Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 66 / 282

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Sebas !

 

Berichten: 1
(@boozebrother)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo ! Ik ben Barry uit Didam, 39 jaar werkzaam in de Infra. Door mn werk is de stookhobby een beetje op de achtergrond geraakt maar wil dit graag weer oppakken. Mijn voorkeur gaat uit naar whisky volgens de "rapid-aging" methode en experimenteren met likeurtjes ? ik stook met een wel heel erg home-made omgebouwde hoge druk kookpan ghehehe maar t werkt. Uiteraard wil ik gaandeweg mn gear steeds verbeteren en uitbreiden. Ik hoop hier leuke nuttige tips en contacten op te doen. Groetjes Barry aka BoozeBrother ?

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Barry welkom bij de groep ik zelf stook op de Roemeense manier ik stook alleen fruit,op een heel primitieve manier,op gas maar ook op hout .gr.?Chris.V.

 

Berichten: 71
(@illusie)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

goedenavond allen,
even voorstellen: ik heet jan en ben nieuw op dit forum en in de distilleerderij. heb zelf een installatietje gebouwd. die werkt, maar het is nogal een hoop gedoe van een hoog kunst- en vliegwerkgehalte. dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat ik nou niet direct twee rechterhanden heb. ik vond het leuk om een beetje te fröbelen, maar het gaat mij toch vooral om het experimenteren bij het stoken en niet om het mishandelen van koper.
nu overweeg ik een t500 te kopen, maar ik twijfel over de configuratie: met refluxkolom of als alambiek met koperen helm en koeling. ik wil namelijk soms een hoog alcoholpercentage kunnen bereiken, maar daarnaast wil ik toch vooral whisk(e)y's maken.
vraag 1: als je de t500 met refluxkolom zonder rvs- en koperen zadels gebruikt, gedraagt-ie zich dan min of meer als een alambiek? dat je dus het karakter van je stookwijn terugvindt in je brouwsel? en maakt het dan echt wat uit of je de rvs of koperen refluxkolom hebt?
vraag 2: voor de koperen helm is een "still spirits botanical gin basket" beschikbaar. in al mijn argeloosheid denk ik dat als je dat mandje vult met raschigringen, je een vergelijkbaar effect moet krijgen als bij een alambiek met kolom waar je dat porselein in kunt stoppen.
als mijn vermoedens bij beide vragen kloppen, komen beide opties erg dicht bij elkaar. maar mijn kennis is onvoldoende om het allemaal juist te kunnen inschatten.
ik zou het waarderen als iemand mij hiermee uit de brand zou kunnen helpen.
bij voorbaar dank.

Berichten: 1
(@joris)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedemiddag!

Ik ben Joris en heb inmiddels mijn 2e ketel zelf in elkaar gezet! Hiervoor had ik een kleine, 4 liter rvs ketel  gekocht! 

Nu heb ik er 1 van een oude ketel gemaakt met wat zaag en soldeerwerk een heel end gekomen! ( mis alleen nog de fine tuning! )

Mijn emmer suiker met gist heeft denk ik te koud gestaan in de schuur ( gemiddeld 10 graden ) dus mijn eerste stook met mijn nieuwe ketel viel wat tegen toch 74 % gehaald!.

Heb nog wel wat vragen over de finetuning dus die zullen nog wel volgen!

Mijn plan is om lekkere kruidenbitters te maken, mijn favo drankje Pastis en als alles bevalt een keer Calvado's!

groet,

 

Joris

Berichten: 12
(@anticyclisto)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

Hallo Iedereen,

Al lang en veel gelezen op dit forum en eindelijk beslist om me hier in te schrijven. Na de aankoop van een Grainfather als gek beginnen experimenteren om Gin te maken. Helaas tot op heden nog niet echt een bevredigend resultaat maar al doende leert men. Van nature uit geniet ik erg van eten en drinken en ben een grote muziek-fan. Ik ben een Vlaamse Brusselaar die ondertussen al 25 jaar onze hoofdstad verlaten heeft om er net buiten te gaan wonen.

Hiermee is, denk ik, het belangrijkste gezegd

Mijn Grainfather

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Anticyclisto,welkom op het forum,Belgen en limburgers zijn van nature een ras dat van lekker eten en drinken houd,dus ik voel met je mee als Limburger,dus blijven uitproberen er zijn op het forum leden die lekkere gin kunnen maken,dus dat komt wel goed.gr??Chris.V.

