Meldingen
Alles wissen

Kersen stoken

Pagina 2 / 5

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

Ik heb afgelopen zondag kersen gaan plukken.

Ik heb ze gewassen, in gist emmer gedaan gekneusd zonder te pitten te beschadigen, pecto enzymen, sulfiet 20 uren laten staan, ik had per emmer 16 liter pulppap ik heb de dag erna verder aangevuld met suiker water, zuur enz.. tot 25 liter ( suiker berekend en  aangevult tot 12 % Alc).

Nu staat alles goed te gisten.

Ik ga volgende zondag een wijnpers bij n'en kameraad halen, en de pulp uitpersen en verder laten gisten, de wijn voor te bottelen in een glazen fles, die voor te stoken terug in n'en propere emmer.

T'is te hopen dat ik n'en goede wijn en n'en lekkere kirsch krijg.

Grts.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb in Roemenie bij het onbijt eens kirsch gekregen met daarin hele kersen (zonder pit). Was een goed begin van de dag. Zou dit zelf willen maken maar mijn bomen heb ik vna het voorjaar pas geplant, dus moet nog wel 4 jaar wachten..

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Cobus wij maken die ook op de Roemeense manier,maar ze stoken de kersen niet,kersen ontpit suiker en daar 40%op en een jaar laten staan,het beste is om de kersen een tijdje met suiker en klein beet je drank laten staan 4-5wkn.en dan vol gooien,zo doen wij het ik laat hem dan staan voor als ik weer terug kom,wijgebruiken een soort kersen die volgens mij in NL uitgestorven zijn of het zijn wilden zwart met volle smaak.gr.Chris.?

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ken ze, die verkopen de mensen aan de kant van de weg. Vergeleken met nederland voor veel te weinig geld. Zoals met veel groente en fruit in Nederland wordt er veredeld op vorm, uiterlijk en op houdbaarheid en niet op smaak. Zoals ze me daar leerden, de appel waar een worm in zit zijn het lekkerst, en een bruine plek snij je er gewoon uit. Met andere worden, fruit plukken als het rijp is. PS ik kan hier in de buurt (NL) voor 2 euro per kg b-keus kersen kopen is dat een redelijke prijs? Ik heb een ketel van 50ltr, hoeveel kg heb ik dan ongeveer nodig?

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ken ze, die verkopen de mensen aan de kant van de weg. Vergeleken met nederland voor veel te weinig geld. Zoals met veel groente en fruit in Nederland wordt er veredeld op vorm, uiterlijk en op houdbaarheid en niet op smaak. Zoals ze me daar leerden, de appel waar een worm in zit zijn het lekkerst, en een bruine plek snij je er gewoon uit. Met andere worden, fruit plukken als het rijp is. PS ik kan hier in de buurt (NL) voor 2 euro per kg b-keus kersen kopen is dat een redelijke prijs? Ik heb een ketel van 50ltr, hoeveel kg heb ik dan ongeveer nodig?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Cobus meestal de kersen die je in NL kunt kopen hebben geen smaak,ikzou dan voor morellen gaan,hebben een beetje weg van de Roemeense kers,je hebt dan ongeveer 30-35 kg nodig,er moet mischien nog 5-10 kg suiker bij en opgeloste gist,ik gebruik bakkersgist,je hebt +-15 gram nodig,de gist kun je bij de bakker krijgen of in een turkse winkel,de kersen maak je kapot,laat gewoon de pitten zitten die zakken van zelf naar de bodem,als het uitgegist is laat je het op een koele plaats een paar dagen staan,alles bij elkaar duurt het 2-2.5wkn.hevel het over in de ketel door een kaasdoek,je moet opletten met stoken en de ketel tot 15cm onder de rand vullen ivm.schuimvorming,zet onder de uitloop van je ketel een vergiet met twee laagjes keukenpapier,als je dan wat schuim mee krijgt heb je die niet in de drank,en heb je tijd om de themp.te regelen.gr.uit Roemenie en sucses Chris.

