Nu hoor ik weer van een wiskie proefcursus, laatst was er sprake van, "Je moet de mouten proeven". Bij Robbert de eerste stook doen. Het moet niet gekker worden, straks verworden we tot een soort opleidingsinstituut. De kennis wordt hier wel zeer uitgebreid. Heb me hier voor proefavond drank opgegeven bij de prik en tik. Maar dat blijft duren. 😉
IJdele Hoop, dat was ik even vergeten.
Leuk uitje, daar maak je wel een mooi verslag van toch?
Haha William, ik kan niet wachten op m'n certificaat dat ik de beginnerscursus gehaald heb, komt boven m'n bed te hangen dan. Niet alleen vanwege de kennisoverdracht zijn uitstapjes leuk maar het is ook fijn met gelijkgezinden te spreken. Mouten proeven, ruiken en de hop lijkt me nog steeds een goed plan, maar Erik is ook vakantie aan het vieren en ik heb het even ook druk, misschien later eens als Erik zich nog niet bedacht heeft 😉
Erik, van het uitstapje komt een verslag, foto's zullen gebruikt worden totdat deze alleen maar van de grond of het plafond zijn. Twee jaar geleden ook geweest en was reuze gezellig, locatie is nu wel veranderd dus eens kijken wat dat geeft.
Klinkt als een enorm succes!! Leuk. Als beginner word ik hier heel enthousiast van. Leuk man.
Murmillo, inderdaad dit doet de angstige beginner goed :D.
Haha scherp! Heb al een paar keer gestookt en ook vonkelende oogjes gehad. Maar nu ga ik voor de authentieke recepten. Wil een kwalitatief goed product maken. Begin met Gin. Leuk avontuur tussen werk gezin en sportleven door.
Dat is zeker ook een leuk product ja, ben benieuwd naar je ervaringen. Misschien dat ik dit jaar nog eens de moedervariant daarvan maak, Jenever. Maar meer om sentimentele redenen dan vanwege een voorkeur qua smaak.
maar Erik is ook vakantie aan het vieren en ik heb het even ook druk, misschien later eens als Erik zich nog niet bedacht heeft 😉
Vakantie ....... af en toe een uitstapje meer niet hoor.
Als je weer iets bestelt kan ik je ook wat samples van mouten, om te ruiken en op te kauwen, toesturen. Maar pas op je tanden!
Ik maak eerst deze gin. En moet nog maïs ophalen bij Robbert, en een bakje thee, dan begin ik ook aan de bourbon. Leuk zeg deze weg zo met zovelen te bewandelen. We zijn net studenten die zich enorm ontwikkelen.
Erik, anderhalve week gok ik en dan komt er een bestelling. Kleintje aan diastatisch mout voor de bourbon (gok gewoon destillatiemout?), de carbonation drops voor een collega en wat ander spul.
Wil even de uitkomst van versie 1.1 en 1.2 afwachten voordat een nieuw recept gemaakt wordt. Heb wel iets in gedachten, weg met rookmout en vervangen door chocolade mout, maar moet nog even denken erover. Ben bang dat m'n pH waarde teveel keldert. Of een recept van maar 3 mouten, maakt jouw leven ook wat makkelijker 😉 en misschien ook qua zelfsturing hier. Misschien dat de complexiteit van smaken die ik nu ervaar wat minder wordt, ik weet het nog niet.
Murmillo, helemaal gelijk gelukkig aan docenten geen gebrek hier!
Stuur me dan ook maar een mail met mouten die je wilt proberen, die stop ik er dan wel bij.
Prima doen ik! Gaan we voorlopig even window shoppen op bio-brouwmaat!
Da's een feit. Ik ben zeer in mijn nopjes met alle docenten hier.
Binnenkort begint onze Alchemist te hinniken. Teveel haver gekauwd. Want als je daar aan begint, probeer je alle granen, die je tijdens wandelingen tegen komt.
Haha, ik bemerk al dat ik veel meer met smaken bezig ben.Beetje als toen ik fanatiek met koken was. Ik heb in Schotland zeker een handvol mout gegeten bij die rondleidingen, litertje aan fermenterend godensap, gist en rooksmaak, zo in een fles douwen en verkopen.
Als ik wat verder ben en eens snap hoe ik smaken naar voren kan laten komen dan gaan we hele velden proeven als het moet.