Meldingen
Alles wissen

suiker oplossen of niet


Berichten: 80
Topic starter
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste Lezers,

Wat is jullie ervaring met suiker.

Oplossen van suiker beter resultaat of sneller ?

ik dacht ergens gelezen te hebben dat iemand zijn suiker niet opgelost had.

 

Wat zijn jullie bevindingen.

Beantwoorden
11 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik los de suiker altijd op,vermengd zich ook beter,en gaat sneller.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

de suiker moet opgelost zijn voor de gist om het te kunnen vergisten

Beantwoorden
Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goede vraag, in theorie zou t geen verschil mogen maken?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ken geen gist die droog suiker kan vergisten in Co2+alcohol.
Vermengen met water op een juiste temperatuur conform gebruiksaanwijzing op je gistzakje en je bent er al. ...na een weekje wachten. Niet roeren, geen zuurstof toevoegen, gewoon lekker late bubbelen.

 

Beantwoorden
Berichten: 80
Topic starter
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De vraag is iemand ervaring mee ....
nu los ik de suiker ook op in warm water en soms zie ik kristallen zitten door mijn vlug zijn of iets anders maar na vergisting zie ik die niet meer ... vandaar de vraag
Is stom om er energie in te steken als het niet nodig is.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb het niet geprobeerd vind ik ook niet nodig,ik weet dat als ik de suiker niet oplos hij naar de bodem zakt in plaats dat hij zich vermengd met de rest,ook mijn gist los ik op in lauw water,als dat allemaal niet nodig was loste ik niets op,maar ik ben nog geen stoker tegen gekomen die het niet oplost.ik zou zeggen probeer,ik denk dat je stooksel een heeeeele lange tijd nodig heeft om te vergisten.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Suiker al of niet oplossen? Hebben we het niet over oplossen door suiker en water te koken? Dat doe ik nooit, zonde van de tijd en het geeft geen verschil. Suiker oplossen in heet water uit de kraan, daarna met koud/lauw water aanvullen tot een graad of 25 à 30, dan Turbogist erbij en pruttelen maar.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Waldstoker zo doe ik het ook,maar ik gebruik bijna nooit suiker,ga dadelijk 80 kg druiven stoken zonder toegevoegde suiker,ze hadden van zich zelf genoeg suiker.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 80
Topic starter
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dus lauw water werk
Ik verwarmde tot 60 a 80 graden

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@Danny2018, suiker lost gewoon op in koud/lauw water. Inverteren kan ook met citroenzuur en dan moet dat een kwartier koken. Onzin natuurlijk, nergens voor nodig.
Want waarom al die moeite als je gist dat allemaal al voor je doet...

Cheers!

 

Beantwoorden
Berichten: 80
Topic starter
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nimax,

 

Alvast bedankt.

Ben het zo aan het proberen. Werkt idderdaad even goed .

 

Sante,

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?