Ik liep door de PLUS, zag appelstroop staan en dacht ‘godzegenedegreep’:
- 5 bekers appelstroop
- 750 gram rietsuiker
- in het vergistingsvat, aangevuld met water tot 11 liter en even mixen
- rumgist erbij (had even niets anders)
Vergistte driftig. Na 2 weken 1 keer gestookt in de alambiek. Versneld gerijpt door 3x een nacht in de diepvries en overdag bij de CV. Smaakt niet slecht; zacht, beetje calvados-achtig. Zou nog meer aroma in kunnen: volgende keer 6 bekers appelstroop.
Paar potten appelmoes erbij . ( Wel even kijken of er geen stabilisator in zit )
Lekker met pannekoek???
Rumgist kan goed, je hebt kans dat er een groot deel melasse in zit.
Echte pure stroop, dus enkel ingedikt sap heb je denk ik niet voor dit geld. Maar leuk om te proberen ??
Geen gek idee eigenlijk . Het bietenaandeel zal waarschijnlijk wel hoog liggen in deze stroop maar de gisting zal vast erg prettig verlopen. Anders een paar echte appels erin macereren om het aroma wat op te vijzelen?
groeten Catnip