Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 29 / 282

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hallo mauser, echte foto's heb ik niet maar de volgende run laat ik er maken.maar wat mijn opbrengst is van een run hou ik niet zo bij. van suiker wash run ik die toch twee maal tot op de 90 graden en zou nog zelfs de derde maal door runnen. en ik haal 4.5 liter van 90 graden op 25 liter wash. als ik de voorloop heb weg gegoten haal ik regelmatige 82 graden en stop ik toch op 35 graden die is voor de pompbak.

geen foto's maar wel een filmke 

deze heb ik laten maken omdat vrienden vaak uitleg vroegen.

Berichten: 77
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank jullie wel jullie tips zal ik zeker onthouden

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 Wat heb je aan 90% alcohol als je het immers weer moet verdunnen??

denk dat dit een kleine beginners fout is,ik heb die ook gemaakt. waarom nog een run doen,omdat je de ervaring mist maak je die fout.

 

Berichten: 189
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste forummers

ik ben ruud en kom uit west-Friesland ik bouw een eigen ketel van koper en ben daar nog druk mee bezig, ik lees al veel hier over de interessante hobby ! 

Berichten: 5
 Aj
(@aj)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi allemaal ik ben Aj woon in Maastricht ben 55 jaar en wil een nieuwe hobby toevoegen aan m'n vrije tijd ik wil ook een keteltje gaan kopen alleen weet ik niet wat ik moet gaan kopen zelf ben ik een te grote fan van fillu e ferro een aquavite die op Sardienie word gemaakt ook lust ik wel een glaasje vodka en zaterdag avond is m'n absint aan de beurt maar wel op originele manier het hele ritueel groetjes Aj

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Aj, welkom op ons leuke forum.

Maak je de absint zelf?

Berichten: 5
 Aj
(@aj)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Nee koop ik bij alandia maar is het zelf te maken?

 

Berichten: 31
(@ludolph)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goed zelf te maken, heb het ook gedaan. Alsemkruid is zeer bitter en wanneer je het er gewoon bij gooit hou je iets ondrinkbaars over. Nou is het zo dat ik vrijwel alle kruiden afzonderlijk distilleer en daarna pas meng op smaak. Uiteindelijk kieper ik ook de suiker er al bij aangezien ik niet zo'n mooie absinthe fontein bezit. De mooie groene kleur krijg ik wel door de Venkel een tijdje in de alcohol te laten staan. Heb die avatar niet voor niets hahaha... afvullen in doodskopflesjes. 

Berichten: 110
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik d8 dat de groene kleur door de alsem kwam?

 

Berichten: 31
(@ludolph)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die mooie donkergroene kleur krijg je ook met de alsem. Maar gooi je dat er bij dan heb je iets verschrikkelijk bitters. Ik gooi dat er later bij voor de bitterheid en ook maar 15ml op 1 - 1,5 liter. Het is echt heel bitter spul dus voorzichtig. Er gaan wat verhalen in de ronde hoe het vroeger ging maar zoveel kleur krijg je er niet aan door er heel weinig in te doen. Ik merkte dat venkel dezelfde kleur geeft. Maar distileer je alsem mee dan gaat het bittere er af. Beiden even in een glaasje gedaan voor de kleur. Meng je het met de andere ingrediënten dan wordt het natuurlijk lichter van kleur. Venkel is dus wat geler van kleur.

Berichten: 5
 Aj
(@aj)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Bedankt voor jullie reacties maar eerst even uitzoeken welk keteltje bij me past?

Ik zal ook maar een goed boek bijbestellen daar het allemaal nieuw voor me is.

 

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aj, absint is heel goed zelf te maken, alleen is het wel erg bewerkelijk.

Hier een leuke site waar het stap voor stap wordt uitgelegd:

http://mediavita.sergehelfrich.eu/distillatie-van-absint-50.html

Berichten: 5
 Aj
(@aj)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Bedankt voor je reactie dus ik kan beter voor een kolom kunnen gaan dan een T500

Gezien mijn voorkeuren aan liquer

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aj, als je gaat macereren, dan heb je pure alcohol nodig, dus een T500 met kolom, daarentegen als je na het macereren de maceratie wilt gaan stoken, heb je een alambiek of een helm op de T500 nodig, dit omdat de kolom van de T500 geen smaak of geuren meeneemt.

Berichten: 3
(@jason)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo ik ben Jason uit Tilburg.
Ik ben nieuw in het ethanol stoken.
Ik gebruik de kleine alambiek omdat ik het zo'n leuk tita tovenaar gehalte vindt hebben. Ik heb verschillende opleidingen en werk ervaringen als laborant , en deswege ook wel wat andere destilatie opstellingen liggen in de schuur. Ik zal vanuit mijn opleiding en ervaring vast veel antwoorden hebben, maar voor nu heb ik vooral veel vragen !

Pagina 29 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?