Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 31 / 282

Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank u voor de verwelkoming! Ik maak niks met essences zuiver gelijk ik hier al gelezen heb,rum met rietsuiker en whisky heb ik nu gemaakt met maïsvlokken en 7granen van merk ham,en is lekker alle twee!De andere dingen zijn dan likeurtjes grtj aan iedereen!!

Berichten: 28
 ans
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Likeurtje welkom

Gebruik je  gewone rietsuiker voor je rum?

 

Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Ans,voor de rum heb ik rietsuiker gebruikt 4kg en met rumgist van de stookwinkel goed voor 25 liter stookwijn! Resultaat was goed een paar flessen zo een drie liter rum,nu doe ik de rest van hetgeen dat ik gestookt heb terug in de emmer  bij de prut of hoe noemen jullie dit en vul terug met twee kg rietsuiker,dan doe ik maar 20 liter en zonder gist in te doen,en dat lukt vrij goed nu al zo een liter of 10 gemaakt van dat! Moet je eens proberen en is lekker grtj

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo allemaal,

ik ben André en heb mij een whisky alambiek van 5,5 liter aangeschaft.

ik hoop hier lekkere drankjes mee te kunnen maken, en op dit forum ideetjes op te doen en te delen.

groeten, André

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Andre het begin is er de rest gaat wel lukken,zitten genoeg gasten op dit forum die bereid zijn om te hepen.gr?Chris.V.

Berichten: 32
(@ketelbouwer)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo casper,

als je nog iets zoekt, ik bouw namelijke ketels van koper.

10ltr of 15ltr. complete sets.

sta ook onder rubriek vraag en aanbod.

ik hoor graag van u.

mvg,

Berichten: 32
(@ketelbouwer)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Ans,

ik heb ook rum gemaakt, maar dan voor suikerbiet mellasse.

verkrijgbaar bij veevoer handelaren. wel even terug mengen to de juiste SG.

mvg

Berichten: 120
(@likeurtje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo The ketelbouwer,laat je eens iets weten wat het resultaat was van de rum?ik al gemaakt maar met rietsuiker en rumgist uit stookwinkel,en was lekker! Met melas van suikerbiet weet ik het niet! Grtj

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoi hoi,

ik kom ook uit het Oosten, en ben eigenlijk net begonnen.

Heb al wat whisky gestookt en in het najaar komt er ook vel fruit van onze bomen (appel, pruim, druif en dergelijke die ik ook gedeeltelijk destilleren.

Jij succes ermee

Berichten: 108
(@lukas)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

We zien je vragen wel voorbij komen. Heel veel succes. Vooral veel doen!!!!!

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

We zien je vragen wel voorbij komen. Heel veel succes. Vooral veel doen!!!!!

Juist heel veel doen en zeker niet alles volgen wat op internet staat. Soms is het net niet volledig genoeg omdat wordt aangenomen dat er al bepaalde kennis aanwezig is of iedereen lult door elkaar. Zo moet het, nee zo gaat het beter. Zo wil ik fruit ( appels) gaan vergisten van de zomer en volg dit forum al een tijdje maar snappen doe ik het nog steeds niet. Al ben ik wel eens goede handleidingen op dit forum tegengekomen maar die kan ik helaas niet meer terug vinden. Maar ja het is nog lang geen appeltijd. 

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel, als je appelcider kunt maken, is één stap verder het verstoken tot calvados.

Momenteel ben ik 25 liter appelsap aan het vergisten bij gebrek aan verse appels.

Apfelhefe fur 25 ltr

Als alles uitgegist is, maak ik hem op smaak met wat kruiden.

Zo gauw het weer oogsttijd is, ga ik in mijn dorp "gratis plukken", de meeste dorpelingen laten ze hangen omdat de vriezer al vol zit met appelmoes.

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee kan ik ook nog niet. Ga er zo op googelen. Maar vertel eens verder, appelsap en gewoon een zakje gist? Is dat alles? Is alle appelsap uit de supermarkt goed? En wat is het verschil in smaak tussen verse appels en appelsap. Hoe lang laat je het gisten? De appelsap en verse appels. Met verse appels moet je ook enzymen gebruiken las ik ergens. Ik zal binnenkort ook een foto plaatsen van mijn dubbelwandige ketel die schijnt daarvoor gemaakt te zijn. Deze ketel haalt met de fijnste afstemming rond 78 procent. Maar je moest juist een beetje doorblazen om de smaak mee te krijgen toch? Zonder de juiste ketel is het ook weinig zinvol om daar aan te beginnen omdat je teveel smaak kwijtraakt.

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ok cider maken is niet al te moeilijk begrijp ik en er zit 2 tot 8 procent alcohol in. Het merk appelsap verschilt wel degelijk begrijp ik want soms moet je er suiker bijgooien en bij sommige merken hoeft het niet.  Dat gewoon verstoken? Heb inmiddels ook al bij de gisten van stookwinkel zitten kijken en er is zelfs een turbo gist voor fruit. Wist niet dat dit bestond

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik gebruik bij het maken van appelcider, appelsap zonder houdbaarheidsmiddelen.

Hier in Duitsland hebben ze regelmatig aanbiedingen met 2 literpakken voor 86 cent.

Ik gebruik gewoon een kunststof vergistingsvat van 25 liter met waterslot en laat de appelsap + gist in mijn klimaatkast op 25 graden vergisten.

Daarna plaats ik op het kraantje van het gistvat een afvulpijpje die stopt als het halve liter bierflesjes vol is.  Daarna in elk bierflesje met een trechter nog 4 gram suiker toevoegen (= een schepje suiker), waardoor je na een paar weken koolzuur krijgt in de flesjes, wat natuurlijk veel lekkerder smaakt.

Vervolgens plaats ik er met een kroonkurkapparaat een kroonkurk op.

Je kunt ook lege beugelflesjes gebruiken die je direct na het leegdrinken omspoelt en op z'n kop zet in een krat of lege petflessen.

 

 

Pagina 31 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?