Hallo iedereen,
Ik was mijn kast hier aan het ordenen en zag dat ik een hele boel blikken lychee in siroop staan heb.
(deze krijgen wij iedere keer bij de afhaal chinees) Nu zijn het er toch al heel wat aangezien we het nooit opeten.
Ik vroeg mij af ofdat ik deze eventueel zou kunnen vergisten en verstoken tot een soort van fruit brandy?
zou dit een drinkbaar resultaat geven? is dit mogelijk?
Je kunt ze het beste op alcohol zetten met wat kanneel en kruid nagel .
Wanneer je ze wil laten vergisten en daaruit een drank stoken is mogelijk maar let wel op dat ze een erg zachte smaak hebben.
Er blijft niet veel over zeker niet als je ook nog een siroop of suikers erbij hebt die je mee vergist .
Ga je ze Stoken moet je ook rekening houden met bij welke temperatuur de meeste smaakstoffen vrij komen .
Je zult dus op 92 -93 graden moeten Stoken op De pulp .
Pas op dat de temperatuur dan ook weer niet hoger komt omdat je dan alle smaak " verbrand " en ook weinig overhoud aan aroma