Meldingen
Alles wissen

Druivenpulp stoken?


Berichten: 120
Topic starter
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

iemand weet met welke kruiden ze dat stoken?

Beantwoorden
5 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik neem aan dat je doelt op Grappa?

Daar zijn geen vaste kruiden voor die ze gebruiken. Er bestaat een Grappa met een takje wijnruit in de fles maar er zijn ook Grappa's met basilicum gemacereed. 

 

Tevens wordt er ook soms fruit in Grappa gemacereerd of honing aan toegevoegd dat zijn dan wel geen kruiden. De bekendste smaaktoevoeging is die van hout.

 

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb ooit een italiaanse buur gehad die zichzelf aanzag als grappa-expert.  Volgens hem worden aan een 'echte' grappa geen kruiden toegevoegd, noch aan de pulp, noch aan het destillaat.  Smaak verschillen en aroma's worden verkregen door de schil van verschillende druivenrassen te combineren.  Net zoals een whisky wordt grappa meestal op eiken vaten gerijpt (maar in tegenstelling tot whisky mag grappa vanaf de eerste dag al 'grappa' genoemd worden en whisky pas na 3 jaar rijping).  

Beantwoorden
Berichten: 120
Topic starter
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zou naar de Griekse Tjipouro willen stoken maar er is weinig over te vinden wat voor kruiden ze er bij doen! Het is gelijk jullie zeggen,gewoon stoken en hout schilfers en een maand of 3laten rijpen!Het ruikt toch al lekker,heb zo een 10flessen van 40% en al verdund dus redelijk goe geboerd ?!bedankt voor de tips?

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik kende Tjipouro niet, dus even wat opzoekwerk gedaan.  Blijkt het volgens wiki een Griekse versie van grappa te gaan, aangevuld met kruiden en soms ook 'raki' genoemd.

Ik ken raki echter als een anijsdrank met een stevige kruidige afdronk, dus ik weet niet of we over dezelfde drank aan het spreken zijn.

Ik zou zeggen ... eventjes laten rijpen en dan hier je bevindingen neerpennen 🙂

Beantwoorden
Berichten: 120
Topic starter
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Skoldt de Tjipouro heeft veel gelijkenis van grappa juist dat er in Tjipouro geen anijs zit,de kruiden die er in zitten geven ze niet prijs maar denk dat het iets met druive blaren te maken heeft!Maar gelijk je zegt,gewoon laten rijpen en ik zie wel,alvast bedankt grtj!

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?