Thurstan ik stook ongeveer 160 ltr. Per jaar het gaat ook elk jr op als je wil beleggen in drank koop goeie wijn of cognac of zo iets ,als je een fles zelf gestookte €10.00 kost is het niet de moeite waard,daarbij is wat Jan je vertelde een probleem om het te verkopen HET IS ILEGAAL,dus je nazaten zullen er dan last mee krijgen,stook voor je plezier maak er geen werk van,en laat je nazaten een paar liter na.zo bedenk ik het.gr.??Chris.V.
Denk dat je de verkeerde persoon aanspreekt 😀
Je hebt gelijk en ik heb zelfs nog niet veel gedronken ,ik bedoelde Gerdy.gr.?Chris.V.
Ik heb wel nog een vraagje, stel dat je niet voldoende fruit hebt, kan je dan eigenlijk suiker en water bijvoegen om te vergisten? of gaat dit de smaak niet ten goede doen?
Thurstan ik gebruik zo min mogenlijk water en suiker want dan ben ik alleen water en suiker aan het verstoken,komt ook niet tengoede vd.smaak anders gooi er evnt.ander fruit bij.beter 3ltr goed dan 4 liter minder goed.gr.??Chris.V.
Hoi Gerdy,
Een grote ketel op maat is altijd mogelijk hoor. Ik maak ze niet zelf maar ik zou hem wel naar jouw wensen kunnen laten maken, als e zover bent kunnen we wel eens kijken wat er mogelijk is. Mout verkoop ik nog niet, dus daar kan ik je nog niet aan helpen.
dag jan,
sorry dat ik laat reageer,ik was even in utrech en rotterdam. oke dan laat ik je een ketel ooit bouwen,lijkt mij beter dan op alli te kopen. wel jammer van de mout maar ik vind er wel iets op.
Verder wil ik je wel meegeven dat als je deze hoeveelheden wilt maken als belegging/nalatenschap, dat het feit blijft dat het niet mag. Je loopt dus altijd het risico dat je hele nalatenschap ooit in handen van de douane zal vallen. Dergelijke hoeveelheden zijn ook voor jou erfgenamen niet te verkopen.
dat is correct ,dat je geen alcohol mag maken en verkopen. misschien kan dit idd in de handen van de douane vallen. maar dan zal er veel moeten gebeuren. of het niet verkoopbaar is?
oke ik leg uit, in belgié mag je geen alcohol stoken,maar je mag wel brandalcohol maken.dus ik stook brandalcohol die smaakt als wisky. dus alles wat in mijn vatten zit is brandalcohol want als ik er een aansteker er tegensteek brand die ook.en ik heb toch mijn dochters al goed op geleerd om met zo'n dingen te handelen. als zij dit zouden op een korte termijn veel geld willen maken dan zal dit in tegenover gesteld effect hebben. zij weten alles wat ik nu doe voor hen dat er nadelen van zijn. en de kleinste zegt dit ook iedere trap dat je bouwt zit er een boobytrap in. het is maar hoe je het verkoopt. je kan ook via het raam naar binnen komen ,het is gewoon wat lastiger maar je komt de boobytrap dan niet tegen. is gewoon een andere manier van denken dat je toe past. ik heb dit als kind geleerd, breek niet in langs de kant van de deur met tien sloten maar neem de andere kant van de deur.
Een optie zou zijn toch aan de voorwaarden te gaan voldoen en een vergunning aan te vragen. Zolang de whisky in jouw AGP (accijns goederen plaats) ligt ligt het daar onder schorsing en vrij van accijns, maar wel legaal. Zouden je erfgenamen het dan ooit wilen verkopen worden er dan pas accijns bij opgeteld (zodra het de AGP verlaat dus)
is geen optie, we betalen al genoeg aan die dikke vette ministers die niks doen voor de brave belg 😀
Ik kan me voorstellen dat dat wel een veel veiliger en rustig gevoel zou geven.
ik heb altijd een veilig gevoel daar zorg ik voor,en als je een rustig gevoel hebt ben je dood. een beetje onrust houd je allert
mvg gerdy
Thurstan ik zit momenteel in het land van palinka,ik heb hem daar leren maken,maar ik stook wel op een ander manier dan jullie,palinka stook je van pruimen,ik gooi pruimen in een vat( met pit) mix die kapot en laat het zo een week of twee staan,dan gooi ik er suiker bij opgelost in heet water dan gooi ik er bakkers gist bij ( van de bakker) die los ik ook op in warm water,roer ales goed door elkaar,deksel er op na een week controleer ik of het uit gegist is als het uit gegist is liggen de pitten op de bodem,ik schep ales door een zak bind die dicht en stook het mee,de pitten en de rest van het bezinksel stook ik niet mee.ik gebruik zo min mogenlijk water en suiker,pak druiven die lekker zoet zijn.gr?Chris.V.ps denk aan de voorloop.ik drink er hier nog een paar.gr.uit Roemenie.
Hi Chris, wat is de beste temperatuur voor de vergisting ?
Is dit een graad of 12 of kan ik hem gewoon in mijn schuur laten staan, waar het zo tussen de 18 en 26 graden is.
Beide kan bij mij , dus hoor het graag van je 🙂
Hi Chris, wat is de beste temperatuur voor de vergisting ?
Is dit een graad of 12 of kan ik hem gewoon in mijn schuur laten staan, waar het zo tussen de 18 en 26 graden is.
Beide kan bij mij , dus hoor het graag van je 🙂
Ook lees ik dat je bakkersgist gebruikt, is dat de verse ( een blok dus ) of korrels ?
CaPo70 ik zou hem gewoon in de schuur laten staan,en gist gebruik ik gewoon de blokken vd.bakker,kost €3.50 per kg.gr.?Chris.V sucses.
We hebben redelijk veel druiven hangen in onze tuin, die ik morgen ga oogsten. Ook hebben we redelijk veel vlierbessen hangen. Zou dit een goede combinatie zijn om een 25 L vat met te vullen en te vergisten?
Hoi Thurstan,
Je kunt het voor de tijd even een beetje proeven in een glaasje.
Als je het lekker vind kun je het vergisten en stoken.
Groet,
Dus fruit spoelen, prakken, er heet water over gieten en dan proeven?
Of bedoel je van de 2 een kleine hoeveelheid in een blender en zo proeven?
Volgens mij hoeft er geen water bij om de smaak te proeven.
De vlierbessen heeft een frisse kruidige smaak en de druiven waarschijnlijk lekker zoet
Iedereen heeft een eigen smaak, wat je lekker vind of niet.
Groet, @ndré
weinig water en zo min mogelijk suiker toevoegen.
Kan je er ook kruiden of iets bijdoen voor de smaak te verbeteren? of is dat niet aangeraden?
Volgens mij moet je het zo puur mogelijk houden,
Je kunt achteraf altijd de kruiden in de alcohol laten trekken( in een soort theezakje)
Maar te veel kruiden kan de smaak ok verpesten.
Groet, @ndré