Minimaliseert de kans op gist overbelasting.
Precies, verhouding suiker per liter wordt dan iets lager, teveel suiker is overkill. Ook de zakjes Still Spirits die voor 8 kilo gemaakt zijn worden door veel mensen gebruikt met maar 6 kilo, omdat het ook de kwaliteit ten goede komt.
Verder over dit onderwerp beter in een topic dat hier over gaat, dan blijft dit het voorstel topic 🙂
...en de suiker zoals ik het lees moet eigenlijk niet geïnverteerd worden dan, een volgende keer (niet nodig?).
Bedankt alvast.
Inverteren levert geen extra voordeel op bij turbo ten opzichte van de nadelen: Veel werk, kost energie, afkoeltijd... terwijl je gist dit prima zelf kan doen voor je.
Gewoon die 25 liter water op 30 graden en suiker erdoor roeren. Gist er doorroeren en klaar al. Cheers alvast man! 😉
ik verkoop/verkocht nog nooit een drup.
Ik starte op de middelbare school. De biologie leraar liet het zien hoe het moet. Dus ik naar de scheikundeleraar voor wat glaswerk. en een tijdje later drupte het.Glaswerk was dat, dus peanuts.Daarna kwam ik een boek tegen in de openbare bibliotheek: het volkomen stookboek van BrouwerToen eigen metalen opzet gemaakt, kwam tot circa 60 %Was veel RVS dus weggegooid.Toen kocht ik zo een 5 liter Portugees koperen stookketeltje.Jaar plezier van gehad.Heb hem nog maar nu mijn hart verpand aan de T500.Die probeer ik te optimaliseren.Fijne koperen vulling, de moeite waard. Extra kooksteentjes, de moeite waard. Bestelde een ozon generator, dat vind ik spannend
zag je al aan die penguin natuurlijk ?
er is hier ergens een moderator, die voegt losse regels aaneen
Ik heb de neiging na elke zin te versturen, dat oogt lelijk, en de moderator lost dat op
Edit Nimrax, klopt, graag een verhaaltje bundelen in 1 post, dan blijft het beter leesbaar.
wel een tof forum!
Ik hoop me genoeg voorgesteld te hebben 🙂
alcohol houdt de aderen soepel!
John, we doen ons best,(jij ook) en dan komt het helemaal goed. 😉
Ik vergat nog te melden dat ik puur zuivere wodka van suiker wil en kruidenbitters daarmee gemaakt,
Whisky van granen, rum van melasses waag ik me niet aan.
Nimrax ty
John, met hulp hier, kun jij je eerdaags overal aan wagen met dank voor je input, ik zie liever iemand als jij met veel imput dan 1400leden die niets "ïnbrengen", jij produceert tussendoor leuke tips dus John, TY 😉 ?
Hallo ik ben Gerrit en hou als hobby bijen hierdoor in aanraking gekomen met mede maken vandaar over gegaan op wijn maken en nu bezig met het stoken van mijn eigen drankjes ben nog beginnende dus hoop hier veel te kunnen leren en op te steken
Welkom John en Gerrit. Cheers alvast??
Welkom John
Welkom Gerrit.
Gerrit, welkom in ons midden.