Meldingen
Alles wissen

Gin wash

Pagina 1 / 4

Berichten: 17
Topic starter
(@rgrmldr)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dag allemaal,
Ik zou graag een eigen Ginwash maken, maar ik kom er niet helemaal uit. Ik heb veel gelezen over sugarwash. Maar laatst kwam ik ook een recept tegen met maΓ―s, tarwemout en gerstemout. Is dit ook prima om te maken voor Gin of gaat de voorkeur uit naar sugarwash? Of is er nog een andere wash die nog beter werkt?

Ik ben een beginner dus als termen niet goed zijn, mijn excuses!

Beantwoorden
55 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gin wordt gedistilleerd uit een graanbeslag. Maar uiteraard staat het je vrij om uit een suiker wash alcohol te stoken en daar een gin van te maken. Ik zou zelf niet zo snel voor tarwe kiezen maar een substantieel deel gerstemout met een goed diastatisch vermogen. Eventueel aanvullen met roggemout en/of mais maar enkel gerstemout is ook prima en zou mijn voorkeur hebben πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 17
Topic starter
(@rgrmldr)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hartelijk dank, dan ga ik opzoek naar een goed graanbeslag recept voor Gin!

Beantwoorden
Berichten: 17
Topic starter
(@rgrmldr)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Is er dan nog een voorkeur voor een speciaal gerstemout? De keuze is namelijk reuze!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja maar ik ben bevooroordeeld....... ik zou distillatiemout kiezen dat is licht gemout en verhoogd de vergistingsgraad. Anders zou ik voor pilsmout gaan.

Beantwoorden
Berichten: 17
Topic starter
(@rgrmldr)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Heeft u zelf een goed recept met deze mout? Ik ben veel opzoek gegaan en heb een aantal receptie bekeken. Klopt het dat recepten voor neutrale alcohol ook goed zijn voor Gin? Sorry voor de vele vragen, maar ik ben graag goed voorbereid voordat ik ga beginnen. Het is namelijk niet de meest goedkope hobby!?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Door veel vragen te stellen word je enkel slimmer πŸ˜‰

Ik ben bezig een recept aan het ontwikkelen voor een kant en klaar recept maar dat kan nog wel even duren voordat dat klaar is en ik het te koop kan aanbieden. Alle pakketten wil ik eerst zelf helemaal uitgetest hebben.Β 

De basis is vrij simpel, je pakt distillatiemout en dat schroot je. Dan ga je het maischen, afkoelen en gist erbij. Zodra het uitgegist is doe je een stripping run. In het destilaat kun je of de botanicals macereren en dan een spirit run doen of je doet een spirit run met een gin basket.Β 

Hobby kost geld πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 17
Topic starter
(@rgrmldr)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hartelijk dank! Hier ga ik een stuk verder mee komen. Ik hoop binnenkort de destillaatketel binnen te krijgen en dan gaat het beginnen. Nogmaals bedankt voor uw tijd!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

succes

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gin van rogge , gerst , haver met gerst als hoofd bestanddeel . 1/2 gerst 1/4 rogge en 1/4 haver . bij vergisting al deel jeneverbessen mee gisten . gebruik zo ligt mogelijke mouten . Hierover kan Munckerik zeker advies geven en goede samenstelling leveren .
Geen maΓ―s gebruiken bij Gin . deze is te aanwezig daarvoor .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

voor 5 liter gin kun je in korf bij 3e overhaal gebruiken :
Jeneverbes en sleedoorn bessen totaal gewicht 50gram
anijszaad 20 gram
koreander 15 gram.
venkelzaad 20 gram
karwijzaad 10 gram
wortelzaad [ peen zaad ] 10gram .
optioneel ook
sinaasappel of citroen schil of beiden totaal 30 gr .

Beantwoorden
Berichten: 17
Topic starter
(@rgrmldr)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hartelijk dank voor dit recept, binnenkort ga ik er mee aan de slag!

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heren, hoelang moet de gin na het stoken met de kruiden rijpen, voordat deze opsmaak is? In mijn recept moest er 6 liter alcohol van 40% aangevuld worden met water tot 25 liter. Daarna de kruiden in de gin basket er boven hangen. Nu had ik door wat projectjes wat alcohol "over", dit heb ik ook in de ketel gegooit. Met als eindresultaat 11.5 liter gin. Hoe lang zou ik nu moeten wachten voordat ik de gin op voldoende smaak kan beoordelen? (het is intussen 11 liter)

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor gin stook je de graan mash 2 x . Dan neem je de kruiden en bessen deze meng je en daarna kneus je deze.
Dan doe je ze in korf of zakje onder de helm . ( dus boven in de ketel )
Dan de alcohol daarover overhalen / stoken .
Eventueel wanneer je gedroogde bessen gebruikt week je deze een uurtje voor in alcohol . de alcohol giet je in ketel en de kruiden en bessen dan in korf en overhalen .
Na de stook laat je de alcohol 48 uur rusten .
Hierna op drink sterkte brengen en enkele weken laten rijpen .
( de een rijpt enkele weken de andere maanden tot een jaar ) tussendoor kun je even drupje proeven tot wanneer je zelf goed acht .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kleine tip. Hou van je graan distillaat uit 2 e overhaal een kleine hoeveelheid alcohol apart .

de tijdens stook apart gehouden deel vermengen we met water tot dezelfde sterkte als de gemaakte gin .
Met dit deel is het eventueel nu mogelijk naar smaak de robuuste gin naar eigen smaak zachter te maken door iets of alles toe te voegen

Beantwoorden
Pagina 1 / 4
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?