Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 3 / 43

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Weet wel dat je emmers die je puur gaat vergisten waarschijnlijk morgen al zijn uitgegist, weet je zeker dat je hem puur gaat vergisten? Β Die 6% suiker is echt zo weg.

Natuurlijk krijg je er wel een heel hoog kwaliteitsproduct voor terug. Ik ben benieuwd hoe het met de 8 liter en 4 kilo suiker zal verlopen. Gaat daar nog water bij of laat je dit zo?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Geen idee Jan, ik heb inmiddels 2 keer wodkagist gebruikt. De derde laat ik nog effe op me inwerken. Temperatuur stookwijn 18 graden, actuele temperatuur in de klimaatkast 21 graden. Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jij hebt een klimaat kamer πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En een kuisvrouw? πŸ˜›

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

(Even voor de NLΓ©rs: kuisvrouw bedoeld JohnDoe een poetsvrouw / schoonmaakster mee).
Maar aangezien Helma al dextrose heeft gehaald vandaag, gaat Lummel zelf de boel na afloop even cleanen, toch Gijp? En nu de foto op zijn kop: Man hoe krijg je het voormekaar haha. En zoo lekker bezig! Leuk om te volgen.Moonshine expert at work. Echt benieuwd naar het eind resultaat.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik hoor een al een paar plopjes de wodka gist doet zijn werk. Goddank.

Β 

Nu ben ik even 8 liter water aan het koken en die gooi ik bij de 8 liter sap met pectine precies zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft.Β 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

.....de KΓ€rcher is staande bij... :0

Β 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

πŸ™‚

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@Lummel....

Wil echt niet de hydrometer discussie opwakkeren ........maar neem je nog begin S.G. van alle drie de vaten ??

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Gisteren samen met Jan gemeten, geen idee wat het precies was. Het derde vat is te heet omdat ik pectine heb toegevoegd iets onder de 50 graden. Straks meten.Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Pecto enzyme Lummel, dat breekt de Pectine juist af ? er blijkt niet veel pectine in morellen te zitten maar kwaad kan het natuurlijk niet om het toch toe te voegen

We zaten op 6% suiker. Ik vond het zure wel meevallen eigenlijk. Het sap is echt lekker. Maar met de dextrose erbij is het nog lekkerder ?

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hum,Β Pectinase is de juiste naam (het zijn verschillende enzymes), als we elkaar dan toch verbeteren πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk ?Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

De emmer met Champagne gist ploept nu al om de 2 seconden en de Pot Distillers gist komt nu in de buurt van eenzelfde snelheid. Zoals het er nu naar uitziet denk ik niet dat dit vanacht door het waterslot naar buiten spuit, maar voor de zekerheid toch maar een handdoek er onder πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Inmiddels de derde ton gevuld met 8 liter sap (zakje pectinase) en 2 kilo dextrose en afgevuld naar 25 liter. Potentieel alcoholpercentage 5,5%. Het is zo verleidelijk om er extra suiker in te gooien. Maar doe het niet. Alleen al die geur van het sap zorgt ervoor dat ik het niet doe. In totaal 65 liter staat nu te gisten.

Beantwoorden
Pagina 3 / 43
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?