Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 65 / 282

Berichten: 6767
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Eric, leuk dat je lid bent geworden!

Je bent al goed begonnen dus! We zijn een stookforum maar avonturen over het maken van bier zijn ook zeer welkom hoor!

Veel plezier met je mooie spullen en ik hoop je hier nog vaak terug te zien!

 

Groetjes, Jan

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@Eric, welkom en zet hem op! Cheers! 😉

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Eric.gr??Chris.V.

 

Berichten: 26
(@willem)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Eric, gelijk goed bezig met je grainfather. Zo te zien heb je al aardig wat ervaring zo te zien.

Bier brouwen is volgens mij een vak apart, niet zo simpel als ik met m'n suikergist. Hoop dat je een verslag maakt van je stookavontuur. Kan ik lekker afkijken hoe jij dat doet, ha, ha

In ieder geval veel succes en plezier toegewenst met je nieuwe aanwinst...Proost

vrgr,Willem

Berichten: 1
(@pwberg)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo daar.

 

Mijn naam is Pascal, 40 jaar uit Bergen op Zoom.

Hoofdreden om me hier te registreren is het feit dat ik heel graag mijn eigen rum zou stoken. Ben al jaren aan het expirimenteren met het zelf blenden van zowel witte als bruine rum (waarbij tot nu toe kersen en mango/rode peper mijn favorieten zijn), maar wat is nou mooier als ook de rum zelf te kunnen maken?

Heb 0.0% ervaring in deze, dus ga me eerst goed inlezen. Mochten er thuisrumbrouwers in de buurt wonen, zou ik heel graag eens langskomen voor een uitgebreid babbeltje. Ben namelijk een beetje bang om veel geld uit te geven aan iets wat gedoemd is om te mislukken......

Berichten: 4
 Eric
(@eric)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor de leuke reacties. Ik ben nu bezig met een experimentje. Er staat nu een whiskymash te pruttelen zoals in het filmpje op stookwinkel youtube. Dus tot meel gemalen whiskymout, waar ik 25 kilo van heb gekocht om het experiment zuiver te houden. De gemalen mout is gemengd met lauwwarm water en prestige gist toegevoegd. Het vergisten gaat lekker dus even een weekje afwachten en dan met de alembiek stoken. Daarna wil ik met dezelfde mout de whisky mash in the grainfather bereiden tot wort en dan kijken wat de verschillen zijn in kwaliteit en kwantiteit. Als iemand dit experiment al eens heeft uitgevoerd dan hoor ik het graag!  Groet,

 

Eric

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Eric !

 

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Pascal , er zijn hier een aantal heel nuttige topics wat betreft rum.

Succes 😉

 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Pascal, welkom bij de club! Ik heb nog 7 liter hoge kwaliteit melasse staan om rum mee te maken in een jarrycan. Kan je twee runs mee doen en voor 15euro excl.verzendkosten, heb je je rummetjes te pakken. Cheers 😉

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Pascal welkom op het forum er zijn div.leden die rum stoken,dus dat komt wel goed,ik zelf stook alleen fruit,op de oostblok methode,palinka en mijn eigen brandewijn,ik heb ook een ketel van 100 ltr.uit Roemenie,ik stook heel premitief alleen ketel alc.meter en vergistings vaten zonder waterslot.dat is alles.ik stook zo al ongeveer 15 jr.zo je kunt deze hobby zo duur maken als je zelf wil mij heeft het €150- gekost,en ik verstook ongeveer 1000 kg fruit per jr.het is een hele leuke hobby en je hebt het juiste forum te pakken de leden zijn heel behulpzaam en doen er alles aan om nieuwe leden en elkaar te helpen,en zijn daar bij prettig gestoord (zal wel door het spul komen wat ze drinken)gr.?Chris.V.

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat is het toch een ontzettend leuk forum. En er komen steeds meer leuke mensen bij. Super tof. Wilde ik maar even zeggen, omdat ik meestal de berichten lees maar niet direct aanvullende reactie/info heb. 

 

Berichten: 5
(@lucien)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Allemaal!

Ik ben Lucien, man van 38 en woonachtig met mijn gezin in ons geliefde Gelderland. Ik ben sinds een poosje trotse eigenaar van een smartstill en heb al het een en ander gemaakt aan alcoholische versnaperingen, en wat tincturen en hydrolaten.

in eerste instantie kocht ik het ding omdat ik wijn maakte die wel eens mislukte. De hele bups door 't toilet spoelen vond ik zonde van tijd en moeite en natuurlijk ook van de alcohol.

Hopelijk kan ik hier nog wat opsteken van jullie meer ervaren stokers!

 

Gegroet!

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Lucien !

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Lucien ik hoop dat je het net zo leuk en lekker gaat vinden als de meesten van ons.gr ?Chris.V

 

Berichten: 23
(@sebas)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo!

Sebas dus, 39jr.. Woonachtig in de Kop van Noord Holland. Sinds enkele jaren blije bezitter van een steeds groter wordende moestuin waar ik oa. fruit kweek. Fruit dat ik nog wel eens op 'sterk water' zet (zwartebessen likeur, lekker!). Naast dat al die euro's voor jenever ed. naar de supermarkt brengen me tegenstond, had ik bedacht dat het zelf maken van alcohol ook wel een leuk proces zou kunnen zijn. 'Blub blub' wordt een werkende emmer al liefkozend genoemd ?Vandaar (het proces dus) voorzichtig begonnen met een Smartstill en, gezien tijd die ik maar 1x kan besteden, overgestapt op de t500. Die staat nu nog netjes ingepakt klaar om gebruikt te worden. 

Ben het forum al een tijdje aan het volgen en al veel geleerd. Nu van plan om nog even een tandje bij te zetten en ook actief een steentje bij te dragen. Nog veel te leren: wil aankomend jaar wel eens proberen een paar emmertjes bessen te vergisten, tincturen en oliën te maken, etc.

Al met al een bijzondere hobby voor iemand waar het bier in de koelkast gerust over de datum gaat....?

Pagina 65 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?