Frambozen bevatten zelf weinig suikers .
Een aantal dagen laten trekken in een hoogpercentage brandewijn .
Na enkele dagen afstoken inclusief de pulp in de ketel geeft beste resultaat.
Door daarna de alcohol te percoleren over wat verse gekneusde frambozen in een korf krijg je een mooie kleur en nog meer aroma.
Hierna kun je suikersiroop toevoegen .
Precies wat Robbert zegt. Ik heb geen verhoudingen bijgehouden. Volgens mij staat er een paar paginas terug nog wel wat ik ongeveer gedaan heb. Ik meen dat ik ongeveer 8 liter neutraal van 92% had en 5 of 6 kilo frambozen. Die 8 liter aangevuld tot 25 liter en rustig afgestookt tot een mooie heldere borrel. Het resultaat verdund tot 42%. Ik heb geen suikersiroop toegevoegd want ik wil gewoon een eau de vie. Maar je kunt hier natuurlijk ook een heerlijke likeur mee maken.
Het kan inderdaad zowel gezoet als ongezoet heerlijk zijn .
Betreft verhouding doe de frambozen in een pot , kruik of ketel .
Vul aan met de alcohol tot de alcohol ongeveer 2 vingers breed boven de gekneusde frambozen staat .
Gebruik voldoende sterkte alcohol zodat de sap en alcohol mengsel altijd percentage boven 20% blijft .
Anders zou het kunnen gaan gisten of schommelen .
Na een mislukte poging om banana brady te maken via dit filmpje (
) is het mij wel gelukt om deze super lekkere drank te maken. Ik had nog in de wijn nog in mijn distelaat enige smaak van banaan, gelukkig kon ik het nog redden met enkele flesjes banaan aroma van stookwinkel. Na het stoken zat er nu echt wel nog een heerlijke frambozengeur en smaak in. Nu weet ik wat ik met de kilo's frambozen uit de tuin kan doen buiten confituur maken 😆
Zeker een aanrader voor beginners zoals ik!
(foto toevoegen lukt blijkbaar niet 🙄 )
Leuk dat er weer een oud topic naar boven is gehaald, ik krijg gelijk weer wat ideetje.