welkom jason 🙂
Dag allen, ik ben Mark uit Duivendrecht en ben bezig met m'n eerste stook met een t500. Eerst een suikerwash gemaakt van 21 liter met fast turbo gist, geklaard en begin van de avond in de boiler gegooid. Tussentijds even gemeten en zit op 93%. De temperatuur schommelt een beetje tussen de 52 en 56 graden. Ik heb de eerste 50 ml weggegooid want dat rook niet goed. Ik heb er een geweldige hobby bij! Dank Jan voor de spullen en de info en dit forum waar ik me van te voren geheel heb ingelezen!
Hallo allemaal
Al een paar jaar met regelmaat aan het stoken , met veel plezier. Mooie likeuren gemaakt . En laatst een geweldige unieke borrel. Maar heb toch wat vragen over het stoken en dacht klim eens in de digitale pen.
Hallo, mijn naam is Marlou, ik kom uit Zevenaar. In mijn 2e huis in Vermelho Portugal wordt op dit moment de aguardente destileerderij gerestaureerd. Het betreft hier een originele houtgestookte installatie.
Na het maken van de wijn wordt het most gebruikt voor het stoken van aguardente. NIET te zuipen!
Omdat ik ook een sinaasappel-, mardarijn- en vijgenboom in de tuin heb staan hoop ik hier wat lekkers mee te kunnen maken.
Hallo Marlou . Wat gaaf dat oude spul opknappen geweldig wat een avontuur dit lijkt mij wel wat.Veel succes en hou ons op de hoogte. Gr. Pino
Hai Marlou, hoeveel liter kan er in dat stookapparaat worden verstookt?
Marlou ik stookte voor een jaar terug nog op hout nu op gas,heb ook sinaasapels gestookt je moet ze wel schillen ivm de olie die in de schil zit,voor de rest mooi keteltje sucses,gr ?Chris.V
Dat weet ik niet. En deel van de installatie ligt nog onder het puin. Zodra ik een beter beeld heb zal ik een foto plaatsen met meer info. In de tussentijd kan ik me alvast inlezen, zodat ik tzt de lessen van mijn Portugese buurman een beetje kan volgen
Hoi, Ik ben arie. Ik ben ook aangestoken door het stookvirus.
Het is een beetje impulsief gegaan, ik zag een leuke alambiek en nog 1. En ik heb het gekocht! Nu staat er een 2e mooie mash te pruttelen. Het zijn restanten van honing en een pak havermout met een paar overrijpe bananen. Met de voor en naloop van de vorige stook heb ik hulstbes staan marcereren
De vorig post staan ze scheef, nu hoop ik niet meer. De hulstbes staat in de halfvolle fles te trekken. Ik heb de pitten er uitgezeeft omdat hier giftige stoffen in kunnen zitten. Als iemand al ervaring hier mee heeft, laat weten!!
Beste forumleden mijn naam is Casper (46) en woon in Gouda.
Ben op korte termijn van plan om kleinschalig Gin te gaan stoken en mijn eerste vraag is dan ook welke ketel ( startset ) daar het meest geschikt voor is , 5L lijkt mij voldoende.
Is de Basis distillaat van suiker en Turbogist en goede basis voor het stoken van Gin ?
Zal de volgende vragen stellen bij de bijhorende categorieën 😉
Ik heb er zin in !
Hallo ik ben Martijn en woon onder de rook van Schiphol ben me aan het oriënteren om zelf te gaan stoken en hoop hier wat wijzer te worden
Hallo ik ben likeurtje en kom van België en zou graag wat bij leren van jullie!Ik heb al wat maanden gekeken en gelezen en ja ik weet al een beetje,maar eigenlijk nog niet veel dus kom,ik wat bij leren als jullie het goed vinden? Heb al iets gemaakt,rum,wodka,en nu de whisky en ja is ook al een beetje gelukt,nog veel leren zeker ???
Vergeten bij zeggen ik stook met Smartstill !!!
Welkom Likeurtje!
Maak je de whisky en rum met essences?
Likeurtjes maken met alcohol uit de smartstill kan ook heel goed op de echte manier dmv maceratie.
Leuk dat je meedoet! Alle vragen mag je stellen, let er op dat je het juiste topic kiest om een goed overzicht te behouden.