Hallo,
Ik ben Albert, en ben van het bier brouwen overgestapt naar het stoken van whisky en rum.
Door het lezen van boeken en de nodige informatie van internet ben ik me meer gaan verdiepen in de maken van rum.
Na een aantal keren gebruik gemaakt te hebben van het basis recept, ben ik wat gaan spelen met de verhoudingen en ingrediënten en eigenlijk per pure toeval, de verhoudingen gevonden waar ik helemaal weg van ben en meerde met mij. maar ja, over smaak valt niet te twisten.
Dit alles heeft er toe geleid dat ik nu zo mij rum maak en eigenlijk niet goed meer durf om iets nieuws te gaan proberen, dit ook misschien, omdat dit alles ook een nieuwe hobby is en ik daar eigenlijk geen ervaring in heb. goed is goed denk ik dan.
Toch blijf ik verschillende recepten volgen in dit forum.
wie weet in te toekomst
Gr. Albert
Hoi Albert, welkom op het forum.
Recepten zijn altijd welkom, iedereen maakt het anders, en nieuwe inzichten zijn altijd zeer welkom!
Welkom en veel plezier hier.
Ben ook benieuwd naar jouw recept. Ik houd van oude recepten. Onlangs voor het eerst rum gemaakt en heb nog nooit zo'n vieze ketel gehad. Desondanks staat er nu 10 liter te rijpen, ben erg benieuwd.
Ik begin met 10 liter water aan de kook te brengen en daarin los ik 5 kilo rietsuiker, 4 kilo melasse en 125 gram honing. Dit vul ik verder af met water tot 25 liter. Laat het afkoelen tit ongeveer 35 graden. En doe de gist erbij. Laat dit gisten tussen de 35 a 39 graden. Na ongeveer een week tot 10 dagen is dit klaar en dan kun je het gaan distileren.
- Laat even weten wat je er van vindt