Meldingen
Alles wissen

Gin stoken ( verse of gedroogde kruiden )

Pagina 3 / 5

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

dumo, ik denk dat het de koriander is, je kunt altijd nog met alcohol op sterkte verdunnen.

Maar het geheel wordt door verouderen en lageren wat milder van smaak.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn eerste gedacht was ook dat het de koriander was.

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hi, ik gebruik mijn eigen koolzaad olie voor de zaag, dat zit goed. Het is ook alleen voor het grove stuk. Daarna zaag ik alles in repen van een centimeter met de afkortzaag. Bedankt voor het meedenken iig.?

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hebben jullie koriander poeder of zaad gebruikt?

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geen poeder in alle geval , het zijn ronde bollekes ongeveer de grote van jeneverbessen, ik denk dat dat zaad is.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is idd korianderzaad.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik wil eigenlijk ook een Gin gaan maken. Ik bedenk me opeens dat je misschien de kruiden in tweeën kunt delen. De jeneverbes en de koriander er bij 75% bij en de rest van de kruiden na het verdunnen tot 40%. 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Betweter, hoe maak ik dat kruidenbuiltje van een koffiefilter? Vooral, waarmee sluit ik het af. En geeft het filter zelf geen smaak af?

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

auke, ik zou zeker geen koffiefilter nemen, maar een stukje (uitgewassen) stof, waarvan je vrouw op de naaimachine een zakje maakt en met een veter dichtknopen.

 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ok, duidelijk. Ik realiseer me dat ik nog hopzakjes heb liggen, dat gaat natuurlijk ook.

 

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Betweter, gin vraagje. Heb het bekend recept toch weer eigenwijs 5 dagen in 82% laten trekken.(2liter) Daarna 50-50 met water verdunt en in de ketel gedaan. Heb gisteren een run gedaan met een klein beetje reflux.
Na de voorloop de eerste liter 99%, daarna 78% de laatste 750ml. De restjes 94graden weg gedaan. Ik had dus 1,75 liter van85%.
Vandaag verdunt naar 42% en heb dus ruim 3 liter. Nu de smaak.....goed maar toch maar verouderen morgen zoals jij schreef. Concrete vraag, gebruik jij bij Gin ook wat reflux of laat jij hem zo weglopen?

Groet!

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Franklin, tot nu toe marcereerde ik de gin en die was na het verouderen prima van smaak, maar nu ik een  koperen helm bezit wil ik in de toekomst de kruiden mee stoken en daarna verouderen. Helaas is de basket er nog niet, die mijn voorkeur heeft.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is het al bekend wanneer de basket verwacht wordt? ........Jan??

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je gebruikt gemalen koriander en geen korianderzaad die je kneust ?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zaad ook kneuzen en niet malen.

Beantwoorden
Pagina 3 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?