Lespaul, hij stelt de vraag hier. Wees gerust ik ben niet de gehele dag aan het plannen om je te irriteren ?
Welkom Jeroom
Welkom Marc
Marc, welkom!
Welkom
Ik ben jteisses
En doe al 4 jaar wijnen maken met daar naast af en toe een stook poging
Het meeste voor mij is appels zowel appel wijn als cider
Al 4 jaar de zelfe bomen steeds een andere smaak of product
Daar naast gebruik ik ook nog druiven uit eigen tuin waar bij de geur en kleur vaak beter is als de smaak
En ik stook wel eens met graan dat 20ppm heeft maar dat is voor mij bij zaak.
Jteisses,welkom.
Welkom Jteisses
Goedemiddag allemaal ik zou me ff voorstellen
Mijn naam is Patrick en ik ben van plan om een rum te gaan maken.
Het weer was goed vandaag dus ben maar vast begonnen met de ketel.
Deze heeft een inhoud van 10 liter daar boven zit een buis van 54mm en een meter lang ben van plan om deze te vullen met raschigringen.
Boven in zit een t stuk zo dat daar ook nog een thermometer in kan
En dan komt de koeler deze kan ik langer maken of eventueel korter.
Hoop hier wel het een en ander te lezen en te leren natuurlijk?
Patrick,welkom ziet er goed uit je ketel.en vragen stellen vinden ze juist leuk.en om te beantwoorden zijn ze niet te beroerd voor.
hallo, voor mijn verjaardag uitbreiding van mijn brouwketel gevraagd. En gekregen. Gelijk mout en gist besteld een aan de slag. Drink nu mijn eerste whisk en de smaakt me al goed. Eigen gemaakt smaakt natuurlijk altijd speciaal.
Even voorstellen, mijn naam is Hendrik, ik woon in de provincie Utrecht, ben 44 jaar oud en ben gek op zelfgemaakte drank. Koffie en bier waren al liefhebberijen; nu is daar whisky stoken bij gekomen.
Heel fun dat dit forum bestaat, wan ik heb hier alle info verzameld voor mijn eerste drankje. Gaat zeker niet de laatste zijn!
groet, H
Welkom
Welkom Hendrik
Hallo iedereen,
Ik speelde al een hele tijd met het idee om zelf te beginnen stoken, omdat alcohol zo vreselijk duur is om maar wat mee te gaan experimenteren met het risico op onbruikbare mislukkingen.
Wel heb ik ruim de tijd genomen om me goed in te lezen, oa op dit forum, en in boeken. Basiskennis heb ik dus al een klein beetje. Ervaring niet (enkel wat met bier brouwen).
Het lastige met ervaring is dat je het pas krijgt nadàt je het nodig had. En dit forum blijkt duidelijk een schatkamer aan ervaring te zijn.
Welkom Lumey (Jan)