killer gist is toch om het gisting proces te stoppen of ben ik in de war met iets anders.
Ja omdat die man mij dat aanbevool
Haha
Nee het is een wijngist.
Je bent in de war met giststop denk ik.
Hij zei waarom gebruik je dat dure gist (turbo) . Ik vind ik snel gaan en goed en mooi resultaat 30% eerst stook
Op Mn mais moonschine
Je moet voor mout ook geen turbogist gebruiken maar whiskygist (als je whisky wilt maken) of wodkagist (als je wodka wilt maken).
Deze bijvoorbeeld:
Ja dit is een nieuw project
Ik had met mais die turbo gedaan. Ging wel goed
Alle gist zal wel iets doen maar specifieke gisten vormen voor bepaalde dranken specifieke esters. Esters die je graag wilt.
Ik zag laatst dat ze bij jenevermakerij oud Schiedam de Mash maakte door de mout in water van 90 graden te gooien, laten afkoelen en bij de juiste temperatuur er gist bij gooien.
kwa temperatuur is dit precies andersom dan dat je overal leest.
kan ik dit ook zomaar doen met mijn whisky Mash?
Groet, @ndré?
Geen idee, maar heb je nog gevraagd waarom ze het juist op die manier deden?
Hoi Munckerik,
Ze hebben een filmpje op youtube staan van de stokerij waar ze het proces vertellen, vandaar
Groet, @ndré
Heb je een link? Is wel interessant waarom ze het juist op die manier doen.
Hoi Munckerik,
ik heb wel een zoekterm van YouTube :
Beslag maken voor Old Schiedam in het Jenevermuseum
ik krijg het niet voor elkaar om de link te delen.
groet, @ndré?
Gevonden...
???