Moet de peren geschild worden en klokhuis verwijderd worden of kan het met schil en al? Wat is beter voor de smaak?
Ik haal bij appels tegenwoordig het klokhuis er uit maar ik schil appels nooit ik stook bij pruimen en druiven ook altijd de schil mee,ik was ze nog niet eens.gr.?Chris.V.
Β
De schil mag mee hoor, snij of steek het klokhuis met de steel en de pitjes er uit.
Een rijpe peer is vaak al heel zacht en niet te persen.vergist het als pulp. Tijdens en na het vergisten zinkt de drap vanzelf naar de bodem en kun je heldere stookwijn aftappen.
Β
Peren zijn nog hard, kan ik deze nu al gebruiken of moet ik wachten totdat ze rijp / zacht zijn?
Ik zou ze laten rijpen zo heb je meer sap meer smaak en snijd een stuk makkelijker,ik gebruik bijna altijd overijp fruit,die bruine plekjes zijn niet erg,alleen niet rot laten worden.en als je ze goed rijp laat worden worden ze meestal zoeter heb je ook minder suiker nodig.sucses.gr.?Chris.V.
Β
Thanks nog ff geduld hebben dus
Ja moet je met vrouwen ook,hoe rijper hoe lekkerder.hahaha.gr?Chris.V.
Β
Klopt Chris, het kost wat investering om ze te onderwijzen, en kunnen ze behoorlijk eigenwijs zijn, Β maar heb je geduld, dan heb je ook wat.Β
Lummel ben ik al voor jaren terug achter gekomen,vrouwen begrijpen mannen niet maar ze begrijpen zich zelf nog niet dus ik heb me daar bij neergelegd.ik heb mij gespecialiseerd in geduld,werk het beste.gr?Chris.V.
Β
vrouwen begrijpen mannen niet maar ze begrijpen zich zelf nog nietΒ
Chris, je bent een wijs man!Β
Jan jij lees mee dat weet ik dus doe het effe zo, heb net de refractometer geprobeerd, hij lag er inmiddels alweer een tijdje ben verdomme druk. Maar heb net de druiven uit de tuin gemeten en de peren. Hartstikke grappig, mooi ding man! Β Ik ga denk ik de appels afbestellen, geen in al dat persen en dat gezeik en koop gewoon 100 liter appelsap bij de boer. Kan het nu meten toch! Mooi spul hoor!Β
Hoi Lum,
Β
Ik lees idd mee π
Β
Verstandig, gewoon sap kopen en direct aan de slag. Net als met de morellen!
Β
Kon je zien dat de druiven al aardig wat suiker hadden? Druiven zijn van zichzelf al zeer zoet. Bedenk maar eens dat ze bij het wijnmaken vrijwel nooit suiker toevoegen en dat droge wijnen zo soms wel 14% sterk kunnen worden afhankelijk van het suikergehalte van de druif. Daarom doen de druiven het bij chris ook zo goed π
Β
Heb je de refractometer eerst met water even geijkt?Β
Β
Ja met kraanwater dus niet helemaal goed. Moest gedistilleerd zijn zag ik de handleiding.
Β
14 % halen ze bij mij uit de tuin niet. Ik zat op een sg 1065. Chris moet eigenlijk ook zo'n ding hebben. En straks een Grainfather.
Ben nog steeds kirsch aan het overhalen en de smaak wint steeds meer aan kracht.Β
Ik gebruik ook geen gedistilleerd water hoor, gewoon druppels uit de kraan.
1065 is al redelijk, maar niet erg zoet. Zijn ze al helemaal rijp? Ze zijn sowieso bruikbaar π
Ja maar ik heb nu 275 kg druiven die niet zo zoet zijn ben er over aan het denken om er 10 kg suiker bij te gooien maar ik moet morgen nog een keer goed proeven,dat is mijn meter.heb 21gala meloenen in een vaatje gegooid daar komt geen suiker bij,dat komt wel goed.en lummel tot nu toe ben ik tevreden met mijn ketel ik wil in de toekomst een mooie rustieke ketel bouwen van koper maar ik ben nu te druk met stoken het druiven seizoen.gr.??Chris.V.
Β