En nu een borrel.??gr.Chris.V
Ziet er super uit Robbin. Veel plezier hier, en daar natuurlijk ook.
Hallo ik ben Bob en kom uit Dordrecht
Ook ik ben besmet met het stookvirus (nog in de begin fase)
Ben nu bezig alles in te slaan en wil als het weer iets beter wordt gaan beginnen met stoken
Welkom Bobsky op dit zeer leerzame forum .
ik ben ook net lid geworden en het is zeker een ervaring waar je veel van kan leren .
Bob welkom,het is een virus waar je niet makkelijk van geneest,als je vragen hept die worden graag beandwoord door de leden sucses.gr?Chris.V.
Troet, Bob en iedereen die ik nog niet welkom geheten heb, bij deze, wees welkom.
ChrisV, dit virus is te beheersen bij regelmatig alcohol stoken. En keuren. Zwaar leven... ach, we trekken die kar wel 😉
Wat het leven zwaar maakt is het wachten op het brouwsel wat moet rijpen . Maar dat kan je versnellen .
wie kan mij daar wat over vertellen?
Dank voor de tip , ik ga het uitproberen . Mijn methode was om een 5 lieterfles in de weckpan te zetten en dan 24 uur op 40 graden en daarna de niet te volle fles flink te schudden en dan de kurk er af en als je dan rook wat er uit de fles kwam , dan dacht je , nu ontsnap de geest uit de fles !!
Goedemorgen allemaal,
Ik ben me recent gaan interesseren in het zelf stoken van drank. Dit omdat ik gek ben op een lekkere rum of goede whiskey.
Ik ben hier op het forum gaan lezen en informatie opslaan, maar omdat het nieuw is en er heel veel informatie rond gaat zie ik momenteel door de bomen het bos even niet meer.
Ik wil gaan beginnen met zelf een pot still maken en als dat klaar is wil ik me pas echt gaan verdiepen in recepten en verschillende mash-en.
Waarom zelf maken? Ik ben doorgaans heel vaak bezig met doe-het-zelfen dus vandaar.
Tomas welkom je bent op de goede weg.gr?Chris.V.
Hallo mijn naam is Waldmon op het forum omdat ik uit de Friese Walden kom.
Ik ben getrouwd en heb 5 kinderen en ben overdag schilder en stuckadoor,heb al lang op dit forum gelezen en vond het tijd om mij maar een voor te stellen en aan te melden al vind ik dit wel heel open om over te praten gezien de igalliteit van de hobby,maar goed we zullen zien.
Vind dit een leuk forum om te lezen en nieuwe ideen op te doen en uit te wisselen, ben zelf al een jaar of wat met deze hobby bezig en ben een ouderwetse stoker zeg maar en hou niet zo van electrise ketels en en aflees schermpjes ben meer iemand van stoken op gevoel en smaak.
Heb nu net mijn derde ketel gebouwd waarvan de ketel een 180l rvs vat is en de rest van koper,daarnaast heb ik nog een 200 l ketel van rvs voor fruit appels pruimen druiven wichters en alles wat maar vergisten wil,kan 2 ketels tegelijk laten stoken via 2 pruttelpotten (thumpers) dan naar koelbuis en dan spiraal in 500 liter koud water vat de gehele instalatie is zon 4 meter lang en 250 hoog boven op de ketel heb ik een kolom helm van 20 cm doorsnede en 120 cm hoog met een etagere erin voor reflux condensering zeg maar of om daar kruiden in te doen voor de smaak.
De 200 liter ketel is met een helm van 30 liter die meer voor de smaak is maar zit aangesloten op hetzelfde systeem met een kogelkraan voor als ik met een ketel wil stoken.
Ik maak vooral jenever wisky beerenburg wodka en rum ik hoop hier nog veel bij te leren want dit is een hobby die nooit ophoud in mijn ogen er is altijd wel iets wat beten kan.
Mijn alcohol percentage ligt meestal tussen de 85 en de 90 procent hangt af wat voor gist ik gebruik en hoelang de vergisting heeft plaats gevonden,voor de rest wens ik jullie veel stook plezier groeten de Waldmon.
Welkom waldmon,ik ben ook niet zo van het moderne,ik wil nog echt moonschine voor twee jr terug stookte ik nog op hout,nu op een gasbrander met een ketel van 100 ltr.ik stook alleen fruit.gr.??Chris.V.
welkom Waldmon stoker , jou getallen zetten tenminste zoden aan de dijk geen gepruttel met 2,5 l .Je zal gerust een hoop informatie op dit forum vinden. Als er genoeg animo is hebben we van het voorjaar weer 1000 kg suikerriet melasse te verdelen. suc7.
Hoi Pinodestoker wat de melasse aangaat ben ik zeker ook kandidaat. Je laat maar iets weten als het zover is.