Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 30 / 282

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

welkom jason 🙂

 

Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dag allen, ik ben Mark uit Duivendrecht en ben bezig met m'n eerste stook met een t500. Eerst een suikerwash gemaakt van 21 liter met fast turbo gist, geklaard en begin van de avond in de boiler gegooid. Tussentijds even gemeten en zit op 93%. De temperatuur schommelt een beetje tussen de 52 en 56 graden. Ik heb de eerste 50 ml weggegooid want dat rook niet goed. Ik heb er een geweldige hobby bij! Dank Jan voor de spullen en de info en dit forum waar ik me van te voren geheel heb ingelezen!

Berichten: 19
(@oudshoornhans)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal

Al een paar jaar met regelmaat aan het stoken , met veel plezier. Mooie likeuren gemaakt . En laatst een geweldige unieke borrel. Maar heb toch wat vragen over het stoken en dacht klim eens in de digitale pen.

Berichten: 8
(@vermelho)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo, mijn naam is Marlou, ik kom uit Zevenaar. In mijn 2e huis in Vermelho Portugal wordt op dit moment de aguardente destileerderij gerestaureerd. Het betreft hier een originele houtgestookte installatie.
Na het maken van de wijn wordt het most gebruikt voor het stoken van aguardente. NIET te zuipen!
Omdat ik ook een sinaasappel-, mardarijn- en vijgenboom in de tuin heb staan hoop ik hier wat lekkers mee te kunnen maken.

Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Marlou . Wat gaaf dat oude spul opknappen geweldig wat een avontuur dit lijkt mij wel wat.Veel succes en hou ons op de hoogte. Gr. Pino

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hai Marlou, hoeveel liter kan er in dat stookapparaat worden verstookt?

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Marlou ik stookte voor een jaar terug nog op hout nu op gas,heb ook sinaasapels gestookt je moet ze wel schillen ivm de olie die in de schil zit,voor de rest mooi keteltje sucses,gr ?Chris.V

Berichten: 8
(@vermelho)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat weet ik niet. En deel van de installatie ligt nog onder het puin. Zodra ik een beter beeld heb zal ik een foto plaatsen met meer info. In de tussentijd kan ik me alvast inlezen, zodat ik tzt de lessen van mijn Portugese buurman een beetje kan volgen

Berichten: 18
(@ariemek1)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi, Ik ben arie. Ik ben ook aangestoken door het stookvirus.

Het is een beetje impulsief gegaan, ik zag een leuke alambiek en nog 1. En ik heb het gekocht!  Nu staat er een 2e mooie mash te pruttelen. Het zijn restanten van honing en een pak havermout met een paar overrijpe bananen. Met de voor en naloop van de vorige stook heb ik hulstbes staan marcereren. Dit ga ik ver een paar weken weer afstoken. De ene alambiek is 30 liter, de andere is een van 12 liter met een lieblich koeler. Die van 12 liter wil ik voor de fijnbrand gaan gebruiken. Zijn er mensen die al eens met hulstbes gewerkt hebben? Het moet smaken als een ecxelente eau de vie als je internet op na leest....

Berichten: 18
(@ariemek1)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

De vorig post staan ze scheef, nu hoop ik niet meer. De hulstbes staat in de halfvolle fles te trekken. Ik heb de pitten er uitgezeeft omdat hier giftige stoffen in kunnen zitten. Als iemand al ervaring hier mee heeft, laat weten!! 

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste forumleden mijn naam is Casper (46) en woon in Gouda.

Ben op korte termijn van plan om kleinschalig Gin te gaan stoken en mijn eerste vraag is dan ook welke ketel ( startset ) daar het meest geschikt voor is , 5L lijkt mij voldoende.

Is de Basis distillaat van suiker en Turbogist en goede basis voor het stoken van Gin ?

Zal de volgende vragen stellen bij de bijhorende categorieën 😉

Ik heb er zin in !

Berichten: 1
(@boertje)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo ik ben Martijn en woon onder de rook van Schiphol ben me aan het oriënteren om zelf te gaan stoken en hoop hier wat wijzer te worden

Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo ik ben likeurtje en kom van België en zou graag wat bij leren van jullie!Ik heb al wat maanden gekeken en gelezen en ja ik weet al een beetje,maar eigenlijk nog niet veel dus kom,ik wat bij leren als jullie het goed vinden? Heb al iets gemaakt,rum,wodka,en nu de whisky en ja is ook al een beetje gelukt,nog veel leren zeker ???

Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vergeten bij zeggen ik stook met Smartstill !!!

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Likeurtje!

Maak je de whisky en rum met essences?

Likeurtjes maken met alcohol uit de smartstill kan ook heel goed op de echte manier dmv maceratie.

Leuk dat je meedoet! Alle vragen mag je stellen, let er op dat je het juiste topic kiest om een goed overzicht te behouden.

Pagina 30 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?