Bedankt voor de uitleg. Ik ga een deel overhevelen voor wijn en de rest met rust laten.
Deze week pas mijn champagne gebotteld. Heeft heel lang koud in de fermenter gestaan. Smaak is heerlijk, nu een beetje te zoet door de 12 gram bottelsuiker per liter, maar dat komt vast goed. Alles mee naar huis genomen voor de hergisting op fles, want in het magazijn van Stookwinkel komt de temperatuur ook niet ver boven de 10 graden uit ? mischien heb ik zo toch nog bubbelz met nieuwjaar!
ben al aan de 30l er staat weer 50l te vergisten in de ton !!!! goed spul jan en ik heb mij voor genomen dit vat is alleen voor druiven te vergisten (extrect)
ja ben al aan de 30l extr. gewoon lekker heb er een 60l vatje voor gekocht alleen voor de druivenextr.
mvg erik
Ik heb voor het bier van die fermentatie drops gekocht. Kan ik dat ook in een fles wijn doen en bubbels creΓ«ren?Β
Haha dan zou ik er niets aan doen en het lekker zo houden. Om mooie basisalcohol te maken kun je nu je Grainfather gebruiken met granen. Dan mochten deze druiven dit keer echte wijn worden 😁
Proost!
Ik vroeg me nog af hoe het nu gaat met de rijpijng van de Brandys/Cognacs gemaakt van dit concentraat. Ik drink er zelf de mouserende wijn van en ga nu een Cognac maken.
Hoe zijn de ervaringen tot nu toe?
Binnen nu en 2 weken krijgt Stookwinkel origineel houtvuur geroosterde Limousinhout Chunks binnen in Medium en Medium PLUS.Β Om zo nog beter de echte Cognac smaken te bereiken. Tegen die tijd heb ik mijn Eau de Vie wel gestookt. Dus kan ik dit mooie hout als eerste gaan proberen π
Beste,Β Β
Is er er ook een blauwe druiven concentraat toevallig?
Voor wie het gemist heeft. Er is naast druiven nu ook pruimen en kweeperen concentraat. Vanaf nu in stevigere 5 liter cans.
Β
Ik heb ook weer 5 liter gekocht.
En nu zit ik nog eens dit topic te lezen. Wat ik mij afvraag:
Begin van het topic wordt het zuurgehalte gemeten, daarna wordt er alleen nog maar gesproken over de zuurtegraad in PH maarΒ dat is toch niet hetzelfde.
Mezelf ook een vaatje druivenconcentraat cadeau gedaan, ben van plan na vergisting hier cognac van te maken.
Ben van plan deze eerst aan te zuren, gezien bovenstaande reacties hopelijk levert me het een goede opbrengst op, vergisting zal ik ook met champangegist uitvoeren.
Nog niet zo lang bezig maar inmiddels diversen likeuren Whisky's Rum enz gemaakt, mijn visie oefening baart kunst, en dus elke vrije minuut gebruikt om te stoken danwel te fermenteren en apparatuur te volmaken, nu zo'n 15 liter met van alles en nog wat staan, eerdaags komen wat doorgewinterde drinkers mijn lading testen 😀Β
Zelf kleine beetjes geproeft en tot nu toe vindt ik het resultaat TOP maar kan altijd beter.
Verwacht van een een batch van 25 liter toch zo'n 3 liter te kunnen oogsten is dat reeel?
Het heeft even geduurd maar morgen is er weer vers Biologisch druivenconcentraat beschikbaar. Ik heb het al online gezet zodat er besteld kan worden.Β
5 liter = 6,5 kg concentraat. Goed voor 25 liter stookwijn.
https://www.stookwinkel.nl/product/5-liter-witte-druiven-concentraat/
Β
Er is weer vers druivenconcentraat onderweg. Na een tijdje uitverkocht te zijn geweest is er weer 1300 KG onderweg, dat zijn maar liefst 200 Cans van van 6,5 kilo/5 Liter.
Meld je aan op de wachtlijst bij het product op de site, dan krijg je een mailtje zodra het fysiek binnen is Waarschijnlijk deze vrijdag al!
https://www.stookwinkel.nl/product/5-liter-witte-druiven-concentraat/
Β
Β