Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 89 / 282

Berichten: 2
(@oelus)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo ik ben Patrick
Ik woon onder de rook van rotterdam en maak met eigen gestookte alcohol bittertjes en likeurs.

gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En hoeveel liter per uur behaal je ?

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Patrick! Er is hier een hoop te leren en je kunt ook je eigen favoriete recepten delen natuurlijk ? veel plezier op het forum!

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Patrick en Dennis ik stook ongeveer 15 jr op de Moonshine manier het verveeld nooit mooie hobby en leuke mensen op het forum.gr?Chris.V

 

stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nog niet echt gemeten hoeveel ik haal per uur

Berichten: 3
 Taco
(@taco)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Taco, ik woon ergens in centraal Drenthe (er zijn een stuk of 5 Taco's in Drenthe te vinden). Ik ben de 50 gepasseerd, zeg maar. Ik heb nog helemaal geen installatie, alambiek of gistingsvaten. Maar die wil ik wel! Mijn belangstelling is gewekt toen ik een keer calvados zat te drinken en me afvroeg waar dat eigenlijk van gemaakt is. Om een of andere reden denk ik ook dat ik er een bedrijf van wil maken. Maar laat me eerst maar eens beginnen. 

Ik heb nu wel een beetje ruimte van 1 x 2 meter in een schuur... ik zou eigenlijk ook wel graag eens gaan kijken bij een van de leden van het forum. In elk geval heb ik al heel veel opgestoken hier, in een paar uurtjes lezen. 

Groet!

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Taco welkom Calvados is van appels,ik heb het wel eens gestookt,ik stook ook alleen maar fruit,ik werk op de antieke manier,met een ketel van 100 ltr.uit Roemenie na 15 jr stoken vind ik dit de leukste hobby,die ik ooit heb bedreven,je word het nooit moe ,en de drank die je stookt leverd geen hoofdpijn op ik ben 66jr en ik vier graag een feestje duurd soms 4 dagen daar na alleen gammel hahaha dus vlug een ketel de rest vragen alle leden helpen graag.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 17
 grad
(@grad)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo mijn naam is Grad, sinds 6 maanden ben ik bezig met het maken van gin en whisky met veel hulp van dit mooie forum en ik moet zeggen , het smaakt niet verkeert tot nog toe, ik stook met t500 reflux en alambiek.

groetjes.

 

Ed
Berichten: 50
 Ed
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

Aan Jan ,

Bedankt Jan ,

Bestelling is toegekomen zeer snel en ik ben er zeer tevreden over .

Misschien staat dit berichtje hier niet op zijn plaats maar ik wilde dit even laten weten .

ik ga hier zeker nog veel inspiratie opdoen

Groetjes

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is fijn om te horen Ed! Er valt hier nog heel veel te lezen en te leren. Veel plezier met deze heerlijke hobby!

Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom Jan bij het mooiste hobby ter wereld.

Mooi cadeau zou ik zeggen.

Nu om je al wat vragen te beantwoorden :

Whiskey wordt niet gemaakt van alleen water en suiker.

Mat water en suiker kan je enkel neutrale alcohol maken die je dan kan gebruiken voor bijvoorbeeld likeuren.

Wil je whiskey maken heb je graan nodig en moet je het proces van malt en maischen volgen wat toch al heel wat ingewikkelder is dan gewoon suiker/water.

Wil je toch direct een whiskey maken raad ik je aan via stookwinkel een pakketje te bestellen :  https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-barrel-674-voor-25-liter-whisky-mash/

Daar zit alles in wat je nodig hebt om een whiskey te maken en is tevens een goed leerpakket. 

Kijk maar eens op de pagina waar een goed filmpje bij staat.

Je kan je ook inlezen op de verschillende topics die er zijn van whiskey.

Ik denk dat bovendien zowat iedereen je kan helpen daar bijna iedereen whiskey maakt. 

Ben zelf ook nog maar een 2 maanden bezig en heb al heel wat goede dingen gemaakt. Nu momenteel ben ik bezig met de roggebrood whiskey ook een aanrader trouwens waarna ik een corn flakes whiskey ga maken en vermoedelijk eens wat experimenteren met de combinatie van beide. 35 flessen likeur heb ik staan en 6 flessen limocello zijn bezig als 6 flessen orancello. Heb al 2 ketels en ben nu aan het sparen voor de grainfather + nog met 2 zelfbouwprojecten bezig.. Kortweg deze hoby is zeer verslavend maar oh zo leuk en je zal nooit meer dorst hebben 🙂

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hallo René,

Top, zo'n snelle reactie!!

