Momenteel heeft hij nog een Smatstill, waar hij 2 dagen mee bezig is om 25 liter stookwijn weg te krijgen.
Trouwens welkom DoubleBarrel op dit forum. Ik wens je veel leesplezier.
Er zijn er hier ook die alles zelf maken en bouwen.
Ahum....dat zeg ik ook niet / bedoel ik niet te zeggen.
Ik dacht meer aan een foto-reportage van de bouw.... 🙂
Db.welkom op het forum 30ltr.is mooi ik stook met een van100 ltr.maaaar ik heb altijd veel fruit.maar normaal is 30 best groot.sucses.gr.?Chris.V?
Welkom DoubleBarrel.
......ach het duurt me te lang en is erg bewerkelijk om een batch stookwijn te verwerken
met mijn smarstilletj........
dus een ketel voor een complete batch ahw..
Welkom ook namens mij, ik heb me altijd afgevraagd hoe stookwijn smaakt uit een smartstil, heb je dan die kenmerkende gistgeur en smaak of komt deze er neutraal uit.
Hey ik ben Wim een Belgische hobbybrouwer (bier) die een manier zocht om iets te kunnen doen met mislukte bierbrouwsels heb sind kort een een koperen 5 l stil en hoop er wat mee te kunnen
Welkom Woempie,
Mislukte bierbrouwsels zijn meestal het gevolg van besmetting en kunnen voorkomen worden.
In mislukte bierbrouwsels zit weinig alcohol, meestal tussen de 5 en 8% en nauwelijks de moeite bij een 5 liter still. Het geeft heel veel werk voor bijna geen opbrengst aan alcohol.
Er van uitgaande dat je met een suikerwash met 8 kg kristalsuiker en een goede turbogist in een 25 litervat je boven de 20% alcohol uitkomt en daar met een T500 distilleerketel bijna 5 liter alcohol uithaalt met een alcoholpercentage van 94%, heb je bovendien de T500 snel terugverdiend.
Ik zou die still gebruiken om speciale drankjes met kruiden over te halen.
Welkom Woempie.
Hallo ik zal mijn even voorstellen.
Ik woon onder Utrecht en heb zelf een mini wijngaard en moestuin.
Naast wijn maken ben ik ook aan het proberen likeuren te maken.
Via collega uit Roemenië een koperen stoomketel weten te bemachtigen dus nu van expermiteren.
Heb van appelwijn een calvados gestookt die nu op een eikenvatje staat tot hij geproefd kan gaan worden.
Ik ben benieuwd en hoop dat we elkaar hier kunnen helpen met onze ervaring en mislukkeelingen want daar leren we ook van.
Ik hoop op en fijne tijd hier.
Welkom Peek, ik hoop voor jou dat je hier antwoorden zal krijgen op al je vragen.
Zet eens een fotootje van je configuratie op dit forum.
Welkom Peek hier is best wat te leren,en zijn ook leuke gasten op het forum,ik zelf bezit ook een Roemeense ketel alleen is hij van alu.daar word over het algemeen daar mee gestookt.ik stook ook op hun manier,lekker premitief,maar altijd fruit,als ik daar ben stook ik ook abrikozen.gr?Chris.V.?
Hai Chris, weet je dat je van de abrikozenpitten amaretto kunt maken?
Eigenlijk zonde om ze zondermeer weg te gooien.
Vertel! Ik zou graag dat receptje zien 🙂
Rob dat wist ik dus niet,ik weet niet of je ze nog kunt gebruiken nadat ze mee gegist hebben,anders wil ik ze wel meebrengen.gr?Chris.V
Chris, je dient de abrikozenpitten daarna te pellen (kraken met een tang) want het zachte zit binnenin.
Hillbilly, als het goed is heb ik het recept van amaretto ergens op dit forum staan.
De abrikozenpitten zijn bitter van smaak en de belangrijkste smaakmaker.