Jongens en moonshinerinnen, het is weer tijd voor een youtube prank.
Have fun en Cheers!!!
Hahahaha
Owww, Ik heb in deel2 van het filmpje de geluids niveau's omgedraaid. Veel te zacht en te harde doventolk. Vandaar.
Met een koptelefoon kun je het iets beter volgen.
De schuld van Lummel, maar dat moge duidelijk zijn. lol 😉
Zucht, jij ook al!
Wel fijn dat we voortaan nooit meer na hoeven te denken wie we de schuld kunnen geven.
The story of my life.
Ik kan helaas niet veel meer horen, mijn speakers zijn ook niet helemaal top meer. Ook jouw schuld Lummel?
Ik kan helaas niet veel meer horen, mijn speakers zijn ook niet helemaal top meer. Ook jouw schuld Lummel?
Ja wie anders? Ben net weer bij de gistingen wezen kijken maar het sap doe niet veel meer, althans het waterslot. Heb de neiging om te meten maar daar krijg ik vast spijt van dus doe het nog maar even niet. Tja ook weer de schuld van Lummel dat het koud en regenachtig werd.
Overigens, en dat wordt interessant loopt de derde ton met dextrose nog wel. Die is ongeveer 6 uur later gemaakt. Als deze morgen ook stil staat is het wel op z'n einde denk ik.
Kamer is 21 graden nu. Zakt in de nacht naar 19 vakt wek mee dus.1 vat is bijna uitgeborreld. Dat is die met champagnegist. De Pot Distillers is nog goed op gang, ik denk dat die morgen ook iets kalmer zal gaan
Wel relevant want we vergisten zonder hulpmiddelen en de zomer heeft een behoorlijke dip. Zal hem voor je meenemen naar het kirsch forum want ik gebruik het forum ook een beetje als geheugen.
Inmiddels zit ik buiten en loop wat makkelijk naar de tonnen toe en soms staat ze stil en dan gaat tie weer. Dan heb ik het over het pure sap met wodka gist. De Pot still gist loopt gewoon door. Maar die heeft 6 uur achterstand.
Alleen jammer dat ze er niet een beetje kleurstof bij doen ... Zie m liever in rood.... Heb laatst mn PINK LADY op kleur gekregen met een beetje rode bietensap .... Perfect rose 🙂
Dan is het geen eau de vie
Ach blijkbaar mag het wel licht gekleurd zijn, nog nooit gezien
Temperatuur omgeving nu 16 graden en het loopt nu op, de zomerdip is voorbij als ik het geloven mag. De ton met dextrose danst lustig, de 2 tonnen sap laten het waterslot niet open staan maar deed net even mijn neus boven het waterslot om de prachtige geur te ruiken, was niet handig. Ze lopen nog wel denk ik. Overigens ook nog steeds een aardige laag schuim op het sap.
Aan de morellenboom in mijn tuin hangen er nog een paar die niet door de vogels zijn opgevreten dus ik denk dat de boer wel moest oogsten voor zo'n week met rotweer anders had hij niks meer gehad. Ben echt zo benieuwend naar het resultaat.
Bij Lubberhuizen en Raaff geven ze aan dat bij sommige soorten een gekleurde gloed te zien is omdat bepaalde soorten fruit kennelijk zoveel kleurstof in zich hebben dat er zelfs tijdens het distillatieproces iets van de kleur meekomt. Bijvoorbeeld de zwarte bes en de framboos. Ik heb hier de framboos voor me staan maar kan het niet ontdekken. Misschien na een lange periode bewaren?
Zwarte Bes
Ook hier proef je de zwarte bes, de cassis.
Evenals de framboos geeft de zwarte bes soms een aanslag in de fles. Dat zijn smaak gevende etherische oliën die we bewust niet wegfilteren.
Soms ook heeft de drank een zeer lichte tint: kennelijk bevat de zwarte bes een kleurstof die bij het destilleren in geringe mate meekomt.
Lummel, toch is zo'n klimaatkast het overwegen waard hoor.
Hier een promo filmpje...hahaha