Meldingen
Alles wissen

nieuw mach recept. peerde


Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

nieuw mach recept. peerde
1 kilo muesli van everday gekookt
3 kilo havermout van everday gekookt
5 kilo suiker 
50 gr gember
1 pakje vodka gist

mooi 14 dagen laten gisten. dan 1x disteleren, en dan dit tot 2 recepten maken. eerste recept noemt men peerde mulle. dit is vrij simpel gewoon aflangen tot 46 graden en bottelen. 2de recept is aflangen tot 23 graden omdat we er een vrouwen wisky gaan er van maken . we steken die eerst in een bidon van 5l doen er 10 gr per liter suiker in. we doen er een zakje Amerikaanse eik erbij en zetten dit 48 uren bij een warmte bron. dan steken we die 48 uren in de diepvries. dit laatste proces doen we zeker drie maal. omdat dit zou gelijk staan aan een wisky van drie jaar.

Beantwoorden
8 reacties
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik vind het heel moeilijk om te begrijpen wat je hier uitlegt.

 

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

wat is er moeilijk te begrijpen fastback?

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Op hoeveel liter water meng je de genoemde hoeveelheid (ik denk 25 liter?), dat laat je dan vergisten.

hoe voeg je de gember toe ?, kleine plakjes neem ik aan of anders ?

met 2 recepten neem ik aan dat je het gestookte resultaat in 2 delen verdeeld ?, wat is aflangen naar 46 graden (of 23 graden) ??.

hoeveel eik doe je erbij op die 5 liter ?, en hoe warm is de warmtebron ?

is Peerde Mulle een soort whiskey ?

 

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Op hoeveel liter water meng je de genoemde hoeveelheid (ik denk 25 liter?), dat laat je dan vergisten.

hoe voeg je de gember toe ?, kleine plakjes neem ik aan of anders ?

met 2 recepten neem ik aan dat je het gestookte resultaat in 2 delen verdeeld ?, wat is aflangen naar 46 graden (of 23 graden) ??.

hoeveel eik doe je erbij op die 5 liter ?, en hoe warm is de warmtebron ?

is Peerde Mulle een soort whiskey ?

 

idd sorry voor de weinige uitleg,

voorlopig meng ik altijd op 25 liter in mijn gistings emmer.

de gember was in poedervorm ,....

idd ik zal het gestookte resultaat in twee verdelen en een deel op 46 graden en een deel op 23 graden brengen omdat niet iedereen aan een hoog alcohol gehalte is.

ik zal een zakje eik op 5l doen,maar ik zal moeten na zien hoeveel dit is. 

en de warmte bron is naast de hout kachel dit is gratis . 

wat mag je een wisky noemen? daar ben ik zelf niet uit ,maar als je moonshine een mais wisky mag noemen waarom dit niet ? (ben er zelf niet uit )

alvast bedankt voor de input fastback 

mvg gerdy 

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

al zelf een labeltje ontworpen

 

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

deze ochtend een paar flessen gestookt en gebotteld .

ik moet een traktatie doen op het werk ,dus wat kan je beter doen dan dit 😀 

mvg 

gerdy

Beantwoorden
Berichten: 261
Topic starter
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bij deze missie volbracht, ...

neen ik heb niet geproefd het is te vroeg in de ochtend en met met 16 ton op de weg .en mijn collega's werken rond mij.

wat tips tijdens het stoken laten we dit op een laag vuur stoken, en stoken we tot een 30 graden.

er is een duidelijk verschil in structuur dan gewone alcohol. (is vettiger,dikker ) na de voorloop haalde ik 75 graden en ben best tevreden met de geur.

mvg 

gerdy

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ziet er goed uit label vind ik ook leuk,gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?