 

Berichten: 12
(@anticyclisto)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allemaal,

ik ben op zoek naar recepten of richtlijnen qua hoeveelheden herbals die ik moet gebruiken in mijn  grainfather om een lekkere gin te maken.

ik kocht er direct zo’n kruidenpot bij die je in de stoomstroom kan plaatsen maar kan nergens iets vinden over hoeveel jeneverbes, koriander, kardemon, etc er in moet om een aangenaam aroma en smaak mee te geven aan mijn gin. Tips zijn dus meer dan welkom.

alvast bedankt en zeker tot later,

Jan

 

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom ook van mij,

Waarom is het niet goed gelukt? Ik heb er zelf wel eens over gedacht om gin te maken en daar is de Grainfather perfect voor. Ik zou eerst gemout graan laten vergisten, kost ongeveer een euro de kilo dan stoken, verdunnen naar 40 procent en nog een keer langzaam overhalen met de kruiden in de kruidenpot. Ik heb ergens beschreven, graan vergisten zonder suiker of zoiets. Hoop werk maar wel bevredigend.

 

Heb nog 3 tonnen staan met gemout graan en vergist met wodka gist. Staat er al maanden en helaas geen tijd gehad om te stoken. Als het nog goed is tenminste. Heel af en toe hoor ik nog wel eens een blupje. 

Berichten: 12
(@anticyclisto)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag Lummel,

ik ga zeker dat recept eens opzoeken en proberen, tot nu toe turbogist 24 en 48 uur geprobeerd maar de basis vodka heeft een bepaalde geur en smaak die wat onaangenaam is. In plaats van suiker dus eens van graan uit proberen te vertrekken. Heb nu een suikermash staan die een week moet gisten misschien geeft dit al een beter resultaat. Enig idee hoeveel kruiden ik per liter ongeveer moet gebruiken in de grainfather? Alvast bedankt voor de verwelkoming en tot hoors. Jan

 

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag Anticyclisto, 

Van die kruiden weet ik niks, ben maar een amateur maar van de zomer veel geëxperimenteerd met de Grainfather. Ik kan je wel vertellen dat de kwaliteit van wodka gemaakt met graan velen malen beter is dan turbo. Of eigenlijk moet ik zeggen, is niet met elkaar te vergelijken.

 

Ik heb het onderwerp gevonden kan je alles nalezen.  http://www.stookforum.nl/thread/wodka-maken-van-graan-zonder-suiker/

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo,

Een enkeling kent mij misschien nog wel! Na (helaas) een lange tijd afwezig ben ik er gelukkig nog! Maar voor degenen die in de tussentijd erbij zijn gekomen, ik ben HoedjevanPapier.. 23 jaar, uit het altijd o zo mooie Zuid-Limburg! Nee, wij hebben geen palmbomen maar wel heuvels! 

Groetjes

 

gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom terug, ik dacht even dat je ketel was ontploft 

Berichten: 12
(@anticyclisto)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Iemand hier die ervaring heeft met het stoken van Gin?

ik ben op zoek naar de hoeveelheid botanicals die ik moet gebruiken om een correcte gin te maken (jeneverbes, koriander, engelwortel, orriswortel, etc...) verhoudingen per liter zouden echt geweldig zijn ?!

 

en hoedje, blij dat je er weer bij bent 

gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

correcte gin bestaat niet, smaken verschillen, net als gin's.

http://foodanddrink.scotsman.com/drink/beginners-guide-making-gin-home/

http://www.instructables.com/id/Making-Gin-From-Scratch-Vapour-Infused/

Zat over te vinden...

of:

20g Juniper
10g Coriander
2.0g Angelica root
2.0g Liquorice root
2.0g Grains of paradise
2.0g Cubeb berries
2.0g Cracked cassia cinnamon
0.2g Orris root
0.1g Lemon peel
0.1g Orange peel

of:

2 Tbsp juniper berries
2 tsp coriander seeds
1 tsp whole cardamom
1 cinnamon stick, crushed
1 tsp orris root
½ tsp chamomile
1 tsp liquorice root
1 tsp angelica root
2 strips fresh lemon zest
3 strips dried orange zest
6 dried kawakawa leaves (NZ native)

Pagina 66 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?