Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 26 / 282

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom joost,ik zie dat je op gas stookt net als ik ik hoop dat je de gasfes uit de buurt van je brander hebt,de fles van mij staat altijd buiten,als de zaak in de hens vliegt krijg je niets van de verkzekerin,(bent ilegaal bezig) voor de rest ziet het er mooi uit.gr?Chris.V?

Berichten: 11
(@har)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Jongens hier Har uit Belfeld en sinds kort ook aan de stook,wat een leuke site is dit hier kan echt veel leren ik ben nog zo groen als maar groen kan zijn,maar hier vind ik alle info die ik nodig heb.Ik zelf een ketel gebouwd die het perfect doet im mijn ogen.

Berichten: 1
(@peterg)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Ik ben Peter. Woonachtig in Gelderland en heb als doel om zelf een mooie whisky te maken. Ik keek de afgelopen tijd al zo af en toe mee en heb mij nu ook maar geregistreerd.

Ik heb een Charente ketel maar ben er nog niet zo handig mee dus hoop hier de nodige dingen op te gaan steken!

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Peter,

Een mooie ketel, die Alquitara van jou en veel mogelijkheden.

Stookwinkel heeft met zo'n ketel een filmpje gemaakt op Stook TV.

Nog veel stookplezier.

 

 

Berichten: 230
(@lucifertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ben lucifertje en heb net een t500 besteld woon in het midden van het land en wil wat lekkere likeurtjes maken. Complete noob tho

Berichten: 6771
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jij ook van harte welkom!

Een T500 is een geweldig goede aankoop! Heel veel plezier ermee.

We hebben op het forum een apart T500 topic, dus je kunt je hier prima inlezen.

Heel veel stook plezier!

Berichten: 230
(@lucifertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Doordat topic heb ik de t500 ipv een zelfbouw (:

Berichten: 3
(@grain)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste forumleden..

Ik ben Grain.. Ik brouw een aantal jaren bier, het volledige proces, dus incl maisschen .en heb de nodige apparatuur in huis om met gecontroleerde vergisting een mooie basis te maken voor alcoholdestilatie. Ik wil met alcohol aan de gang, omdat er zo oneindig veel lekkere variaties aan dranken te maken zijn. Ik zou graag ook whisky willen maken en hoop hier op het forum geholpen te worden. Het experimenteren met smaken en kruiden is een liefhebberij van me. Ook in de keuken komt dat tot uiting. Als laatste ben ik geinteresseerd hoe ik een stookinstallatie moet bouwen,

hopende gezellig met jullie te kunnen communiceren.

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo hobbyisten, mijn naam is Hillbilly en ben een beginneling in deze hobby maar breng 25 jaar destillatie ervaring mee. Klinkt misschien vreemd maar het is mijn beroep. Ik destilleer dagelijks 300Mh per uur in een meer traps installatie onder verschillende vacuüm’s. De destillatie heeft voor mij geen geheimen meer maar een goed recept voorbereiden, gisten etc is voor mij een nieuwe wereld. Heb er zin in!
Vriendelijk groet.

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom bij de groep Hillbilly ,je zit op een forum met een groep leuke mensen die graag hun kennis delen.gr.?Chris.V

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Grain,welkom bij de groep,op dit forum helpen ze graag,zijn allemaal leuke mensen.gr?Chris.V

Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo stokers .Mijn naam is Pino de stoker uit de Wieringermeer

Ik had al jaren een boiler ketel 60 liter en een combiketel liggen en het moest er maar van komen om een stookketel te bouwen alles in elkaar  tig gelast met koper ,het spiraal van de combiketel in een melkbus als koeler en van de ketel de kop gemaakt met snavel voor op de stookketel en toen alles klaar was even een run gedaan met azijn met water en dat werkt goed en een run met schoon water en klaar is Kees. Ja nu toch nog even een stookwijntje gemaakt met turbogist en suiker 10x per dag gekeken hoe de gisting verloopt oftewel totaal geen geduld, na 4 dagen zag ik nog niet veel gelijk 10 zakjes dr Oetker erbij want gisten zal je nou dat heb ik geweten geeft wel een bende. Maar nu weet ik het en de tweede ronde loopt goed en met geduld.  Gr Pino

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Pino ,je zit op een leuk forum,je kunt hier met alle vragen terecht,de medestokers zijn heel behulpzaam,ik stook met een ketel van100 ltr maar op een zeer oude manier,heb ik geleerd toen ik een jaar in Roemenie zat,stook nu +-13 jaar en met veel plezier,ik hoop dat jij er ook veel plezier aan hebt.gr.uit Limburg ?Chris.V

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nou, Hillbilly, geloof me, Ik, Chris.V en alle andere forumleden hangen aan je lippen!
Gaan wij je helpen aan goede recepten, voor zover die al niet in bestaande topics voorkomen.
Je hebt dus een installatie in een meertraps opstelling. Welke soort stookwijn gebruik je en voor welke zuiverheid ga je en wat wil je als eind doel bereiken in alle variatie?

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Hi Hillbilly

300M3 ? per uur ? Das een hoop.... Wat destillleer je ? Etheen / Propeen ????

Alkohol is trouwens ook een azeotroop   🙂

Pagina 26 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?