Oh man,ik ga je blij maken, dat ding kan logo's printen in 2 kleuren.
Software is bijgesloten en na installeren printertje op stroom, usb in je schermpje, doen wat schermpje zegt en gaan...bzzz bzzz bzzz bzzzzzzzzzzhoooooooo!!!!bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Mooi (geweldig) ding die brother labelprinter,Nick. Ik heb een voorloper in zw/w. Thanks 4 the tip!
MunckErik heeft de beste shit die de gebruiker zelf alleen maar hoeft te verkloten.
😉
En alles virusvrij Nim ?
Geweldig, nu nog een logo fixen dan. Vanavond maar eens over nadenken, als ik op tijd thuis ben kan ik het tijdens het maischen eens gaan brainstormen, gaat waarschijnlijk beter met een van de huisparfums van Erik.
het is ook hoe het gist reageert op zijn milieu waarin het werken moet .
tijdens gisten vormt niet alleen alcohol maar ook andere stoffen , tegelijkertijd worden ook weer allerlei stoffen minder aanwezig . Dus bij elk stadium moment zijn er weer nieuwe delen die ook aangesproken worden . Het is bij jou gewoon een grote gezellige kermis van bacteriën , enzymen , gistcellen en schimmels die feest vieren in de ton .
( Voor duidelijkheid voor de lezers je noemt het ' het gist van Robbert " maar het is dus niet een door mijn gemaakt gist maar een gist uit de prof .industrie )
Je hebt gelijk, de gist die Robbert beschikbaar gesteld heeft. En een feestje is het zeker in het gistvat, de geuren die zich vormen tussendoor zijn iets wat ik nog niet eerder meegemaakt heb.
Het is begonnen als boekweit lucht, toen pannenkoeken met honing, toen weer iets zoets (wil bloemenhoning zeggen) maar sinds afgelopen weekend zijn de geuren meer in de richting van karnemelk gegaan.
Het waterslot wordt steeds actiever en de fluffy laag binnenin groeit ook, ik heb gisteravond de fluffy laag wat doorgeprikt omdat ik bang was dat deze in het waterslot zou eindigen. Blijkt vanavond dat dit weer veel gevormd is, zal ik het waarschijnlijk eruit scheppen met een zeefje.
Helaas wat aan de late kant thuis, moest nog rondrijden voor wat andere klusjes zoals een computerscherm droppen bij een collega die voorlopig vanuit thuis werkt. Ik heb net IJdele Hoop revisited en een Suikerwash van de gist afgehaald en wat plaats vrijgemaakt voor een nieuw vergistingsvat.
Ik heb nog wat aangeklooid met een logo maken maar kan t beter bij Whisky houden, iemand heeft me wel een andere optie gegeven die ik aan t overwegen ben. Uitbesteden van het logo
Volgende brouwronde is net begonnen, Erik de combinatie van mouten geeft een heerlijk geurtje, krentenbollen was ik aan het denken. Blijft genieten met goede mout.
Haha leuk he die Special B Bio, die heeft een mooi smaakpallet. Ben benieuwd hoe deze zich gaat ontpoppen in een whisk(e)y
Ja en tijdens het maischen kwam langzaamaan ook een grill of gekarakteriseerde suiker geur erbij. Het is in ieder geval weer een goed donkere wort nu, gist zit erbij en het schoonmaken is zo goed als klaar. Als ik niet naar buiten mag moet ik maar wat anders zoeken om te doen.
Dit weekend staat niks meer op de planning dus wordt het IJdele Hoop stoken en een suikerwash.
Even tussendoor, ik wil ook eens een tonnetje neerzetten,
heb ik genoeg aan een zak "CHÂTEAU WHISKYMOUT 3 EBC PEATED 5 PPM"
of moet ik een mengsel maken met andere granen ?
en is dit diastatisch of moet ik daar iets anders voor bij doen ?
Hoi Gompie, het whiskymout is diastatisch dus je hoeft niet aan te vullen met met ander mout. De reden dat ik vaker een mix van mouten pak heeft te maken met de wens om een complexere Whisky te maken.
De 5 kilo zak is prima in orde, let wel dat het geschroot is en je een maischschema volgt, zelf hou ik 3 temperaturen aan,
55 graden voor de eiwitrust, breekt eiwitten af en levert beschikbaar stikstof voor de gistcellen om mee te werken en levert aminozuren die je voorlopers van esters die je geuren en smaken toevoegen.
65 graden om de zetmeel af te breken in kleinere suikers
73 graden om de kleinere suikers verder kleiner te maken.
Ikzelf stop op 80 graden om de enzymactiviteit te stoppen, sommigen koken het nog wat de melkzuurbacteriën in het mout kapot maakt. Ik kies hier bewust niet voor omdat de Schotse Whiskies die ik wil maken gebruik maken van de melkzuurbacteriën.
Heel duidelijk Alchemist, precies wat ik wil weten.
Ik wil eerst eenvoudig beginnen met een soort graan, en ga jouw advies opvolgen, ik blijf het hier volgen.
Als er nog andere vragen zijn, laat maar weten.
Na uitgebreid lezen (meerdere keren) van de beschrijvingen in dit topic besloten om me ook maar eens te gaan wagen aan het zelf maischen. Vanmorgen is het mout van Bio Brouwmaat keurig vacuum verpakt binnengekomen, dus morgen aan de slag. Ik ga het recept en de werkwijze voor de jeneverbessen-whisky volgen...
Let wel op PH ! Is zeer van belang .