Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 40 / 43

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel wel oud hout,anders word de drank bitter.trouwens appel zijn ook lekker maar het duurt een tijd dat de geur weer terug komt,hoe langer je bewaart hoe lekkerder,heb er zelf ook nog van in de kelder liggen.van dorst kom ik echt niet om,moet soms lachen als mensen zeggen zoveel drank krijg ik in mijn leven niet op,antwoord ga je over drie mnd dan dood.????

 

Beantwoorden
Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heren

ik zit nu mijn kersenstookwijn te stoken en tot mijn verbazing is het resultaat niet helder maar donkerrood. Omdat ik dacht dat het te hard was gegaan heb ik alles weer in de ketel gegooid en opnieuw begonnen. Nu ultra langzaam het begin was idd helder maar het werd steeds roder. Kan dit kwaad? Zit nog steeds op 50%. 

Is het aan te bevelen om het op eikenhout te zetten of is het handiger om wat kersen er bij te gooien en dan een week of twee te wachten.

 

Beantwoorden
Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag Tjeb,

Ook al stook je nu heel rustig, als het er rood uitmkomt is het toch schuim geweest. Je moet dan een paar druppels distilling conditioner toevoegen, als je dat niegt hebt werkt een scheutje sla olie ook wel.

Het kan geen kwaad maar het is niet zoals je het wilt. Ik zou het opnieuw stoken met distilling conditioner of iets anders tegen schuimvorming.

Ik heb het laatst ook gehad met mijn frambozen, ketel was amper halfvol en toch kookte het over. Sindsdien altijd antischuim erbij.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Schuimen doet het inderdaad heel erg. Gewoon verwarmen tot 80 tot 84 graden en het schuim steeds afscheppen. Dit werkt bij mij en geen antischuim nodig gehad. 

Beantwoorden
Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oké

Bedankt, heb totaal geen last gehad van schuim tijdens het vergisten met die portgist die ik heb gebruikt dus ik ben wel verrast dat dit het is.

Baal wel van het resultaat want er zit voor €30,- kersen in . Ga het maar voor de derde keer stoken, ben wel bang dat de smaak wel minder wordt. Eerst maar wat van dat spul bestellen.

Heb trouwens drie kilo suiker bij die uitgegiste kersenprut gegooid vraag me af of ik er weer opnieuw gist bij moet gooien. Denk dat ik die backset er morgen ook maar bij gooi of is dit niet slim?

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het schuimen gebeurt ook tijdens het stoken Tjeb, daar is die conditioner voor bedoeld.

Wanneer je gist niet droog is gevallen en je gooit je backset erbij wanneer deze is afgekoeld dan gaat alles weer vrolijk door hoor.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb nu voor de 3e keer de kersen met suiker gestookt maar de derde keer ben ik toch minder tevreden. De smaak zit nog absoluut in het sap maar de suiker zit me dwars. Ik ga dus zometeen een nieuw experiment doen. Ik ga gemout graan maischen in kersensap en laten vergisten in de connical fermenter op 20 graden. Als dat niks lekkers gaat opleveren weet ik het ook niet meer. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat zal best wel iets lekkers opleveren denk ik.

Grappig dat jij al met je derde generatie bezig bent. Bij mij staat het nu 13 dagen te gisten en het gaat vrolijk verder.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Sucses,lukt jouw wel om er iets drinkbaars van te maken.en als het mislukt,heb je een unieke ruitontdooier.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, denk niet dat er nog veel alcohol gevormd kan worden. Wat zegt je tilt? Chris kan volgens mij niet mislukken. En ik ga zelfs geen nieuw gist gebruiken. Gewoon de wort afkoelen en op het oude gistbed. Even roeren en hup de fermenter in. Kan nog net voordat mijn druiven komen waarvan ik wijn ga maken. Ik moet eigenlijk een 2e hebben.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn Tilt geeft nu 1.014 aan dus er zit nog wel wat in. Tot hoe ver zakte jouw SG?

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Helemaal precies weet ik het niet meer maar tussen de 0,5 en 0,7% alcohol had er nog wel ingezeten volgens de sg meter. Volgend jaar ga ik het allemaal weer anders doen met de kirsch. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Tjonge wat een gekut om met kersensap te gaan maischen. Ga het allemaal niet uitleggen tenzij iemand het zelfde wil gaan doen. Maar heb zelfs de Grainfather overstuur gekregen omdat alles aan elkaar ging kleven en er geen water meer door kwam. Inmiddels loopt de pomp weer als een zonnetje en de reset van droogkoken werkt dus ook. Ook het waterslot van de gistton loopt weer. De cave is een ravage. 

 

Maar als ik proef krijg ik wel een klein stijfje. Kersen, graan en weer kersen. Dat beloofd wat want dat is precies wat ik wilde, kersensmaak gedragen door graan in plaats van kristalsuiker. Met suiker is scherp, waardeloos, zonde. Ben benieuwd wanneer ik deze kan stoken want zelfs de vergisting loopt veel trager dan met suiker. Kan zo maar een week duren zoals ik het nu zie. 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als het maar goed word,ik wist wel dat je er iets van kon maken,zo zie je maar ik heb vertrouwen in je,ps.ik ben met een nieuwe antibiotica kuur begonnen toen ik uit het ziekenhuis kwam voor mijn hechtingen er uit te halen.bier en zelfgestookte,resultaat?zit nu half lam op de bank,maaar was gisteravond ook uit de hand gelopen,daarom voelde ik ook niets van die hechtingen die ze er vanmorgen uit haalde.hebben net een varken geslacht,traditie,pan op houtvuur vleesbraden bier en moonshine.wat heb ik een klote leven??????ik drink er een op je resultaat?trouwens ik kan weer goed op mijn rug liggen zonder pijn heb ik gisteren uitgeprobeerd.?

 

Beantwoorden
Pagina 40 / 43
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?