Vast een lekkermakertje.
Goede morgen,
Afgelopen woensdag mijn bij Stookwinkel bestelde Grainfather en T-500-kolom ontvangen. We gaan na bijna 15 jaar de draad weer oppakken. Kijken wat dit spul aan extra's met zich meebrengt. Weer een uitdaging er bij, naast wijn en gedistilleerd nu ook de mogelijkheid om bier te brouwen. Ik heb er weer zin in. Er zal nog een copper dome en liebigkoeler bij komen.
Gr. Bertel
Goed bezig,gr.?Chris.V
Ik ben maar een eenvoudige en nederige boerenlul en wil maar 1 steen. Maar wel een mooie.
Alles is mogelijk .
Troet, ik zit te denken aan de visserijdagen in september, Den Oever, Noord Holland. Of iets in die trend. Ik hou het in gedachten, is een heel gaaf idee. Kan zijn dat het illegale aspect van stoken een dingetje is... Of wie weet koningsdag. Dan is NL een(1) grote vrijmarkt. ...
MacCorner, welkom! Borrel met kaas, prima combi.
De visdagen bij ons is zes maal maar wel op vrijdag , dat is voor mij geen probleem ik ga het ooknog met een bierbrouwer di er ook staat espreken.
Die er ook staat. ???
Hallo allemaal.
Ik ben Henry en ik woon in Nederland en Hongarije. En ja daar mag iedereen 50 liter palinka van 52% per jaar stoken voor eigen gebruik.(legaal alleen van fruit)
De reden dat ik op dit forum ben is dat ik ga beginnen met stoken en info zoek.
Ik ben aan het zoeken naar de, voor mij, beste ketel. Ik heb een voorkeur voor whisky en heb al wat eiken vaatjes van 15 en 20 liter die gebruikt zijn voor wijn klaar liggen.
Hbox,welkom,heb je niet geinformeerd naar een ketel in Hongarijen,in Roemenie waar ik vaak ben verkopen ze die soms op markten en andere stokers heben vaak een adres waar ze die maken,op maat rvs of koper en goedkoop,mijn brander en ketel van 100 ltr.€127.50 ketel is van alu.wil er nu een laten maken van rvs.mits ik tijd heb 100 ltr.+- €350.gr?Chris.V.
Dit gaat eigenlijk alleen op voor druiven. Op de druivenschil nestellen zich van nature gistsporen. Wel kan je met andere soorten fruit het vat zonder deksel een tijdje laten staan waardoor wilde gist dat zich gewoon in de lucht bevind het werk voor je kan doen. Gooi maar eens een paar appels door de sapcentrifuge en laat het een paar uurtjes on afgedekt staan. Voor je het weet komt er een schuimkraag op en gaat het naar cider ruiken ?
Ik heb mijn schoonzus uit de Dordogne een paar dagen op visitie, zij laat jaarlijks de vijgenoogst verstoken. Welnu zij bezweert mij dat zij geen gist toevoegt aan het beslag..Interessant nietwaar groet Jab
Hallo ik ben ron uit Friesland en ben gek op een lekkere borrel nu wil ik deze zelf gaan maken en hoop hoer een hoop te leren en delen
Hier bedoelde ik?