Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 86 / 282

Berichten: 1
(@kevinb)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo allemaal.

ik ben Kevin 

kom uit Vorden in de Achterhoek, ik stook al een paar jaar.

ook bouw ik altijd zelf mijn stook ketels.

vind dit forum een super idee om info en ideetjes uit te wisselen.

ik stook zelf whiskey's en fruit achtige drankjes, natuurlijk zonder methanol.

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Kevin welkom.leuk dat je zelf je ketel bouwd.?gr.?Chris.V.

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

817 leden dit jr.hoop ik op 1000 zo zie je maar wat Jan voor elkaar gekregen heeft ,wie had dat gedacht dat we met zo velen zijn met de zelfde mooie hobby.????gr.?Chris.V.

 

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Thom, een late reactie, maar leuk dat er weer mensen uit de regio Utrecht gaan stoken. Ik heb de T500, maar zonder Alambiek. Op de bbq kun je ook terecht met al je vragen, maar dan staat er geen stookinstallatie bij om naar te kijken.

 

Berichten: 80
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

I

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

O.k Danny,welkom,nu nog voorstellen.gr?Chris.V.

 

Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Volgens mij heeft ie dat al gedaan op 7 januari,

denk dat ie KevinB wilde welkom heten en toen niet meer wist hoe het verder moest 😉

KevinB welkom !

 

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk dat hij +1 bedoelt omdat er inmiddels 818 leden zijn 😉

 

Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

euhm 819 bedoel je 🙂

 

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oh ja 🙂

 

Berichten: 19
 ajn
(@ajn)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

Mijn naam is John woon in Genemuiden en ben ook helemaal nieuw. Ben begonnen met wijn te verstoken naar brandewijn, zo noemen ze dat toch en dat is erg lekker. Ik werk nog met een snelkookpan maar heb inmiddels een boiler van 20 liter op de kop weten te tikken. Het is me nu te koud in de schuur maar straks kan ik hier mooi mee aan het klussen.  Heb nu twee weken een emmer suikermash staan te pruttelen en zo te zien is deze nog niet uit geprutteld. Nu komen de vragen en wel als het uitgeprutteld is dan een week koud laten staan en laten bezinken? ik las namelijk 1 dag in de kou dan weer naar binnen dan weer in de kou? Het bezinksel wat doe je daar mee uitpersen? opnieuw gebruiken? weggooien? Dit is voor mij de eerste keer. Ik kan niet alles in 1 keer verstoken hoelang kan ik de mash bewaren

Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

je hebt een suikerwash dus na het gisten enkel laten klaren en overhevelen , dan kan je het stoken. Hoe lang is het houdbaar ? Geen idee maar heb net een wash gestookt die 2 weken stond en geen probleem. dat je suikerwash al 2 weken aan hetpruttelen is is echter niet normaal . heb je begin sg en sg op dit moment al eens gemeten ?

Wat betreft die 1 dag buiten en 1 dag binnen naast verwarming is een proces waarmee sneller verouderd wordt.

Bezinksel van suikerwash moet je niet uitpersen dat is enkel bij fruit of granen . Het bezinksel van een suikerwash is om weg te gooien.

Hopelijk hiermee al iets geholpen Grts RenéR

 

Berichten: 10
(@stevev)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De benodigde tijd om suiker volledig te laten vergisten is afhankelijk van verschillende factoren. Temperatuur, hoeveelheid te vergisten suiker, soort suiker, gisvoeding, zuurstof, gevormde zwavelverbindingen,... Wanneer ik een vat van een 60liter laat vergisten kan dat ook meer dan 2 weken duren. Mssch staat de sugerwash naast een fris raam te vergisten? Zolang je waterslot blijft bubbelen zou ik me zeker geen zorgen maken.

 

Berichten: 19
 ajn
(@ajn)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

Pruttelen doet hij nou 2 weken 3 kilo suiker 1 citroen (sap) 2 blikjes tomaten puree, 2 zakjes gist dr Oetker en 15 liter water. Staat op de grond 21.5 gr we hebben vloerverwarming dus constante warmte. Het is mijn eerste emmer. SG heb ik niet gemeten en de deksel is er nog niet vanaf geweest. Elke dag even schudden en pruttelen maar. Ik heb geduld, kan ik mooi met mijn nieuwe ketel aan de maak en kan hem misschien gelijk gebruiken.

Dank voor de antwoorden Gr John.

 

stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo 

Ik zal mezelf stook noemen omdat ik op de moment me geen andere naam kan bedenken , ik kom uit België en ben al enkele jaren bier aan het brouwen dus van vergisting ben ik al goed op de hoogte.

Nu ik op pensioen ben heb ik veel meer tijd en heb ik besloten ook eens iets te stoken , al enkele malen gedaan maar dan alleen een suikerwash voor de alcohol

Mijn stookketel heb ik niet zelf gemaakt omdat ik in solderen en lassen niet zo handig ben , maar sta wel vol  verwondering van wat jullie allemaal in elkaar knutselen.

Ik denk en ben er bijna zeker van dat ik hier veel bij kan leren

Hier onder nog even mijn installatie

Pagina 86 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?