Meldingen
Alles wissen

bloemig


Berichten: 26
Topic starter
(@frans17)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Beste collega's

Vertrekkende van een basisalcohol, kan je na een spirit run, een bloemige geur/smaak bekomen? Bij bier heb ik het geproefd maar nog niet in een gin bijv. Er bestaan wel kruidendrankjes zoals Beerenburger, maar ik vermoed dat de kruiden achteraf toegevoegd worden. Zo ja welke bloemen/planten zijn daarvoor geschikt?

alvast dank

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
5 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@frans17 lavendel , vlierbloem ( zurig)  , rozenblad , kaneel bloem ( volle bloemsmaak  ) ., valkruid , saffraan, kruidnagel bloemen , hybiscus  , hopbloem bitter , populier knoppen , paardenbloem blaadjes .

Beantwoorden
Berichten: 26
Topic starter
(@frans17)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

dankjewel Robbert

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@frans17 gebruik wel goede alcohol.  Dus niet alcohol uit suiker! 

Alcohol van tarwe en rogge geeft van zichzelf al een warme achtergrond. Hierbij de standaard gin  kruiden en de kaneelbloem geeft een zeer bloemig volle smaak.

Beantwoorden
Berichten: 1
(@danielsherry)
New Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Anijs - de zoete, licht dropachtige smaak wordt gebruikt in absint en sommige likeuren.
Dragon (dragon) - geeft een lichte bitterheid en anijssmaak aan dranken en past goed bij wodka.
Koriander - korianderzaadjes worden gebruikt om een licht kruidige smaak toe te voegen aan gin en sommige likeuren.
Verbena (citroengras) - heeft een lichte citroensmaak die vooral lekker is in zomerse cocktails en alcoholische infusies.
Deze kruiden kunnen vers of gedroogd worden gebruikt en kunnen direct in alcohol worden geïnfuseerd of aan een cocktail worden toegevoegd voor het serveren. Elk kruid brengt zijn eigen unieke noot in alcoholische dranken, waardoor bartenders en thuismixers kunnen experimenteren met het creëren van nieuwe, unieke smaken.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@frans17)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 26

@danielsherry dankjewel ik ga aan het werk

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?