Meldingen
Alles wissen

Peren recept

Pagina 1 / 4

Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

beste stokers

ik kan hier in de buurt peren kopen , 2e keus  bij een fruit soorteerbedrijf, niet rot of schimmel alleen met gaatjes of beschadiging die niet meer verkocht kunnen worden, hoe kan ik precies het beste beslag maken, ik dacht zelf door de sap pers heen en het vocht opvangen, iemand een goed plan voor mij ? 

Alvast bedankt 

Beantwoorden
51 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook op een ander manier maar dat persen als je dat kunt is heel goed,opvangen suiker en gist en stoken,maar er zijn er op het forum mensen die je het precies kunnen uitleggen,maar uitpersen is goed.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

Ik probeer van appelsap ( eigen appelen laten persen in de loonperserij) appelwijn te maken, ik heb een recept uit een van mijn boeken genomen, veel ga je aan mij nog niet hebben daar ik hem nog niet geproefd heb, momenteel staat hij natuurlijk te klaren in de kelder.

grts.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

als je wil post ik nu al mijn recept dat ik gebruikt heb , maar ik heb nog geen resultaten.

Beantwoorden
Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste dumo

ik zou je recept wel willen zien, kan ik mij wat oriënteren in de mogelijkheden 

 

Beantwoorden
Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste Chris 

hoe weet je precies hoeveel suiker je erbij moet doen ? Meet je dat of heb je een tip voor mij ? 

Bedankt alvast Gr 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mss kan dit je alvast een beetje helpen, je hoeft de peren niet perse te persen. In stukken snijden is ook een optie en tot moes koken is ook een optie. Het beste is hetgeen best voor jou werkt 😉

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy, 

ik moet wel eerst iets recht zetten, ik dacht gisteren dat je het had over wijn om te bottelen ( ik had twee topics door elkaar gehaald), mijn appelwijn om te bottelen is nog niet af, maar om te stoken heb ik al af en geproefd.

Grts.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zoals beloofd de link naar mijne stookwijn.

http://www.stookforum.nl/thread/appelstookwijn/

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 189
Topic starter
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt allemaal ik ga er mee aan de slag

Beantwoorden
Berichten: 24
(@gambit)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hi Koperstoker,

Ik heb ook een partij peren en wil deze gaan stoken. Ik weet niet of dit kan en of de smaak goed overkomt. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring?

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb zelf nog geen peren gestookt maar ik weet dat het lekker moet zijn ze vragen steeds of dat ik die een keer wil stoken het gaat op de zelfde manier als appels,alleen geen stoofperen gebruiken is niet te zuipen.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Er word vaker gevraagd hoeveel suiker,en hoe ik dat meet,ik proef het fruit als het heel zoet is gebruik ik helemaal geen suiker.indien je wel suiker gebruikt is je opbrengs hoger,ik probeer zo min mogenlijk suiker te gebruiken,het liefs puur fruit en gist,de opbrengs is wat minder maar ik kijk niet op een paar liter,kwallitijd gaat mij voor.en als er suiker bij moet doe ik dat op gevoel het enige metertje dat ik heb is een alc.meter gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Pagina 1 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?