ziet er voor mij bijzonder uit maar vind het een zeer cool project! Ga ik ooit nadoen. leuk.
Het filmen van deel 2 was lastig .
Ik hoop dat het toch nog wat aan te zien is .
Goed gedaan gewoon, volledig Nimrax style filmpje,leuk. Top!!!
Dankje Nim , .
Goed van jou te horen .
??
Zeer goed te volgen en wederom leuk om te kijken, complimenten
Weer leerzaam? is er een specifieke reden voor een enkele overhaal?
Daar heb ik inderdaad zeker reden toe . Eigenlijk een paar . Basis product gierst is licht aan smaak dus met enkele overhaal blijft meer smaak . Wel heel belangrijk is goede scheidingen . Te vroeg: weinig smaak . Te laat komen er bijproducten die bij rijping later beginnen te overheersen . Krijg je een "kuil" smaak . Andere reden is authentiekiteit aan de drank .
(ik heb niet over stro gezeefd dat is misschien niet zo authentiek maar een kunststof perszak en kookzak gebruikt maar dat heeft geen smaak invloed)
Aha, ja k ken gierst niet eigenlijk, enkel van naam. Heel lang gedacht dat het een verbastering van 'gerst' was of visa versa of een pap van gerst?
Heb er ook al eerder over gefilosofeerd om graan eenmalig te stoken, maar heb het idee dat er ook wel wat verlies is in volume...
elke vorm van distilatie is er een klein deel verlies . 1x stoken wil zeggen dat je nauwkeuriger moet werken in scheiding en maken .
Bij meerdere overhalen verlies je in overhaal en ook in scheiding . .
Uiteindelijk maakt het in totale hoeveelheid niet uit .
Je moet sowieso goed opletten met scheiden .
Fout is te zoeken naar whiskey smaak . Die komt uiteindelijk pas na dagen en ook het hout is daarin bepalend .
een goede scheiding is de foute smaak eruit te houden .
Van deel 3 is geen filmpje gemaakt, de evaluatie door twee beginnende stokers, Catnip en mijzelf.
Wat een genot is deze Whisky, zo eentje waarbij je smaken blijft ontdekken, Catnip gaf het tussendoor het beste weer, een Robbert Whisky, mooi gebalanceerd en geen uitschieters in de smaak, gewoon een mooi aaneensluitend smaakprofiel.
Ik zal morgenavond wanneer ik thuis ben, deze eens op het gemak proeven om de smaaknotities te delen.
Niet eens een deel 3 filmpje...maar knap stukje vakmanschap!!
Maar maandag pas? Het is zaterdag avond, je gaat toch niet aan de spa blauw, Nick? 😉
Morgenavond he, niet maandag ? . En vandaag zijn heel wat verschillende drankjes aan bod gekomen, Catnip had spul mee, ik had wat reageerbuisjes mee en uit Robbert z'n kelder is ook nog een halve slijterij omhoog gekomen.
Jaaa, maak iedereen maar gek haha. Cheers man!
het was een gezellige dag in het noordelijke koude friesland .
Noord en zuid kwam bij elkaar .
whiskey is uitgebreid geproefd zowel mijn gierst whiskey als de meegebracht dranken van catnip en Alchemist .
twee beginnende stokers beide met twee andere inzichten die vol passie zeer interessante dranken ook lieten proeven .
Tussendoor gezamenlijk bezig geweest en een drankje gemaakt met uitgangspunt een variant op plaatselijke bittertjes als het zuidelijke" Schobbeler ' en de noordelijker "Schylger Jutters-Bitter"
Samen getrokken tot " froubuurster bitterje" . 🙂
??
Ook andere dranken uit mijn kelder zijn uitgebreid geproefd dus ik heb weer wat ruimte .
heren Alchemist en catnip bedankt voor een gezellige dag en jullie lovende woorden .
proost ?
Niet veel aan toe te voegen behalve dat er een hoop inspiratie is ontstaan en een hoop is geleerd. Mijn hoofd draait nog steeds overuren van alles wat besproken is. Met de kennis en ervaring van Robbert en de uitmuntende zintuigelijkheid van Alchemist stond ik even op de schouders van reuzen. Heren bedankt,
groeten Catnip