Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 10 / 43

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel, toch is zo'n klimaatkast het overwegen waard hoor.
Hier een promo filmpje...hahaha

 

 

Nimrax je bent echt Geniaal!!!!

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Thankx man! Lucky stook tv 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha, we kunnen ieder geval zeggen dat de klimaatkast fetisjisten het klimaat wel op orde hebben. Maar hebben ze dat ook met De Tilt???  Volgens mij slaat zo'n ding bij sommige alle kanten op. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

IK heb geen zin meer om te wachten en ga zo 20 liter stoken. Ben echt heel nieuwsgierig. Eerst opstaan en de ketel schoonmaken. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik wacht nog een tijdje. Ga het voor mijn vakantie niet meer redden. Denk wel dat ik het vooraf overhevel zodat het van het gistbed af is, anders gaat dat weer smaakjes afgeven. Dan kan het tijdens mijn vakantie lekker een beetje klaren, al zal het niet helder worden in zo'n korte periode natuurlijk. 

 

Lummel ik ben heel benieuwd naar het resultaat, het is wel een drankje dat nog een periode moet rusten om volledig tot zijn recht te komen. eerst maar even afwachten hoe het vandaag gaat!

 

Veel succes!!!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volgens de vinometer zit er 4,5% alcohol in. Da's niet veel. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het smaakt wel lekker overigens. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stook er 1 en kijk of je tevreden bent. De kwantiteit zal laag zijn maar de kwaliteit waarschijnlijk hoog.

 

Als je dan toch een hogere opbrengst wilt hebben stort dan gewoon dextrose bij. Ook al ligt de gisting nu stil, ik weet 100% zeker dat het dan vandaag weer begint te bubbelen.

 

Ik zal straks ook een vinometer test doen, volgens mijn berekeningen zou ik op maximaal 13,8% uit kunnen komen. Maar er kan altid wat meeverdampen door het waterslot, met een goede 12% zou ik heel tevreden zijn. Nu hopen dat het toevoegen van suiker de smaak niet heeft verpest, dat zou met dextrose best wel eens mee kunnen vallen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Lummel ik ben heel benieuwd naar het resultaat, het is wel een drankje dat nog een periode moet rusten om volledig tot zijn recht te komen. eerst maar even afwachten hoe het vandaag gaat!

 

Veel succes!!!

Ik zie me straks al zitten met een ijskoude kirsch. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volgens Lubberhuizen moet hij op kamertemperatuur gedronken worden. Zelf ben ik altijd meer van het flesje Eau de vie in de vriezer. Uiteindelijk moet jij het ook gewoon drinken zoals jij het het lekkerst vindt.

 

Natuurlijk komen er meer aroma's vrij op kamertemperatuur, daarom wordt cognac ook gewalst in de warme hand, maar koud vind ik hem het lekkerst 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zit met een enorm probleem. Het smaakt zo lekker, wil ik eigenlijk wel stoken? Eerst maar eens de ketel schoonmaken. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je kunt er altijd voor kiezen of een aantal kleine flesjes te vullen met het vergiste morellensap. Een half theelepeltje suiker in het flesje en een weekje of 2 wachten. Dan heb je kersencider met bubbels.

 

Je kunt beugelflesjes gebruiken maar ook gewoon kleine flesjes waar cola, sinas of spa in heeft gezeten. Het voordeel van plastic flesjes is dat je kunt voelen wanneer er koolzuurgas is gevormd. Je kunt het flesje dan niet meer indrukken.

 

Dat is hetzelfde als het appelcider project maar dan met kersen. Is ook heel lekker hoor.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb de uitgegiste most ook even gemeten.

 

Ik had er voor 13,8% aan suiker ingedaan. Alle suiker is nu vergist. De Oechsle meter stond precies op 0. Doordat je iets aan alcohol verlies kunt hebben door verdamping uit het waterslot moet je rekening houden dat je meestal 1% lager uitkomt dan dat je berekent. Ik kom nu met de Vinometer uit op precies 13% Ik denk dat dat een correcte meting is.

 

Ik denk wel dat ik alles ga stoken en niet als wijn ga bottelen, voor een wijn smaakt hij behoorlijk krachtig, misschien dat dat na een natuurlijk klaringsproces wel heel lekker kan worden maar dat duurt me allemaal te lang.

 

Nu lekker onder het waterslot laten zitten en na mijn vakantie stoken.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je kunt er altijd voor kiezen of een aantal kleine flesjes te vullen met het vergiste morellensap. Een half theelepeltje suiker in het flesje en een weekje of 2 wachten. Dan heb je kersencider met bubbels.

 

Je kunt beugelflesjes gebruiken maar ook gewoon kleine flesjes waar cola, sinas of spa in heeft gezeten. Het voordeel van plastic flesjes is dat je kunt voelen wanneer er koolzuurgas is gevormd. Je kunt het flesje dan niet meer indrukken.

 

Dat is hetzelfde als het appelcider project maar dan met kersen. Is ook heel lekker hoor.

Ik ben inmiddels aan het stoken en het smaakje is heel lekker helaas komt er door het lage alcoholpercentage veel water mee. Haal ongeveer 30% dus de 2e keer stoken zal ik hem wel op 70 tot 80% krijgen. Maar de smaak is echt bijzonder, zelfs met veel water. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heel goed, stook maar door tot alle alcohol er uit is, dat is het strippen. Dan kun je later een langzame spiritrun doen.

 

Fijn dat er al een goede smaak aan zit, dat klinkt veelbelovend!

Beantwoorden
Pagina 10 / 43
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?