Meldingen
Alles wissen

Wodka van aardappelen

Pagina 4 / 4

Kees22
Berichten: 1297
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

https://hobbybrennen.ch/index.php

IK zag hier een draad over het zuiveren van alcohol met o.a. melk. Kan die even niet terugvinden.

Beantwoorden
Berichten: 140
(@flyger)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kalk, als CaCO3 neem ik aan

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10625
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Klopt GercoK . Calciumcarbonaat .
( of natuurkalk / krijt )

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Magere melk bevat juist geen vetten meer,

Hoy,

bij het afromen van melk blijft er altijd iets van het melk vet achter.

zodus is er volgens mij in magere melk altijd een zeker % vet, de melkerijen proberen dat wel zo laag mogelijk te houden.

grts.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10625
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Melk is oude methode van strippen . het werkt maar geeft ook snel kans op fouten in weer bijsmaak en aanbranden , vervuilde ketels moeilijk schoonmaken ! Persoonlijk zou ik daarom wat anders kiezen dan deze " schuurtjes kneierij " .
Er zijn zoveel diverse betere manieren .

( bij klaren van drank is melk wel een zeer bruikbaar middel wat door caseïne vlokken vorming zeer goed troebelheid aanpakt )

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 152
(@hilly)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

HI Luitjes.

Ik heb een mash van 20 kilo aardappel gemaakt, gekookt, gezeefd, uitgespoeld en de vaste delen weggedaan, met daistatisch mout gemaischt, jodiumtest was prima, tot 50 liter aangevuld met water en kom nu op een SG van 1010.
Lijkt mij wat laag, maar snap niet waarom?
Iemand een idee?

Beantwoorden
9 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10625

@hilly waarschijnlijk te veel water erbij .. na maïschen iets inkoken had voldoende geweest

Beantwoorden
Hilly
(@hilly)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 152

@robbert, dan had ik dus niet moeten verdunnen naar 50 liter?  of 40 kilo aardappel gebruiken op 50 liter?

Is de juiste oplossing nu om suiker toe te voegen tot een SG van ongeveer 1070?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10625

@hilly je zet ongeveer 2 vingers breed water boven je aardappel masch .

Je kunt beter nog een deel aardappelen koken en maïschen en toevoegen dat suiker toevoegen . Je krijgt anders een deel scherpe vervelende " suikeralcohol" bijsmaak krijgen 

Beantwoorden
Hilly
(@hilly)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 152

@robbert  dank je wel weer!!

 

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2116

@hilly verwacht niet te veel van de aardappels de opbrengt staat niet in verhouding met graan. De keren dat ik aardappels gebruikte was de opbrengst altijd laag. Ik denk dat je het beste wat meer mout kan toevoegen.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10625

@rumo hoeveelheid zetmeel in aardappelen zit rond de 20 - 25%. .

In mais 20 tot 40 % 

Tarwe 60 - 75 % 

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2116

@robbert ik wist dat het weinig was maar zo weinig 😯

Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 387

@robbert bedoel je ongemoute tarwe, dus de zuivere tarwekorrel?

Hoeveel in gerst?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10625

@odevie inderdaad ongemout .

Je hebt 2 rijig gerst en 6 rijijge gerst dat maakt verschil in zetmeel en suikers per kilogram

maar rond 57 - 65 % zetmeel.

Beantwoorden
Berichten: 4
(@wessel)
New Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

wat is de maisch temp is dat 73 voor aardappelen om de zetmeel om te zetten in vergistbare suikers? Samen met mout.

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10625

@wessel voor aardappelen is het vrij simpel . Je kunt op 1 stap maischen   hiervoor geld  dat als je ten minste 10% mout aan de aardappelen toevoegt en je houd 1u 20 min temperatuur op 67 graden met een ph van 5,4 -5,6 dan maak je gebruik van zowel alfa als beta amylase en zou je voldoende kunnen omzetten.

Verstandig is om eerst de aardappelen even te koken en dan de temperatuur terug brengen naar de 67 en dan de mout toevoegen. ,. 

 

Beantwoorden
(@wessel)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

New Member
Berichten: 4

@robbert bedankt voor je antwoord. Ik heb een grainfather g40 zou ik daar de aardappelen ook in kunnen maischen met mout?. Raakt het dan niet verstopt.

Hoe doen jullie dat?.

Moeten de aardappelen pure zijn tijdens het maischen?.

Ik dacht dat het maischen op 73 graden moest voor aardappelen maar dat is dus niet zo.

en moet je het ook nog op 78 graden brengen voor 5 minuten?.

 

Ik heb nog wel veel vragen maar dat komt wel goed in de toekomst. ik heb voor de grainfather g40 een t500 systeem gekocht met Ui. Een om 92% alcohol te maken en Een om graan en wijn te distilleren.

 

Beantwoorden
Berichten: 4
(@wessel)
New Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Nog vergeten te vragen hoeveel water per 10 kg aardappelen

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?