Murmillo, een aantal maanden geleden was ik naar Brouwland in België geweest om wat spullen te halen die ik bij Jan en Erik niet kon krijgen, toen heb ik deze flessen meegenomen;
Beetje prijzig maar zijn wel handig om met likeuren etc te klooien.
Murmillo, een aantal maanden geleden was ik naar Brouwland in België geweest om wat spullen te halen die ik bij Jan en Erik niet kon krijgen, toen heb ik deze flessen meegenomen;
Beetje prijzig maar zijn wel handig om met likeuren etc te klooien.
Ach, hobby mag geld kosten. Belangrijker is dat je er blij mee bent en dat ze mooi staan in je kast.
Zeker waar Reaper, ben ook zo begonnen. Ik ben benieuwd wat je met je Franse Eiken voor resultaat haalt, met name omdat we dezelfde soort Whisky willen.
Let wel even op hoe lang je de Whisky hierop laat liggen, bij de blokjes had ik aan ongeveer een maand genoeg. Ik denk dat jij dan op een week max kunt rekenen.
Dat zeker, staan nu meer eigen flessen dan gekochte. Binnenkort de Bourbon eens stoken en dan kan die ook rijpen.
Ik maak twee batches van 25 liter die ik apart stook en dan samen afstook. Dan kun je een 5 liter vaatje vullen. Maar het verlies aan de engelen is zo groot dus dat doe ik niet snel meer.
De Olorosso chips heeft overigens ook geen toasting, enkel de Frans eiken chips. Het enige wat ik weet is dat ze afkomstig zijn van originele Olorosso vaten en vacuüm verpakt zijn voor het optimale behoud van smaak. Maar over de smaak heb ik verder geen informatie.
Met Jan (en andere forumleden) hebben we een whisky proeverij gehad bij Mackmyra in Zweden. Die hebben ook een whisky die niet op hout gelagerd is geweest, Vid Hund.
Ook een aantal whisky's geproefd die op verschillende houtsoorten gerijpt waren. (Zweeds Eiken, oude rumvaten, amarenen enz).
Munckerik, is dat dan echt blanke whiskey? Of Word en er nog kruiden aan toe gevoegd?
Die komt zo uit de ketel, niets aan toegevoegd. Hij smaakt precies zoals ik hem zelf ook recht uit de ketel proef.
Erik, de Oloroso chips pak ik sowieso. Er heeft zich net een filantroop via Whatsapp gemeld voor andere soorten Eiken dus ga ik die gebruiken. Tijd voor een experimentje met smaaknotities en natuurlijk foto's van het verouderingsproces.
Daar wordt een mens toch vrolijk van, geweldige foto's Erik. Wel leuk die naam van Witte Hond, ben die elders ook tegengekomen.
Bauke, net gestookte Whisky met goede ingrediënten is zo te drinken en zit bomvol met smaak.
Die proeverij staat me nog erg bij, was een leuk uitje 🙂
Zal ik de Olorosso chips voor je bestellen? Zijn zakjes van 250 gram a €12,95.
1 zakje van 250 gram is prima. Bedankt.
Wat wil je dat ik doe, mailtje sturen met de totaalbestelling? Tikkie, overboeking, roept u maar.
Ik zal er een aantal bestellen en dan zet ik ze in de shop. Zal eind volgende week zijn als ik ze heb.
[quote author="Alchemist"
Bauke, net gestookte Whisky met goede ingrediënten is zo te drinken en zit bomvol met smaak.
Ik ga het meemaken over drie weken. Ga de bourbon maken van Robbert.
Erik, je blijft een ware held voor de Whisky stokers. Tijd genoeg omdat de wilde gist sowieso nog een tijdje nodig heeft, lekker wel aan het bubbelen nu.
Bauke, ik heb die nog klaarstaan om te stoken, hoop morgen eraan te kunnen beginnen.
Ik had inderdaad al begrepen dat het snel kan gaan met chips. Ik zal dagelijks moeten proeven... Niets aan te doen...
Wat een straf
Houd ons op de hoogte! Ben benieuwd.