Meldingen
Alles wissen

Whisky mash

Pagina 3 / 4

Berichten: 11
Topic starter
(@alluy)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi hobbyman.

Ik heb de mash toch gestookt en mijn alcohol percentage was erg laag. Na de tweede stook nog niet veel alcohol maar na de derde stook ca 3 ltr met een gemiddelde van 50 %.

Nu heb ik opnieuw mash gemaakt en ben erg benieuwd hoe dat gaat want gisten doet het weer niet echt maar het ruikt wel lekker.

Wordt vervolgd.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik weet niet wat je voor basis producten gebruikt .
Maar wanneer een gisting niet werkt kan komen door te eenzijdig voeding , slechte kwaliteit gist , temperatuur en nog aantal zaken maar een van de dingen die heel belangrijk is is ook de PH .

PH test materiaal hoort bij begin aanschaf van materiaal voor likeur , bier en wijn bereiding .
PH test Is altijd belangrijk tenzij je basis product kent dan hou je sowieso rekening

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik neem aan dat Jan stoolwinkel wel ph testpapier of een simpele digitale ph meter verkoop .

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

PH papier levert Bio-Brouwmaat.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

PH test materiaal en het werken daarmee hoort bij basis materiaal en vaardigheid . En het is niet duur om aan te schaffen . https://bio-brouwmaat.nl/product-category/brouwzouten-en-overige/

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Binnenkort ook pH meters en buffers om te kalibreren en bewaarvloeistof.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

? Munckerik ?
Basis materiaal die elke Brouwer , stoker , wijnmaker , moonschiner , ( aquarium houder? ) behoort te hebben in beginners pakket ?

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als ik het lees denk ik er als eerste aan dat niet alle zetmelen omgezet zijn. Maar idd Robbert, alles wat je noemt heeft zeker grote invloeden op kwaliteit / resultaat

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zetmeel niet omgezet zou kunnen zijn maar ik ga er vanuit dat iedereen wel dat maisch / brouwproces wel weet te doen .
Maar ook al zou maar deels zetmeel zijn omgezet zou het toch moeten gaan gisten .
Daarom vermoed ik toch iets van PH probleem of slecht gist of arm voeding of gist bij te hoge temperatuur toegevoegd.

Ik las iets van stal lucht dat wijst toch beetje naar een foute fermentatie. ( rotting ? ) . kan wezen dat beginsel wat gist activiteit was maar het milieu het deed afsterven ..
maar het zijn suggesties wat mogelijk is .
ik heb het niet van dichtbij gezien .

Ik hamer misschien wat veel op Ph test En een jodium test maar het zijn eigenlijk ook basis routines die bij de " sport " horen .
Het voorkomt gewoon de kleine veel voorkomende foutjes .

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Basis materiaal die elke Brouwer , stoker , wijnmaker , moonschiner , ( aquarium houder ) kwekers van gewassen

Soil with Ph 5.8 is the goal... Meten is weten en daarop kan je anticiperen, corrigeren of  van fouten leren...

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb zo iets niet,?mag ik nu nog mee doen??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb vanmorgen met mijn hoofd onder de scan gelegen,vonden ook al geen hersens,wat ben ik toch  misdeeld.???

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Tuurlijk wel Chris. Jouw Ph is altijd ok... 🙂

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

chris jij bent als een oude zeeman . je steekt je vinger in de lucht , lijkt naar de sterren en je weet uit ervaring of het goed zit .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Verveel me, pak gewoon het eerste topic. of ben ik nu een klier? Zit trouwens aan de rode wijn in de zon, heeft dat er wat mee te maken? En uhh ja ben stoned. Ga niet ontkennnen. Super lekker druppeltje genomen. 

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?