Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 27 / 282

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hi Chris, leuk om te horen. De meer traps vacuüm installatie is op mijn werk. Daar rammen we er 300ton per uur doorheen. Niet te vergelijken met thuis. Maar destillatie is mijn vak en interesse. Thuis een kolom van koper gebouwd, mijn eerste. Inclusief reflux etc. Mijn eerste doel is eenvoudig maïsmeel recept, welke inmiddels staat te gisten, omzetten in een zo hoog mogelijk percentage. Hiernaast ben ik op lab schaal aan het experimenteren met soja suikers genaamd velasse. Een zeer complexe keten en zoek enzymen om de keten te kraken. Lukt dat dan gast de schaal explosief omhoog naar honderden liters voor ethanol productie testen. Betreft hobby, een goeie whiskey en rum kan mij wel bekoren!!:-)

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja en kost een berg energie...Soja micella, een 70-30 mix van hexaan(C6H14) en sojaolie verkregen uit een extractie proces. Hexaan terug winnen en olie na destillatie raffineren.

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aaaa.  Voedingsindustrie ... Laat me raden ... Delft ?

Maar dat is dan wel een flinke productie ....

Ik doe ook soortgelijk werk , maar dan in t zuiden .. 🙂

 

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee, Europoort. Ja is hoge productie, een van de grootste in de wereld. Wat doe jij?

Berichten: 10
(@paracelsus)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo, ik ben nieuw op dit forum. Ik heb afgelopen jaar een keteltje via het internet kunnen aanschaffen en binnenkort ga ik er mee aan de gang. Het is een zelfbouw van iemand die meerdere keteltjes in elkaar heeft gesoldeerd. Ik heb al gestookt op diverse plaatsen, zelfs een opleiding daarin genoten maar zelf bezig met een 25 liter keteltje is toch weer wat anders.

Ik zal jullie ervaring en expertise waarschijnlijk nogal eens nodig hebben, dus wie weet tot snel!

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hillbilly,300ton is wat veel voor mij,ik stook meestal 300kg in 4 keer met een ketel van 100 ltr.ik stook op een primitieve manier zoals voor 100 jr.terug,stook ongeveer 1500kg per jr.gr.?Chris.V

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Paracelsus, mooi ding heb je daar staan! een sierraad in de woonkamer 🙂

Wacht niet te lang met aan de gang gaan want het is zo leuk! We lezen graag je bevindingen!

Wat wil je gaan stoken?

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hallo, kzal de forum regels maar volgen en mezelf voorstellen. 

ik ben gerdy , ik leef in  de streek van bakeland west-vlaanderen.

stook al meerdere maanden,echt niet de super dingen. gewoon de basis alcohol en de mais likeur,verder maak ik alles nog de bekende extrakten . en probeer de likeuren mijn tutch te geven.mijn eerste ketel stelt niet veel voor gewoon een om gebouwde snelkook pot van 10L  mijn twede ketel kan ik niet in huis gebruiken,omdat deze te groot is (25L) dus moet ik wachten tot de buiten keuken er staat.mijn toekomst plannen zijn rode wisky te maken en een decenia weg te steken in de vaten. en verder alles maken wat met alcohol te maken geeft.daarom registeer ik mij op forums,want al is het dat kleine ding dat je bij leert komt altijd van pas. want ben het stoken even moe en zoek een nieuwere uitdaging.maar het moet in deze hobby blijven .

mvg , gerdy

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Welkom Gerdy!

Leuk dat je je hebt aangemeld! 

Een hobby die goed aansluit bij het stoken maar wel een geheel nieuwe uitdaging kan zijn is het zelf maken van bier. Heb je daar al eens mee geexperimenteerd? Op dit forum zijn verschillende mensen die daar mee bezig zijn.

Veel leesplezier!

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

over bier heb ik al nagedacht,maar het is weer die extra dingen dat je bij moet kopen enzo. ben wel even het stoken moe omdat ik drie wekends achter elkaar gestookt heb. en dan is het een beetje teveel van het goede . denk eerder in de richting van de porto,rabarberwijn en de arbeienwijn enzo te gaan, slaat die tegen run ik die en tis wijnig gebeurt. verder zoek ik ook meerdere toepassingen van alcohol buiten het koken dan. en idd ik zal het forum even uitspitten thnx !!

mvg,gerdy

Berichten: 10
(@paracelsus)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben van plan om fruit te gaan stoken. Wordt wel een uitdaging, aangezien ik directe verhitting heb via een brander, dus geen eau bain marie. En ik heb geen roerwerk in de ketel. Verderop wellicht nog jenever en gin. Maar fruit vind ik het mooist. Ik heb nu eerst een basis alcohol staan te gisten met turbogist. Kijken wat het keteltje er mee kan straks!

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Als je je fruit gaat vergisten zal je zien dat alle vaste stoffen naar de bodem zakken als het is uitgegist. Als je daarna met een hevelslang het vloeibare deel je stookketel in laat lopen is een brander geen probleem. Bain marie is dan ook niet nodig.  De vloeistof zal immers niet aanbranden.

Je hebt een prima ketel staan om je fruit straks in te verstoken!

Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja chris dit is een prachtig forum waar je alles kan vinden ,eerst lezen en dan uitproberen en als ik vragen heb zal ik dat zeker doen als ik het niet kan vinden op het forum .   Gr Pino

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Paracelsus,ik stook fruit met een gasbrander ,vroeger gooide ik stro op de bodem van de ketel tegen aanbranden nu gooi ik knikkers op de bodem en doe ik alles in een uien zak tegen aanbranden,je kunt ook stukken dakpan of gebakken bloempotten kapot slaan en die op de bodem leggen alles in zak en niets brand aan zo werken ze ook in Roemenie,gr.?Chris.V

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Koop een rol kopergaas en maak er een zak van, deze paar centimeter boven je bodem hangen.
Komt het helemaal goed.

Pagina 27 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?