Maar ik lees dat je niet alleen in het beantwoorden van mails snel bent, maar ook in het maken van drank, hahaha.

We dachten (eigenlijk dacht de vrouw alleen) dat we alles hadden, maar wat je schrijft klinkt logisch. Wanneer ik alleen die Turbo-gist met suiker ga distilleren, houd ik dan van die "inmaak-alcohol" of brandewijn over? We kopen die namelijk jaarlijks in Frankrijk (zie foto) om daar likeuren van te maken. Als dat zo is, dan ga ik dat als eerste proberen. Op die manier kan vrouwlief aan de slag met koffiebonen, walnoten, citroenschillen, etc. Ik heb zelf even wat verschillende (whisky)essences besteld. Heb je daar al ervaring mee?

Heb jij trouwens ervaring met die Alcotec Turbo Yeast? Ik las net dat je daar ook een klaringsmiddel voor nodig hebt.... Blij dat ik niet helemaal rücksichtslos begonnen ben.

Ik ga sowieso zo'n pakketje Whisky-mash bestellen en daar dan mee aan de slag zodra ik klaar ben met die andere meuk. Resultaten volgen zodra het drinkbaar is....

Groetjes,

 

Jan

 

Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

noem het maar inmaak alcohol maar de meeste recepten voor likeuren spreken over inmaak alcohol en brandewijn dus je kan voor likeuren gerust alles gebruiken.Ik gebruik in elk geval voor alle likeuren de neutrale alcohol van de suikerwash.

De foto zie ik niet mar ik veronderstel dat je de (zoals meestal beschreven 96%) alcohol koopt en die dan verdunt om likeuren te maken.

Met mijn alambiek haal ik ca 3.5 lityer alcohol van 60 % uit een suikerwash van 20 liter. ik heb nu echter ook de T500 gekocht waar ik ca 5 liter alcohol haal van 92% uit 25 liter sugarwash. een enorm verschil dus. Maar je moet roeien met de middelen dat je hebt natuurlijk en dan is de alambiek al een mooi begin.

Whiskey essences heb ik inderdaad ook al besteld en geproefd en moet zeggen zeker niet slecht en al helemaal niet slecht alls je die van still spirit hebt. mùaar graan is toch nog iets anders.

Alcotec turbo yeast heb ik de eerste keer gebruikt en daarna de still spîrit turbo yeast . het verschil ligt hem vooral aan, de percenten in je stookwijn(sugarwash) en de nevensmaakjes. Still spirit is de creme de la creme zeg maar terwijl de ander ook wel best meevalt.

 

Bij sugarwash gebruik ik steeds turbo yeast en vloeibare koolstof en klaar ik met een klaringsmiddel.

Der roggebrood whiskey heb ik dan weer met bakkersgist gedaan en geen vloeibare koolstof en dus ook geen klaringsmiddel maar laat ik volledig van zijn eigen klaren.

Hoe" dan ook na klaren volledig over hevelen ( niet gieten dus) en je kan gaan stoken.

Bij het overgieten neem je ook de dode gistcellen mee die voor een slechte smaak zorgen dus pas daarmee op dat het bezinksel zeker niet meegaat in je stookwijn.

Voor de rest zou ik zeggen veel lezen en leren. koimt wel goed. ik ben benieuwd naar je eerste stook. succes Grts RenéR

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan welkom,je begint aan een hele mooie hobby,ik doe dat ongeveer 15 jr op een manier van 100 jr.terug ik stook alleen fruit met een ketel van 100 ltr wat betreft hoofdpijn van zelfgestookte heb ik nog nooit hoofdpijn gehad.en ik lust hem best wel.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan welkom en René grappig dat jij ook heb ervaren hoe efficiënt de t500 is. Voor neutrale alcohol is het gewoon de allerbeste keus. Top ding. Misschien krijgt Jan deze wel voor zijn 60ste verjaardag?  

 

Pagina 89 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?