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

cobus hier in duitsland betaal je op dit moment €7 per kilo voor kersen bij de lidl  deze morgen nog gezien

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ben van de week naar een zelfplukkerij geweest en ben geschrokken van de prijzen wat ze er voor vragen per kg morellen 6-, en pruimen 4,- dan moet je ze nog zelf plukken ook.. Ik denk dat ik toch maar voor de B-keus kersen ga. Dan ben ik €70,- kwijt en is het een kwestie van ophalen. Een vraagje over het stoken, Ik stook nu op gas is prima te regelen maar ik doe het in de keuken, als die ketel dan een hele avond staat te pruttelen is het bloedheet in huis zeker met deze temperaturen. Ik zou graag met hout stoken heb ook al een idee hoe, maar is het ingewikkeld om de temperatuur te regelen? En wat zeggen de buren bij jou van de rookontwikkeling? In Roemenie hoor je hier niemand over maar in NL lijkt me dat een probleem.

 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoe verplaats ik mijn bericht in de juiste draad? Weet iemand dat?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Op hout stoken is moeilijker,maar te doen je moet zorgen dat het vuur onder de ketel constand blijft,mijn buren hadden geen probleem maar ik stookte als het regend dan heeft iedereen de ramen dicht en de was binnen,en gebruikte hout dat niet zo veel rookte,maar je hebt ook veel hout nodig,en paletten roken erg,het beste is een gasfles en een gasbrander.gr.Chris.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Cobus b keus is vaak beter om te stoken zijn vaak overrijp,ik stook in NLfruit dat niet meer te verkopen is,is overrijp,kost mij niets maar geef wat voor de personeelskast.krijg vaak 1000 kg tafeldruiven zijn zo zoet dat er geen suiker bij hoeft.moet soms fruit weigeren.volgens mij woon je in de buurt van Venlo.ik bel Balkencrosser ook altijd als ik veel fruit krijg,dus.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris je hebt het over tafeldruiven. Voor stoken perfect maar daar kan je geen wijn mee maken toch?  Weet jij het verschil? 

 

Met betrekking met stoken op hout? Het is fantastisch en ik zou het ook zo willen doen maar als je echt kwaliteit wil, is mijn ervaring, kan er niks tegen een reflux op. Zoals bijv. De t500. En ik heb wat gestookt met verschillende ketels. Ik ga er trouwens 1 te koop zetten. Zal zo een foto maken. Deze gaat op stoom. Hoewel? Terwijl ik dit schrijf vraag ik me af of ik hem wel kwijt wil hahaha. Het moet niet gekker worden

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel er zit meer suiker in dus moet je er wijn van kunnen maken,wel witte.tja en wat stoken aangaat,ik stook op die primitieve manier om dat ik dat leuk vind,als je daar goed in bent kun je op alle manieren stoken,ik heb vorige jaar druiven gestookt,op eiken gelegd,en een jr laten liggen,iedereen die hem proefd vraagd of het cognac is of whisky,heb er nu die is 3mnd oud laat ik weer liggen,als ik terug kom naar NL stook ik weer nieuwe,maar je kunt op een primitieve manier best goeie drank stoken is wel meer werk,en de ervaring speelt ook een rol,maar 500kg druiven ontstelen is ook veel werk,ben ik ook 3 dagen mee bezig,maar ik stook met liefde op deze manier en zou ook niet anders willen al kreeg ik de moderne aperatuur gratis.gr.Chris

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, is het juist omdat er meer suiker inzit dat deze ongeschikt is voor wijn? Goed voor stoken, fruitschaal en sap maar geen wijn dus? Waarom niet?

Ik ga trouwens zo de Betuwe in om appelsap te scoren voor een normale prijs. Maar eerst naar de dierenarts ik zag net dat Teuntje zijn nagel verkeerd staat. Heeft tie gisteren dus mee gespeeld, plomp in en plomp uit, en geen kik geven he? Achteraf hoorde ik hem wel een keer “ ie” zeggen maar dacht dat hij een vogel of muskusrat liet schikken. Nou voel ik me schuldig. Tijd voor een borrel. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb twee kittens langs de weg gevonden van max 6 wkn hadden ze gedumpt,heb ze een tijdje in een doos gedaan en eten gegeven,nu lopen ze gewoon rond en achter mij aan,denken dat ik mama ben en spelen met de chiwawa maya.ik vind het vreemd als je van tafeldruiven geen wijn zou kunnen maken.suiker schil zou moeten kunnen.

Beantwoorden
Pagina 2 / 5
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?