Eigenlijk wil ik eens wat nieuws gaan proberen...
Bij de Lidl in Duitsland heb ik tien (misschien wat veel, maar beter teveel dan te weinig) biologische grapefruits (pompelmoezen voor onze Belgische vrienden) gekocht. Eigenlijk wil ik er een likeur van maken zoals Limoncello, maar ik kan er ook niet echt een recept van vinden. Mijn idee is gewoon:
- Dun schillen van grapefruits
- Hoeveelheid totdat ik met 1 liter alles onder de pure alcohol heb staan
- Weekje of 6-8 macereren
- Aanvullen met water en suiker tot een drankje met een 30-35% alcohol
Omdat ik er nauwelijks iets over kan vinden, ben ik bang dat de schil niet voor dergelijke bereiding/consumptie geschikt is. Kan iemand daar uitsluitsel over geven?
Dat het niet te pruimen is, kan natuurlijk ook een oorzaak zijn dat er geen recepten te vinden zijn, maar die gok wil ik wel nemen.
Zijn er mensen die zoiets al eens gemaakt hebben of misschien een recept willen delen?
Toevallig heb ik eerder deze maand wat met grapefruit schil ingezet, ik heb t wel iets anders anders gedaan. Een 600 ml van 65% alcohol, sap en schil van een grapefruit, van twee citroenen hetzelfde, 2 kruidnagels, een gram of 6 zoethout en een beetje sinasappelschilpoeder dat ik had liggen. Staat nu een weekje of 3 en vanavond ga ik het met de Airstill stoken, dan omlaag brengen naar drinksterkte van een 40% of zo met eventueel wat suiker erbij.
Β
Is een probeersel om te kijken wat er overblijft van smaak na het stoken, zal vanavond er iets meer over kunnen zeggen.
Dank voor je antwoord, alleen hou ik het voorlopig nog bij alleen likeurtjes maken zonder distillatie (vraag me niet wat ik dan op een stookforum doe π ). Zat ook te denken aan wat kruidigs toe te voegen.
Haha, misschien zijn de volgende recepten wat voor je dan;
https://www.smulweb.nl/recepten/391861/Grapefruit-likeur
http://members.chello.nl/b.boom7/likeurrecepten.htm Β (zoek met Ctrl+F op grapefruit)
Β
Grapefruit dun schillen en trekken op een alcohol uit appel of druif gestookt of eventueel een graan Brandewijn van 46 %
Gebruik erbij een klein contrast kruid zodat het niet wrang / bitter wordt . ( Pepermunt en / of kamille)
Na 3 weken filteren en aanvullen met 150 tot 250 mil suikersiroop .
Let op met grapefruits ze worden veelal behandelt met gland middel dat is vaak een siliconen product .
Grapefruit dun schillen en trekken op een alcohol uit appel of druif gestookt of eventueel een graan Brandewijn van 46 % Gebruik erbij een klein contrast kruid zodat het niet wrang / bitter wordt . ( Pepermunt en / of kamille) Na 3 weken filteren en aanvullen met 150 tot 250 mil suikersiroop . Let op met grapefruits ze worden veelal behandelt met gland middel dat is vaak een siliconen product .
Dank je! Het zijn biologische, dus ik mag er vanuit gaan dat deze niet behandeld zijn.
Ik zal eens een kleinere hoeveelheid maken, want het zou idd wel eens erg bitter kunnen gaan worden.