Hoi hobbyman.
Ik heb de mash toch gestookt en mijn alcohol percentage was erg laag. Na de tweede stook nog niet veel alcohol maar na de derde stook ca 3 ltr met een gemiddelde van 50 %.
Nu heb ik opnieuw mash gemaakt en ben erg benieuwd hoe dat gaat want gisten doet het weer niet echt maar het ruikt wel lekker.
Wordt vervolgd.
Ik weet niet wat je voor basis producten gebruikt .
Maar wanneer een gisting niet werkt kan komen door te eenzijdig voeding , slechte kwaliteit gist , temperatuur en nog aantal zaken maar een van de dingen die heel belangrijk is is ook de PH .
PH test materiaal hoort bij begin aanschaf van materiaal voor likeur , bier en wijn bereiding .
PH test Is altijd belangrijk tenzij je basis product kent dan hou je sowieso rekening
ik neem aan dat Jan stoolwinkel wel ph testpapier of een simpele digitale ph meter verkoop .
PH papier levert Bio-Brouwmaat.
PH test materiaal en het werken daarmee hoort bij basis materiaal en vaardigheid . En het is niet duur om aan te schaffen . https://bio-brouwmaat.nl/product-category/brouwzouten-en-overige/
Binnenkort ook pH meters en buffers om te kalibreren en bewaarvloeistof.
? Munckerik ?
Basis materiaal die elke Brouwer , stoker , wijnmaker , moonschiner , ( aquarium houder? ) behoort te hebben in beginners pakket ?
Als ik het lees denk ik er als eerste aan dat niet alle zetmelen omgezet zijn. Maar idd Robbert, alles wat je noemt heeft zeker grote invloeden op kwaliteit / resultaat
Zetmeel niet omgezet zou kunnen zijn maar ik ga er vanuit dat iedereen wel dat maisch / brouwproces wel weet te doen .
Maar ook al zou maar deels zetmeel zijn omgezet zou het toch moeten gaan gisten .
Daarom vermoed ik toch iets van PH probleem of slecht gist of arm voeding of gist bij te hoge temperatuur toegevoegd.
Ik las iets van stal lucht dat wijst toch beetje naar een foute fermentatie. ( rotting ? ) . kan wezen dat beginsel wat gist activiteit was maar het milieu het deed afsterven ..
maar het zijn suggesties wat mogelijk is .
ik heb het niet van dichtbij gezien .
Ik hamer misschien wat veel op Ph test En een jodium test maar het zijn eigenlijk ook basis routines die bij de " sport " horen .
Het voorkomt gewoon de kleine veel voorkomende foutjes .
Basis materiaal die elke Brouwer , stoker , wijnmaker , moonschiner , ( aquarium houder ) kwekers van gewassen
Soil with Ph 5.8 is the goal... Meten is weten en daarop kan je anticiperen, corrigeren of van fouten leren...
Ik heb zo iets niet,?mag ik nu nog mee doen??
Heb vanmorgen met mijn hoofd onder de scan gelegen,vonden ook al geen hersens,wat ben ik toch misdeeld.???
Tuurlijk wel Chris. Jouw Ph is altijd ok... 🙂
chris jij bent als een oude zeeman . je steekt je vinger in de lucht , lijkt naar de sterren en je weet uit ervaring of het goed zit .
Verveel me, pak gewoon het eerste topic. of ben ik nu een klier? Zit trouwens aan de rode wijn in de zon, heeft dat er wat mee te maken? En uhh ja ben stoned. Ga niet ontkennnen. Super lekker druppeltje genomen.