Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 56 / 282

Berichten: 15
(@boogerious)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben Sjaak en kom van de Zuid-Hollandse eilanden. Nooit eraan gedacht om zelf iets met destilleren te doen tot dat ik aan het bladeren was op internet en een stookketeltje zag staan. Er moet vermeld worden dat ik (volgens mij niet als enige hier) liefhebber ben van een slokje (met mate uiteraard) en koken erg leuk vindt, wat precies voldoende was om tot de aanschaf van een ketel te besluiten. Inmiddels heb ik alles binnen en heb mijn eerste mash staan. Nu hopen dat het wat wordt!

Berichten: 81
(@jensvh)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Boogerius! Hopelijk word het wat. En wij drinkel allemaal met maten, alleen is zo saai haha! 

 

 

 

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Sjaak !

 

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Welkom bij de club Sjaak, gave foto ook!

Naast liefhebbers van een slokje zijn hier zeker ook culinair genieters aanwezig. 

Er is nog plaats om mee te gaan naar zweden, wild bereiden en uiteraard eten, whisky's proeven etc.

http://www.stookforum.nl/thread/een-weekend-stoken-wild-eten-en-genieten-wie-gaat-mee-naar-zweden/

Veel plezier op ons forum!

 

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Hoi Sjaak,

Welkom bij de club.

Ik heb zojuist al weer een groot vat met pruimen en appels staan te gisten.

Ik heb er nu al zin in maar ja, moet nog wel ff geduld hebben.

Succes met het maken van lekkere drankjes.

Groet, @ndré

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom bij de club Sjaak en veel plezier met deze mooie hobby,ik drink ook met maten wel grote ga nu een beetje dimmen,had nog het vacantie tempo er in.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 7
(@bassie)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Computerfelix,

waarom laat je de gehevelde stookwijn indien in een koude omgeving nog een week staan? Wat is daar het voordeel van? Ik vergist in mijn provisiekast die altijd rond de 20 graden is maar als het eenmaal uitgegist is dan stook ik het in mijn schuur die niet verwarmt is en dus nogal kan schommelen qua temp. afhankelijk van het seizoen

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Hey Bassie,

Zoals ik al zei is het beschrijven van een werkwijze niet altijd eenvoudig.
Ik bedoelde eigenlijk:
Als de wash klaar is en gezuiverd dan stook ik per direct maar indien je onverwachts geen tijd daartoe hebt dan kan je zonder problemen de wash afgesloten weg zetten tot je kan stoken. Maar ik prefereer dan een koelere plaats om te bewaren.
Je verliest geen kwaliteit hoor door een week of langer met stoken te wachten

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo ik ben Jan uit Deest en nieuw op dit forum.

ik ben voor het eerst bezig om iets lekkers te maken van pruimen, ik heb dit een tijd laten gisten en nu ben ik aan het dissteleren ( zie foto) het is niet groot maar een begin.

nu heb ik een kleine 6ltr alcohol van 50 a 55% maar dit is niet zo lekker om zo te drinken.

moet ik dit dan verdunnen met sap en dan weer opnieuw laten gisten en ook suiker en turbogist toevoegen, ik hoor het wel. 

 

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Jan,

heb je de voorloop Hart en naloop wel gescheiden?

als je voor de 2e keer wilt stoken moet je niet opnieuw gaan vergisten, verdunnen tot minimaal 40% met water, daarna langzaam stoken en in kleine potjes opvangen.

hierdoor kun je de voorloop wegdoen, daarna gaat het goed smaken, telkens proven?.

bij de naloop komen de voezels uit de ketel en die ruiken muffig en smaken niet meer.

Succes,

groet, @ndré?

 

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja zeker ik heb elke keer ongeveer 80ml weggegooid 

 

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Moet ik er nog sap bij doen voor de smaak

 

@ndré
Berichten: 1197
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Jan,

De smaak van de pruimen komen na een tijdje terug in je drank.

heb je de naloop er ook uit gehouden?

Ik heb er nog nooit extra sap in gedaan.

als je besluit om alles nogmaals te stoken hoef je de voorloop niet opnieuw weg te gooien.

succes,

@ndré?

 

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan1957 ik stook vaak pruimen en druiven,ik heb nooit het probleem dat het niet smaakt ik gebruik altijd bakkers gist ik heb nu voor de eerste keer 50 kg druiven op turbo gist voor fruit gezet ga ik morgen proberen,het stooksel wat je nu hebt gooi je verdunt tot 40% terug in de ketel en nog een keer stoken,trouwens welkom op het forum.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo ChrisV,

ik heb nu een liter verdunt met 400cc water en dit voor de tweede keer gestookt, nu krijg ik een alcohol van 75%. Dit is zo niet te drinken en wat kan ik hier mee doen.

Heeft iemand een idee.

Jan

 

Pagina 56 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?