Meldingen
Alles wissen

Frambozensapje

Pagina 2 / 2

Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

glycerine 15 ml / liter . ( gebruik je ook suikersiroop kun je iets minder gebruik 10-12 ml / liter .
gebruik je geconcentreerde glycerine 5-8 ml / liter .

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Thnx Robbert ik heb flesjes van stookwinkel

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gewone glycerine ? 15 ml / l .aanhouden .

Beantwoorden
Berichten: 132
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Top, thnx man

Beantwoorden
Berichten: 1842
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het alcohol percentage meten na maceratie valt niet mee, er zullen dan suikers en andere stoffen in zitten. Ik begin met 40 a 45 %, het macareren  duurt dan wat langer en ik schat dat ik dan op 30 a 35 % uitkom. 

Beantwoorden
Berichten: 1842
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voor mijn basis drankje gebruik ik de vruchten waar ook de eau de vie van gemaakt zijn(framboos, druif of appel). Ik neem een fles met wijde hals of pot. Deze vul ik voor 1/5 met suiker. De suiker doe ik daarna met een beetje citroenzuur en een beetje water in een pan. Dit kook ik 20 minuten. De suiker lost dan goed op en kristalliseert  hierna niet meer in je drank. Daarna vul ik de fles voor 1/5  met het fruit, hier over giet ik de warme suiker. De suiker blijf lang warm en vloeibaar, dus een uur kan je dit wel laten macareren( de drank krijgt gelijk al een mooie kleur). Daarna vul ik de fles met de eau de vie(van 40 a 45%). En laat deze gemiddeld 6 weken staan(framboos 1 maand, druif 2 en appel 3 maanden). Na het macareren filter ik de drank door een koffiefilter. Daarna doe ik er nog wat glycerine in, dit geeft de drank net wat meer body. Nomaal is 1 a 2 theeleppeltje per liter voldoende, maar deze drank is niet zoet eerder zoet/zuur. en ik doe er dan ook 2 eetleppels glycerine in. Dit laat ik nog 1 week staan, en ik schat het  alcohol percentage op 30 a 35 %.

Beantwoorden
Berichten: 37
(@guzzi)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik kwam deze bij ald! Tegen. Heb maar ff flessie meegenomen. Dit smaakt al best. Misschien beetje jammer van de jenever toevoeging.( Zal wel jenever met bessensap zijn).

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Alcohol met essence en kleurstoffen .?

Beantwoorden
Berichten: 37
(@guzzi)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Glycerine oid niet vergeten. 😀

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zal wel maïzena zijn of gewone gelatine . ??

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?