Welkom Woda, Cheers??
Welkom.
Hallo ik ben James.
Het toetreden tot dit leuke forum heeft een iets andere achtergrond dan de meeste hobby stokers.
Uit de erfenis van een familielid, die een groot deel van zijn leven hobby stoker is geweest, heb ik een 5 liter bowl pruimen destillaat ontvangen. Gedestilleerd in 2014 met een alcoholpercentage van 50%. Ik vraag mij af of dit klaar is voor consumptie of verdund dient te worden, zo ja hoe kan ik dit doen. Alvast bedankt voor jullie tips.
Hoi James, ik zou 50% niet puur gaan drinken. Probeer de smaak eens uit in een glas met de helft water en helft distillaat. Ook al vind ik 25% ook nog vrij sterk.
In elk geval van harte welkom hier en cheers man! 😉
Welkom James,
ik verdun het op z’n minst terug tot 40%.
neem een fles water en zet dit een tijd samen met de 5 literfles in een ruimte zodat het dezelfde temperatuur krijgt, het liefst 20 graden. Als ze beide op dezelfde temperatuur zijn kun je gaan verdunnen met kleine beetjes water en controleren met een alcoholmeter wat het percentage is.
Cheers alvast. Groet, @ndré??
Neem ik hiervoor kraanwater of gedestilleerd water?
ik gebruik altijd gewoon water uit de kraan.... wel op temp. laten komen zoals gezegd...
Dankjewel, hier kan ik iets mee!
Laat nog even weten hoe hij smaakt, succes er mee.
groet, @ndré??
Ik heb hem al even op 50% geprobeerd. Té sterk maar wel mooi zacht van smaak.
pruimen destillaat is palenka of slivovice en wordt normaal gesproken op ongeveer 50 a 55 % geserveerd....
Zo is het mij in het voormalig oostblok geleerd...
Ik gebruik deze tool om te verdunnen of te mengen
https://www.schnapsbrennen.at/tools/berechnungen/verduennen/
Welkom James
Welkom op het forum en dat ziet er goed uit al.
Welkom op het forum James.