Dan het volgende expiriment.
liter alcohol (64%) 200 gr. #frambozen.
Ik ga 't een week of 4 laten staan.
Ik vermoed dat ik er na die 4 weken nog wel een suiker stroopje aan moet toevoegen. Maar....'t ziet er alleen al lekker uit.
uit ervaring weet ik dat frambozen niet echt heel veel smaak af geven.
maar je kan er nog zoveel meer mee doen, zelfs enkele frambozen in de fles laten. of tannines toevoegen van rozé wijn. als je de wijn gewassen hebt bv.
mvg gerdy
We zullen zien.
Vanmorgen had de vloeistof in ieder geval al een mooie kleur 🙂
Ik ben dol op eau de vie gestookt van frambozen. Ik had een fles van Lubberhuizen en Raaff gekocht.
Ik was verbaasd hoeveel smaak er aan zat. Je proeft echt heel goed framboos. Nu hoorde ik hier op het forum, ik dacht dat Muncerik het was, dat ze bij Lubberhuizen en Raaff de frambozen verstoken maar ook nog macereren omdat je anders nooit die fantastische geur en smaak kunt bereiken.
Wellicht dat jij met macereren ook een heel eind kan komen.
Ik hoop het... OVer een week of 4 meer hierover.
Ik heb de ervaring dat frambozen niet zo lang hoeven te macereren. Na een week is het wel klaar. Dit waren ingevroren frambozen uit de supermarkt, wellicht gaan die sneller dan verse. De smaak komt goed over. Ik heb wel flink suiker toegevoegd. De vrouw vindt het heerlijk!
en toch vind ik het niet zo smaken,maar kzal voor de zekerheid nog eens mijn fles nemen. mss had ik al teveel van het andere geproefd :p .
nog een leuk recept :
https://www.tuinadvies.be/artikels/kruiden_frambozenlikeur
er kan zoveel meer mee gedaan worden,een smaak is maar een smaak hé
mvg
gerdy
Pot Frambozen met alcohol gemaakt om te marcereren kijken of dat lekker is. Ik wil eigenlijk geen suiker siroop maken als het klaar is maar gewoon verdunnen naar 35-40%. Iemand al ervaring mee?
Gebruik zo hoog mogelijk percentage alcohol voor macereren Frambozen bevatten vrij veel sap .
Anders hou een erg laag percentage over .
Je kunt afstoken Na macereren maar ook gewoon verdunnen naar 32% beetje glycerine erbij voor mondgevoel . .
Ze liggen in 93% dus dat moet voldoende zijn ? thnx
Na marcereren meet ik rond 60% kan ik dat wel meten? Moet ik vanaf 60 verdunnen of vanaf oorspronkelijk 93%
Ga je het nu op drink sterkte brengen of ga je het eerst nog eens overhalen .
Als je nu lager percentage meet komt door de sappen van de vruchten ..
Dus van nu 60% verdunnen .
Ik wil het nu op drinksterkte brengen idd niet nog een verstoken. Is het wijs wat suiker erbij te doen? In welke verhouding?
Ik zou het eerst op drink sterkte brengen proeven en dan kijken of het nodig is om er suiker bij te doen.maak hem bv.op 45% proef en verdun dan nog een beetje met opgelosde suiker.naar 40% wel roeren en proeven.
Ik her er toch 45 gram suiker aan toegevoegd en hij smaakt goed ? mis alleen dat volle mond gevoel....hoeveel ml glycerine kan ik toevoegen? Is daar standaard verhouding voor?