Meldingen
Alles wissen

Tamme kastanjes


@ndré
Berichten: 1159
Topic starter
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Is er een recept waarbij ik Tamme kastanjes kan gebruiken?

Alvast bedankt.

Groet, @ndré?

Beantwoorden
7 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nooit van gehoort wel paardekastanje op alc.voor spataderen.gr.?Chris.V

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
Topic starter
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Chris,

ik heb een heleboel tamme kastanjes en weet dat je die kunt roosteren en eten maar ik dacht dat het misschien ook wel iets is om bij een likeur toe te voegen?

Ik heb er ook nog nooit van gehoord, vandaar de vraag op dit forum.

Groet, @ndré

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre ik heb er ook nooit van gehoord,ik denk dat er weinig smaak vanaf komt,met noten is dat anders die hebben meer smaak,maar mischien heeft het iemand geprobeerd,ik ben benieuwd.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik weet dit draadje ligt al even stil, lees net dat de tamme kastanje 28 % Zetmeel bevat, maar de wilde of paardekastanje 40 %. Als je bedenkt dat tarwe 55 % heeft , kan men het dus gewoon gebruiken om er alcohol van te maken. 100 kg Tarwe geeft + - 26.5 Liter pure alcohol, dus 100 KG kastanje geeft  ongeveer 13 liter, en 100 kg paardekastanje geeft dan ongeveer  22 liter.  (J.B. Wright “A Practical Handbook on the Distillation of Alcohol From Farm Products”) Gotenburg project  

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Overigens alleen voor de alcohol stoken, (t500), de mogelijkheid om smaak mee te krijgen geeft risico op een slechte maag. 

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

http://www.stookforum.nl/thread/tamme-kastanjes/

Je hebt 200 gram kastanjes per liter likeur nodig.

1. kastanjes roosteren en pellen

2. kastanjes verkleinen in stukjes van 0,5cm en 8 tot 10 weken in 45 – 94% alcohol laten marcereren (bij 45% alkohol wat langer laten staan)
3. na het marcereren zefen met een theedoek en met water verdunnen op drinksterkte

4. Suiker vooraf met heel weinig water aan de kook brengen en roeren totdat de suiker is gesmolten en een heldere kleur krijgt. Deze naar smaak toevoegen aan de likeur.
Recept destijds gepost door Betweter.

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Recept destijds gepost door Betweter.

Ach ja, Betweter,

ben echt benieuwd hoe het met hem gaat...

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?