Een lekkere whiskey maken maar dan op een manier van het platte land zoals het rond 1800 wel werd gedaan .
filmpje in 2 delen .
Deel 1 beslag maken .
:-)) genieten
Wederom een interessant filmpje, dat geeft toch weer het idee dat ze vroeger toch al deze godendrank wisten te maken. Mooi om te zien hoe andere grondstoffen die wij gewend zijn, zoveel invloed hebben.
t is jammer dat veel dingen in vergetelheid raken Nick .
Deze manier van werken met grondstoffen zit waarschijnlijk niet voldoende commercieel gewin in .
over paar weken maar de ketel van de kast .
Ook maar in oude ketel overhalen Denk ik .
Vergetelheid is de keerzijde van vooruitgang. Ik weet niet of het puur commercieel gewin is, smaken van de klandizie veranderen door de jaren. Het moet goedkoper en toegankelijker, ik denk dat als je de smaken van vroeger van bijvoorbeeld Whisky nu laat proeven aan mensen dat een kleine groep het maar waardeert, waarschijnlijk meer vanwege het nostalgische dan echt de smaak waarderen.
Mensen wennen aan de smaken die de industrie hun bied . De eenheids worst .
De Nespresso en de echte smaak van koffie wordt vergeten .de tomaat uit de kassen gekweekt op steenwol en druppelende chemicaliën om zo snel mogelijk gewicht te krijgen . En we vergeten zo langzamerhand hoe een echte tomaat hoort te smaken . En proeft men de echte tomaat dan is de reactie " ja die op de hamburger van MacDonalds smaakt toch anders '
Ha! Feit!, en toch zijn er nog een paar puristen. Want wat kan ik genieten van ree uit het bos, rund uit het vechtdal, snoekbaars zelf gevangen, rabarber uit een volkstuintje of tomaat van de buurvrouw, mijn eigen gekweekte sla.
SORRY TROUWENS VOOR EVENTUELE TYPE FOUTEN IN TEXTEN IN FILMPJE >
ALLES IS GEMAAKT OP EEN TELEFOON. Klein toetsenbord
DIKKE VINGERS
Leuk filmpje! Mis wel je commentaar!
Leuk om een keer te proberen :). wat is het gewicht van de granen en hoeveel liter mash heb je uiteindelijk?
Ik heb 4,5 kilo Gierst en 1,5 kilo rogge .
500ml vloeibaar gist uit o.a. kook ,schillen en karnemelk .
Totaal 25 liter staat te vergisten .
Wat leuk! Txs!
dankjewel!
@Robinhvm Let wel op dat je een goed gistcultuur hebt .
Ik gebruik een zelfgemaakt gist uit kool, schillen en karnemelk fermentatie dus bevat naast lactobasillus ook wilde gisten en andere micro organismen .
bakkers gist of een still spirit maar ook mangrove jack whiskey gist heeft hier wel moeite mee .
Voor velen zal dit er raar uitzien zeker betreft kleur maar toch ruikt dit zeer sterk naar een ale .
De basis voor een whiskey uit gierst is bijna voltooid.
Is nog wat koolzuur aanwezig .
ik ga nu de ton warmer zetten .
Zaterdag de ketel maar van zolder
.