Hallo, Mijn naam is Chris en ben een noorderbuur. Ik ben net begonnen met jullie hobby. Ik heb uit eigen tuin sap van appelen geperst en een 50 liter puur laten vergisten met Kissinger champagne gist zonder toevoeging van suiker. Ongeduldig als ik ben, heb ik deze na uitgisting, weliswaar naar mijn oordeel te vroeg, nu na overhevelen al uitgestookt met mijn alambiek. Ik heb dat heel traag gedaan en heb nu iets minder dan 4 liter 40% distillaat dat ik morgen zou willen distilleren in cuts voor een 70% eindresultaat. Heeft er iemand tips voor een verder verloop ? dank, Chris
En dan een nieuw eikenhouten vaatje van een paar liter (1, 2 of 3 liter, afhankelijk van de opbrengst van de fijnstook), even een uurtje of 4 tot 5 voorweken met water. Water eruit, destillaat erin en dan een mandje of anderhalf á twee afwachten en regelmatig proeven.
dank je voor je snelle raad maar heb geen vaatjes en heb voorlopig genoeg geinvesteerd; zou dit ook lukken met die houten cubes ?
prachtkerel, zoals ik al kon afleiden uit andere referenties.
Ik heb mijn appels ook eindelijk fijn gestookt.
Op hoeveel procent ABV moet het in het vaatje of de snippers en walnootdoppen erin? 60% of zo?