Meldingen
Alles wissen

Advocaat recept

Pagina 5 / 10

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

EIsbein kon ik 20 jaar geleden nog in Kleven krijgen maar de laatste keer nergens meer. Ik hou ook niet zo Duitsland, het is toch een beetje Aldivolk. Doe mij maar Spanje of Frankrijk. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik bedoel Kleef, 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Klinkt een beetje arrogant om aldivolk te zeggen maar ik heb nog nooit echt goed gegeten in Duitsland of Oostenrijk. Wel in de Dolemieten maar dan heb je weer Italiaanse invloeden. 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel, dien je wel in het Frans of Spaans te communiceren en dat zie ik jou niet zo gauw doen.

Als je in een dorp als Duitsland woont, moet je je aanpassen en in het begin naar de mensen toe te gaan. Wij hebben in het begin een grote pagodetent gekocht en in de tuin opgezet met een flinke barbecue en ontzettend veel drank en van tevoren alle buren in de omgeving  aan de deur uitgenodigd. We werden direct binnen gevraagd en kwamen zowat niet meer weg.

We horen er helemaal bij en zo moet je het ook doen

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beterweter, sowieso zijn Duitsers hele aardige en gastvrije mensen. Maar daar heb ik het niet over. Ik klaag over Duitsland dat je er niks te vreten kan krijgen. Ik ga er ook nooit meer naartoe. Een jaartje 5 geleden langs de Rijn gefietst Grof gezegd van Mainz naar Koblenz. Prachtig land, over langs de Rijn kon je een wit wijntje een euro kopen maar niks te vreten. Jawel, hoe heet zo'n ding, een krakeling met zout of een worstje. Wat een armoede. Maar dat kan je in Noord-Frankrijk ook hebben. God leeft in Spanje. En in Belgie want daar weten ze ook hoe het moet. 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel, kan het niet zijn dat je de verkeerde zonnebril op had.

In Duitsland kun je overal lekker en goedkoop eten en krijg je stukken vlees van uitstekende kwaliteit op een hele grote "teller" met gemuse en pommes voor rond de Euro 8,00

Maar ook de heerlijke streekgerechten zijn ontzettend goedkoop.

Moet je in Nederland komen. Ook in Belgie kun je als je een beetje de weg kent, heerlijk eten.

Wij eten regelmatig in restaurants omdat je het er bijna niet zelf voor kan klaarmaken.

Apropos die fietstocht van jou was in de wijnstreek waar het heel toeristisch is met vele restaurantjes en wijnboeren waar je uitstekende moezelwijnen kunt kopen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat Duitsland goedkoop is mij bekend. Maar als ik uit eten ga wil geen lijkje met een beetje patat. vorig jaar was ik in Lommel (Belgie) waar alleen al de garnalencocktail bijna € 20,- was. Ik droom er verdomme nog wel eens van. Zou er zo weer naar toe rijden. En we waren op de fiets kan je nagaan. Helaas is in Belgie niet te fietsen als je niet dood wil dus we zijn maar weer Nederland ingevlucht, in Brabant kan je overigens ook ook goed terecht. Het wordt weer kut vanaf het land van Maas en Waal en de Betuwe. 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel, neem nou maar van mij aan dat je in Duitsland overal uitstekend kunt eten voor een prima prijs. Het is zelfs zo dat als je dezelfde maaltijd 's-middags besteld i.p.v. 's-avonds, dat dan de maaltijd een stuk goedkoper is

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

 

Apropos die fietstocht van jou was in de wijnstreek waar het heel toeristisch is met vele restaurantjes en wijnboeren waar je uitstekende moezelwijnen kunt kopen.

We zijn niet helemaal tot Koblenz gekomen dus we hebben alleen Rijnwijntjes geproefd en meegenomen. Thuis waren ze toch veel te hard en voor we aan de meegenomen Duitse Rijnwijn begonnen moesten we eerst alle chablis opzuipen en uiteraard niet meer bijkopen tot het Duitse spul op was.  

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik moet zeggen dat je in duitsland echt overal heerlijk kunt eten. Tenminste als je een vleesliefhebber bent ? in Nurnberg was er een brouwerij met restaurant waar iedereen aan de schweinehackse zat, echt geweldig. Belgie natuurlijk ook! Ik nam eens in La Roche een bouilabaise als voorgerecht en kreeg een pan! Zo lekker! Ik kon me zelf 3 keer opscheppen en zat bomvol. Toen moest het hoofdgerecht nog komen.... Belgen zijn echte bourgondiers, ik kom er zo graag!

Maar de Duitsers zeker niet onderschatten Lummel. Overal kan het een keertje tegenvallen maar als je het een kans geeft kom je er vanzelf achter hoe lekker je daar kunt eten.

Met een glaasje Opbstler Williams erbij natuurlijk ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik geloof je op je woord maar ik krijg mijn vrouw Duitsland niet meer in. Die heeft nog trauma's van haar progressieve ouders die op vakantie gingen naar Scandinavie, Polen en andere Oostbloklanden. Lullige worstjes kon je er krijgen. Duitsland is niet veel beter.  In de Oekraïne heb ik wel eens in een staatsrestaurant gegeten en het kostte moeite om niet te gaan kotsen. Ik vind alles naar het Oosten armoede. Het leven begint in Brabant en Noord-Frankrijk moet je ook laten liggen behalve de Elzas als je over Luxemburg gaat. Na Parijs begint het weer. Maar ja, smaken verschillen. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Uiteraard, er is nog nooit een kok gevonden die kan koken naar alle monden.

Persoonlijk vind ik dat je in polen, hongarije en roemenie zeer goed kunt eten. Ook de porties in roemenie zijn zeer groot. Het oostblok is mij door mijn vader met de paplepel ingegoten. Dus vers geslachte biggen en lammeren zijn mij niet vreemd.

De roemenie verhalen van Chris V vind ik daarom ook leuk om te lezen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nou begin ik honger te krijgen, wat denk je is deze nog goed? JIj bent immers de kok. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kleur ziet er nog goed uit. Het zit ook goed verpakt. Als het vlees niet kleeft is het sowieso goed. Houd je van rood/rose gebakken? Dan moet je echt zeker weten of het nog ok is. Ook een leek kan voelen of het kleeft of ruiken of er iets mis mee is of niet ? verder topvlees! Het kan zo lekker en mals zijn!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dan gaat de verpakking zo open. In principe hou ik wel van rood maar deze ga ik wel doorbakken. Heb net een le creuset pan gehad van mijn vrouw ondanks dat ik de vorige had verkloot op de inductie. Of toch maar oven? Ga maar eens even google of heb je advies? 

Beantwoorden
Pagina 5 / 10
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?