Moonshiners is geen referentie 😉
Olies lossen meer op in hoge % dus je citroen bv zal meer smaak afgeven
Voor mij wel, hem mijn tuinbroek en laarzen altijd aan bij het stoken. Mijn roots.
Kijk even bij deze link, precies wat ik bedoel, zo doe ik het ook allemaal heeft mijn recept 5 dagen gestaan.
Allemaal=alleen
Ik zeg niet dat het niet werkt met 96%, ik zeg dat je smaak (iets) anders gaat zijn dan Betweter zijn gin...
Â
En waarom moonshiners geen referentie is, simpel het is fake, wel goeie televisie 😉
Hillbilly, jou filmpje is van de fabrikant iStill van deze ketels, ze maken ketels tot 5000 liter, dan hoef je voorlopig niet meer te stoken:
http://www.istill.eu/istill-tv
Â
Â
Weet ik betweter. Ik ben maar een klein drank boertje :-). En John, heel usa is fake en i love it! Blijft leuk om te zien.
Mannen, gin is aardig gelukt. Ik had 1,7 liter 75%. Na de voorloop hart laten lopen tot 94 graden, rest staart weg gedaan. De smaak is redelijk er is iets wat net te veel overheerst, het koriander of de kardemom. Maar ik geef het een 7, ruikt heerlijk fris en drinkt lekker weg in een tonic. Beetje zomers.
Hillbilly, ga jij je gin nog verouderen en lageren?
De smaak gaat daardoor aanzienlijk vooruit.
Ik weet dat het moeilijk is om je in te houden, ha, ha.
Â
Misschien is dat wel leuk om de helft te pakken en met eik te zien wat er gebeurt
Franklin, heel verstandig!
Hoe zou jij het doen? Eik er in kiepen en/of nog verwarmen? Ik heb er weinig ervaring mee
Franklin, ikzelf zou de helft van de gin eerst verouderen, m.a.w. minstens 3 uur "au bon marie" op 50 graden, daarna geur laten ontsnappen en met enkele eiken snippers of een stukje eikenhout van minstens 3 jaar oud laten rijpen. (kan ook nog met gerookt eiken)
Normaal duurt dat in een stokerij veel langer, maar die verouderen niet en laten het een paar jaar rijpen in eiken vaten.
Bedankt, ga ik doen. Ja ik weet het. Gebruik alleen wel mijn eigen eiken. Zelf gezaagd, alleen het hart, gedroogd en getoast.
De smaak is redelijk er is iets wat net te veel overheerst, het koriander of de kardemom.
Hoy,
bij ene gin had ik één steranijs bijgedaan ( bij ene liter alcohol) dat was ook te veel de anijssmaak overheerste ook.
bij de andere is er ook een smaak die overheerst ( nogal een scherpe smaak) ik denk dat het koriander of jeneverbes moet zijn, ik weet het niet, ik zal eens op de bollekes moeten knabbelen om te proeven welke overheerst.
Ik ga ze alle twee laten rusten, en aktief verouderen, om te zien of het beter wordt.
groetjes
Â
Hoy,
je moet wel oppassen als je uw hout voor in de drank met een kettingzaag zaagt, de ketting van de zaag wordt gesmeerd met olie.
Ik denk dat het beter is dat je het zaagt met een ouderwetse handzaag ( beugelzaag).
mvg.