glycerine 15 ml / liter . ( gebruik je ook suikersiroop kun je iets minder gebruik 10-12 ml / liter .
gebruik je geconcentreerde glycerine 5-8 ml / liter .
Thnx Robbert ik heb flesjes van stookwinkel
Gewone glycerine ? 15 ml / l .aanhouden .
Top, thnx man
Het alcohol percentage meten na maceratie valt niet mee, er zullen dan suikers en andere stoffen in zitten. Ik begin met 40 a 45 %, het macareren duurt dan wat langer en ik schat dat ik dan op 30 a 35 % uitkom.
Voor mijn basis drankje gebruik ik de vruchten waar ook de eau de vie van gemaakt zijn(framboos, druif of appel). Ik neem een fles met wijde hals of pot. Deze vul ik voor 1/5 met suiker. De suiker doe ik daarna met een beetje citroenzuur en een beetje water in een pan. Dit kook ik 20 minuten. De suiker lost dan goed op en kristalliseert hierna niet meer in je drank. Daarna vul ik de fles voor 1/5 met het fruit, hier over giet ik de warme suiker. De suiker blijf lang warm en vloeibaar, dus een uur kan je dit wel laten macareren( de drank krijgt gelijk al een mooie kleur). Daarna vul ik de fles met de eau de vie(van 40 a 45%). En laat deze gemiddeld 6 weken staan(framboos 1 maand, druif 2 en appel 3 maanden). Na het macareren filter ik de drank door een koffiefilter. Daarna doe ik er nog wat glycerine in, dit geeft de drank net wat meer body. Nomaal is 1 a 2 theeleppeltje per liter voldoende, maar deze drank is niet zoet eerder zoet/zuur. en ik doe er dan ook 2 eetleppels glycerine in. Dit laat ik nog 1 week staan, en ik schat het alcohol percentage op 30 a 35 %.
Ik kwam deze bij ald! Tegen. Heb maar ff flessie meegenomen. Dit smaakt al best. Misschien beetje jammer van de jenever toevoeging.( Zal wel jenever met bessensap zijn).
Alcohol met essence en kleurstoffen .?
Glycerine oid niet vergeten. 😀
Zal wel maïzena zijn of gewone gelatine . ??