https://hobbybrennen.ch/index.php
IK zag hier een draad over het zuiveren van alcohol met o.a. melk. Kan die even niet terugvinden.
Kalk, als CaCO3 neem ik aan
Klopt GercoK . Calciumcarbonaat .
( of natuurkalk / krijt )
Magere melk bevat juist geen vetten meer,
Hoy,
bij het afromen van melk blijft er altijd iets van het melk vet achter.
zodus is er volgens mij in magere melk altijd een zeker % vet, de melkerijen proberen dat wel zo laag mogelijk te houden.
grts.
Melk is oude methode van strippen . het werkt maar geeft ook snel kans op fouten in weer bijsmaak en aanbranden , vervuilde ketels moeilijk schoonmaken ! Persoonlijk zou ik daarom wat anders kiezen dan deze " schuurtjes kneierij " .
Er zijn zoveel diverse betere manieren .
( bij klaren van drank is melk wel een zeer bruikbaar middel wat door caseïne vlokken vorming zeer goed troebelheid aanpakt )
HI Luitjes.
Ik heb een mash van 20 kilo aardappel gemaakt, gekookt, gezeefd, uitgespoeld en de vaste delen weggedaan, met daistatisch mout gemaischt, jodiumtest was prima, tot 50 liter aangevuld met water en kom nu op een SG van 1010.
Lijkt mij wat laag, maar snap niet waarom?
Iemand een idee?
wat is de maisch temp is dat 73 voor aardappelen om de zetmeel om te zetten in vergistbare suikers? Samen met mout.
Nog vergeten te vragen hoeveel water per 10 kg aardappelen